Brief van Koos

Eerste brief van Koos

Hallo Nico,

Ik heb gisteren jou brief gekregen uit Thailand. Ik kreeg de A5 envelop met allerlei stempels erop van Thailand en dacht bij mezelf. Ik kan niemand uit Thailand!Of is die envelop wel van mij?

Nou ik was natuurlijk behoorlijk nieuwsgierig,en las al snel dat jij het was.

Ik vind het hartstikke leuk en fijn dat jij mij geschreven heb Nico, en ik vraag me nu af hoe jij weet? dat ik in de longstay afdeling zit in Vugth. Volgens mij wist jij niet beter dat ik in Scheveningen zat

Misschien heb je deze brief ook wel op het adres van Scheveningen verstuurd?

Je brief heeft er wel lang overgedaan om bij mij te komen,ik denk dus dat jou brief via-via Justiuele wegen is gegaan. Zelfs op de envelop Staat wel!

Aan Koos hertogs (pat)

Postbus 10055

5260DH

Vucht Holland.

Dat is inderdaad het juiste adres.

koos HertogsMaar goed ik heb je brief dan wel via omwegen ontvangen, en schrijft je nu terug op het adres van jou. En hoop daarbij dat mijn brief wat eerder bij jou komt.

Als je mijn terug schrijft Nico vermeld dan de datum van ontvangst.

Ik weet dus nu niet of je wel deze brief ontvangt, ik hoop natuurlijk van harte wel.

Nog even dit Nico. Je laat me weten dat dat je een lichte hartaanval gehad heeft, en dat je ook van alles in je geleefde leventje gedacht in herinneringen zo ook bij mij kwam in onze jeugd jaren. En zo om die redenen- mij bent gaan schrijven.

Nico ik heb precies het zelfde meegemaakt maar dan een zware operatie in 2007 aan mijn maagkanker.

En ik moest toen ook wel al die herinneringen van mijn opgeleefde herinneringen voelen en beleven. Daarbij moet ik ook aan jou denken en jan Kelder en leo Ruck.

En natuurlijk aan vele vervelende herinneringen. Ik dacht aan de eerste instantie dat ik aan die kanker zou komen te overlijden. het was zo klote, meer om dat ik daar in alleen was

Nu ik zal je later meer vertellen als schrijven,hoe het zo verder in mijn straf is gegaan,of nu nog gaande is.

Nico het allerbeste,tot horens

Daaaaag Koos

Mail van de redactie Peter R. de Vries

Ha Nico,

ja, ik heb hem helemaal kunnen lezen! Prima. Dit is een goed begin. Mooi hoor! Er moet nu snel een antwoord van jou komen. Er blijkt wel uit zijn brief dat hij eenzaam is en graag post van je ontvangt. Dus het lijkt mij dat je hem om te beginnen even de ontvangst moet bevestigen met data etc. Verder kun je misschien vragen of hij wat nodig heeft, of je iets voor hem kunt regelen, misschien wat geld op zijn rekening storten voor kleine aankopen. Gewoon even belangstellend informeren hoe het met hem gaat, fysiek/medisch (na zijn operatie), maar misschien kun je ook terloops informeren hoe het geestelijk met hem gaat. Houdt hij het nog wel uit na zo’n lange tijd? En waarom zit hij daar waar hij nu zit? Is dat tijdelijk, of is zijn straf omgezet naar TBS? Misschien kun je hem daar het een en ander over laten vertellen. Het moet in dit stadium nog even oppervlakkig blijven, dus nog niet over delicten etc. beginnen. Meer over zijn omstandigheden en hoe hij zich voelt.

Na wederom de brief te hebben gelezen.denk ik:Dat het beter is om de post via Nederland te laten lopen.Dat gaat natuurlijk veel sneller.Hier wil ook weleens geen brief aankomen.Ga dat in de e-mail voorstellen aan Peter.

Nico e-mail aan Peter

Haai Peter,

ja, het is een heel goed begin.

ik wil hem eerst mededelen dat ik via Nedeland de post sneller kan versturen en sneller ontvangen.

ik wil het jou gewoon mailen en dat jij voor een postbus zorg,dan heb jij het concept al met gelijk de ontvangst die jij eerst leest en dan weer naar mij mail. Wat denk je daarvan? we hebben dan om de paar dagen post. Anders wachten wij steeds een paar weken.

Laat het mij even weten? Het kan dan zogenaamd via mijn broer Robby lopen.

Morgen is de brief klaar,en zend het eerst naar jou,ben net terug van Surin

mvg

Nico

Peter antwoordt

Ha Nico,

Wij moeten natuurlijk een postadres in Nederland maken, waar koos zijn brieven naar toe stuurt. We hebben er aan zitten denken om daarvoor een postbus in het leven te roepen, omdat een adres in Hilversum natuurlijk al snel achterdocht kan wekken. Ik weet niet in hoeverre het personeel van de kliniek meekijkt, maar er mag natuurlijk niks naar mij of Endemol wijzen.

We hebben de mogelijkheid om een postbus in Zwijndrecht te openen op naam van een onroerend goed bv’tje van een van onze redacteuren. Kan jouw broer zogenaamd in Zwijndrecht wonen? Vind je dat geloofwaardig?

Groet,

Peter R.

Nico: Dat is perfect Peter,ik zet het in de brief die ik aan koos verzend.

Brief twee aan Koos

Maandag 9 november 2009

Hallo Koos

In de eerste plaats ben ik heel erg blij,dat jij,mijn post heeft ontvangen. En ik die van jou Koos, heb je brief van 8 november ontvangen

Ben er heel erg blij mee, om weer wat van je te horen.

Ik ben wel even geschrokken van je ziekte, dat is niet mis. gaat het nu wel weer met je, is de kanker verdwenen, hoe sta je er fysiek voor,ben je nog wel actief met lopen en sport.

Hoe is het met je geestelijke gesteldheid? want je zit pot verdorie wel heel erg lang nu. Hoe hou je het vol Koos. Vind ik heel knap van jou. Maar je weet schilderwijkers houden het lang vol.

koos als je wat nodig mocht hebben laat het me gerust weten. Hoe sta je er financieel voor. laat het me weten als ik je ergens mee kan helpen doe ik dat graag. geen enkel probleem Koos.

Wat is er gebeurd met je straf, waarom zit je daar? is je straf omgezet in TBS. is het daar te doen Koos?Scheveningen was natuurlijk erg zwaar, dat weet ik uit ervaring. Maar goed ik hoor het wel van jou.

Ja, en nou,hoe ben ik achter jou adres gekomen.? wel Koos, ik heb heel wat meegemaakt in de jaren dat jij vast zat, en heb heel wat invloedrijke mensen ontmoet, sommige staan bij mijn in het krijt, en zoals je weet de ene hand was de andere hand, en had binnen enkele dagen jou adres, ja die mensen kunnen heel wat regelen. ik vertel je het fijne er wel van als ik bij je op bezoek komt, ik weet niet of je brieven worden gelezen, laat me dat ook even weten,

koos ik ga deze brief emailen naar mijn broertje Robbie,(de jongste van het gezin} doe ik heel veel dingen mee, en is zeer betrouwbaar, ik denk dat hij wel een keer met mij, bij jou op bezoek komt

Dat werk veel sneller je stuurt de post naar hem, en hij mail naar mij toe, Heb ik en jij het in 2 dagen en geen 2 weken.

Nou Koos vergeet niet te vermelden als je wat nodig mocht hebben.

Hoop snel weer wat van je te horen

Veel sterkte en ik je zo snel mogelijk bezoeken

Nico van Empel.

Morgen Hoe koos reageert op de brief zonder Thaise postzegels,

Een gedachte over “Brief van Koos

  1. Nico.
    Leuk te lezen op je site,en hoe je het op jouw manier schrijft.Ik wacht met spanning op het vervolg van jouw verhaal.Groet Gerrit

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s