Nog meer brieven

Nico van Empel en Koos Hertogs blijven vrolijk verder corresponderen….

Hallo koos,

dinsdag 17 november

Nadat ik mijn boosheid heb verwerk. Voor wat betreft hoe ze jou hebben behandeld.

Ben ik jou weer gaan schrijven, en wil je vertellen hoe het met mij is vergaan de afgelopen jaren.

Ja koos die waren turbulent.

in 1994 nadat ik jou had bezocht in Scheveningen, werd ik gearresteerd en kwam in voorarrest te zitten, wegens oplichting cq flessentrekkerij.

Ik was daar al jaren mee bezig, aardige tikjes gemaakt, ik had wel 120 b.v,s en het was kopen zonder te betalen, allemaal grote zaken, zoals Yoko, Akai, Philipse etc etc. In 1991 was ik ook al gearresteerd.

Tijdens mijn voorarrest kwam het  niet tot een veroordeling, dagvaarding te laat uit gereikt, en kon zodoende tijdens de rechtszitting naar buiten wandelen.

Uiteraard hield het daar niet mee op, ging weer zeer actief aan de gang.

En de een naar de andere zaak werd opgelicht, ik leek wel gek, ik dacht dat het gewoon normaal was wat ik deed, of het mijn werk was. Strak in het pak en een riant kantoor pand, liet ik de vertegenwoordigers komen, een praatje, kopje koffie, en een grote order, die drie dagen later op de stoep stond.

nico in tuin (1)Mijn kracht was altijd, een flinke babbel, en ik hoefde niet te kopen, maar de vertegenwoordiger moest verkopen, en daar lag de kracht Koos, was allemaal heel simpel, even je laten verzekeren bij Dun & Bratstreet of de NCM, en je was geloofwaardig bij de grote zaken.

Ja en dan lang leven de lol, seks drugs en rock en roll, sex clupje in 10,000 gulden verteren was niets.

Maar, het snuiven werd dodelijk voor wat betreft zaken blijven te doen.

En dat ging verkeerd, december 1992 werd ik wederom gearresteerd, en dit maal kwam ik niet goed weg.

Oplichting, leiding geven aan een criminele organisatie. De rechter zij Zo meneer van Empel u heb een was lijst van criminele activiteiten, waarvan 29 geseponeerd zaken, maar deze keer 5 jaren met aftrek.

Ja koos dat was even schrikken. Voorheen wat kleine straffen 1970 toen we in de sprang zaten 1 jaar, 1980 18 maanden, 1991 3 maanden, ja dat was niets bijzonders.

maar 5 jaren! Deed even pijn. Maar goed wie zijn kont brand, ik zat 2 jaar in in de Noordsingel, toen naar bankenbosch. ik was natuurlijk getrouwd had 2 kinderen. Dat deed pijn, en besefte wat een verdriet je ze aandoet, maar gelukkig was er genoeg geld,mijn vrouw hoefde niet naar de soos. Zij kwamen elke week op bezoek, ging allemaal heel goed.

totdat…mijn weekend verlof aantrad. Ze zag het niet meer zitten. Ze zei: Ik heb gewacht tot je vrij zal komen, ( zij kon de procedure niet van weekend verlof)

ik hou niet meer van je. Een aardige domper. Probeerden dat te relativeren, en zij neem de tijd denk er over na, ik kan me voorstellen hoe jij je heb gevoeld.

Ok zei ze ik zal er over nadenken. Zij heb er niet zolang over nagedacht, want het volgende weekend verlof, was het huis leeg en ik was 850,000 gulden armer die had ze ook even meegenomen.

Nou koos dan zak je even door de grond, ik kon niets doen, ik moest nog 16 maanden.Ik heb mij s,maandags gewoon weer gemeld, en ben natuurlijk gaan zoeken en bellen, de buren wisten een kenteken door te geven die regelmatig voor de deur stond. Ik woonden toen in een riant huis in het karperdaal, als daar al een vreemde auto stond waren ze al van plan de politie te bellen. Was mijn geluk dus, kwam er achter dat het lease auto was, even het bedrijf bellen, en je uitgeven als politie, en zeggen dat je een onderzoek ben gestart naar degene die deze auto bestuurd, in een minuut had ik het adres en 7 telefoon nummers. ja en toen was het makkelijk om haar op te sporen, maar ze was met een hele rijke man er vandoor.

Hans Brus van Data tel net groep B.V, woonde in Schijndel, en stond ik het volgende weekend even voor de deur, de man was getrouwd en had kinderen, een heel in vloed rijk man, sponsor van RKC. die schrok wel even, heb met hem gesproken, en toen ook maar voor mezelf beslist dat het beter voor de kinderen was, wilde om de 14 dagen de kinderen zien en mijn geld terug. Maar geen geld gezien. en ik zat nog steeds gebonden aan mijn straf, en heb mijn kinderen nog 2 keer gezien , daarna nooit meer, doet heel veel pijn en verdriet. ik heb er mee leren leven. Maar het went nooit.

ik werd wel heel erg depressief, herkende mezelf niet meer, en kwam dan ook via Banken-Bosch in de Waag terecht een afdeling van der Hoeven kliniek heb ik 6 maanden een dag behandeling ondergaan. was dus elke dag thuis, raakten snel weer tijdens die behandeling in contact met criminelen, en was tijdens mijn dag behandeling al weer actief. Die therapeuten zetten ik gewoon in een hoek, als je, je emotie laat zien, dan zijn ze gelukkig.

Maar naar mijn behandeling zat ik weer binnen, XTC en hennep kwekerijen in alle beperkingen. Zoals altijd beroepen op je zwijgrecht, maar toen ik het dossier onder ogen kreeg, was ik degene die de leiding had, terwijl ik alleen maar een zeer kleine rol in deze had. Maar zij dachten die Nico is toch makkelijk laat die er maar voor opdraaien, nee dus, ik ging over tot een bekentenis van A tot Z, en dat werd niet in dank afgenomen.werd veroordeeld tot een jaar. Vrijgesproken voor de XTC.

Ik heb toen besloten om te stoppen met crimineel zijn. Van de ene dag op de ander, ben ik 8 jaar geleden naar Thailand vertrokken, en tot heden zit ik hier nog, in het paradijs.Kan heel goed rondkomen hier. Heb een vrouw leren kennen, waarbij ik wederom 3 kinderen hebt, een jongen en twee meisjes. de jongen 5 jaar het meisje 2 en half. heerlijke kinderen, ben ik heel trots op,en wil deze niet het zelfde mee laten maken als mijn andere kinderen. ik ben er gelukkig mee.

Zo koos, dat was het een beetje globaal, later bespreken wij wel meer over hoe of wat. Stuur je wat foto,s toe Koos van het gezin.

Koos hou je taai

ik zie je weldra.

Met deze brief ben ik behoorlijk stom geweest om foto,s mee te sturen van mijn gezin.Maar goed in de eerste brief had hij ook al mijn adres.Het voordeel was dat koos zelf ook zijn foto,s stuurt

Van: Nico
Verzonden: donderdag 19 november 2009 12:59
Aan: Peter de Vries
Onderwerp:

Hai Peter.
Peter laat mij even weten of je de foto,s heb meegestuurd.
Ik ben nog een brief aan het maken, dat duurt nog wel even. We wachten eerst het ander af
maar een beetje voorbereid werk kan nooit kwaad
Hoop weer te horen.
Mvg
Nico

ja Nico, de foto’s worden meegestuurd, dan heeft hij een goed beeld van je nieuwe leven, geeft hem ook meer vertrouwen, denk ik…

 

Hartelijke groet, Peter

Nadat ik de foto, s had meegestuurd. Kwamen er toch gemengde gevoelend boven drijven.

Ik kon niet slapen. Geen aandacht voor de vrouw en kinderen. Een slechte humor. De verhalen van Koos en de beelden van 1994 kwamen constant in mijn gedachten op. Daarbij kwam ook nog eens bij, Dat Peter totaal niet reageerden op mijn vorige email. Waarin ik zei dat ik het moeilijk had met de verhalen die ik had gehoord van Koos en de zeer schokkende foto, s had gezien. Peter had meer interesse in Stolk. Het was een moment dat ik er mee wilde stoppen. Dat verdomde masker eens afgooien. Voor de buiten wereld als maar lachen. Maar in mijn ziel heb ik vele knopen getrokken sommige zeer strak. En eens voor mezelf op komen en gewoon zeggen ik stop ermee. Maar! Een van mijn slechte eigenschappen is; Zodra ik ja heb gezegd dan blijft het ook ja. 

Koos zendt weer een brief.

Hallo Nico,

Ik heb je brief ontvangen met daarin 6 foto,s van jou en je gezin.

Ik dacht: Ik schrijf jou met het weekend terug. Dan is het saai hier, en weinig te doen. In het begin gingen wij op zaterdags nog weleens volley ballen. Maar.Maar door personeel gebrek komt daar weinig mer van.

Ik heb jou brief weer terug gelezen en je leuke foto,s bekeken. Ziet er allemaal goed uit Nico.Twee leuke kinderen en een leuk vrouwtje. Je doet het goed Nico. Weet je Nico! ik herkende je eerst niet. Maar met de foto waarop je met je hand in je zij tegen de muur leunend.Toen zag ik goed aan je gezicht dat jij het was. Ja, we zijn wat ouder geworden. Ik word andere maand alweer zestig jaar. Maar voel me wel veertig jaar. Ik bedoel dat ik nog met plezier sport. En geestelijk gaat het nog wel. Al heb ik soms wel dat ik mij in het een en ander in een gesprek, de juiste woorden niet kan benoemen..Die ik eigenlijk wilde zeggen. Dat is echt klote. Maar goed aan de andere kant is een diepgaand gesprek hier op de long stay ver te zoeken als zinloos. En ik leer daar wel mee leven.

Nu reageer ik op je brief. Waar in jij laat weten hoe het allemaal vergaan is sedert 1994. Ik had toondertijd ook wel die gedachte van na je bezoek aan mij in Scheveningen. Dat er iets fout was gegaan. En je misschien wel vast zou zitten. En die vervelende periode dat die je opgelegd kreeg van vijf jaren. Ja dat is inderdaad even schrikken. En zeker dat je nog vrouw en kinderen had.

Dat raakt allemaal. Ik zie dat helemaal voor me Nico hoe jij en je vrouw in je verloftijd te horen kreeg: Ik wil van je af!! Met de afspraak!! Denk er over na. En je komt later in je huis…alles weg en nog eens je geld ook. Ja dan gaat er heel wat door je heen. Lijkt mij.

Voor het zelfde geld was je niet terug gekeerd, naar de gevangenis. vanwege al die toestanden. Dan was je, je verlof nog kwijt ook.

Je begrijp wel Nico.Ik lees je brief weer even door en denkt nu: Gelukkig ben je nu goed terecht gekomen. En ik gun je dat dan ook van harte. Mocht ik ooit buiten komen dan zie ik mij ook wel die kant opkomen van Thailand. Maar ja! realistisch gezien is die kans wel heel klein. Maar jaa, je weet maar nooit.

Ik heb donderdag bezoek gehad van mijn advocaat Tim de Bont. Die wel ruim twee uur bij me op de kamer geweest is. Om te bespreken hoe de procedure nu gebracht zou gaan worden bij de RSJ. De RSJ is wel koeland met mij. De vorige zitting van 24 maart 2009. Toen is die zaak aangehouden. Door justitie zelf. Om mij te laten onderzoeken door een psycholoog en een psychiater met de vraagstelling of ik detentie geschikt ben. Die onderzoeken heb ik dus al gehad. En de uitspraken van de heren is: Dat ik detentie geschikt bent. Maar ook dat ik behandeld moet worden door een zeer ervaren psycho-therapeut. dat zal dan eventueel gedaan kunnen worden in de gevangenis. De PPC in Scheveningen, Sinds 1 jaar staat de PPC behandeling hier nog maar in de kinderschoenen, Daarbij komt dat ik beslis niet terug wil naar de gevangenis. Ik heb dat ook duidelijk geschreven dat ik dan de iso ingaat als ze mij nu weer terug sturen naar de P.I.

De psycholoog en de psychiater rapporteren overigens wel dat de psycho-therapie ook gegeven kan worden in een TBS kliniek. Maar dat dit vanwege de resocialisatie niet noodzakelijk is.

Ik hen onder andere ook aangegeven dat ik hier in Vught wil blijven.En dat ik hier in Vught zo nodig ook in de PPC mijn therapie kan doen. Dat ik dan wel gehaald en gebracht moet worden.

Nu afgelopen donderdag hebben we dan (mijn advocaat en ik) afgesproken dat we opnieuw gaan bepleiten bij de RSJ. Dat ik voor behandeling gaat in een TBS kliniek. Fase twee dat ik dan in de behandeling gaat zonder resocialisatie. Of dat ik de therapie hier in Vugth kan doen.

En verder Nico, gaat mijn advocaat met zijn kantoor genoten overleg doen op ons voorstel om een contra-onderzoek te laren doen.Dit allemaal om het rapport te versterken.

Dus het is nu weer afwachten en hopen dat het zo gaat,zoals ik het graag wil.

Nico in het begin van je brief schreef je mij” Dat je, je boosheid had verwerkt voor wat betreft hoe ze mij behandeld hebben.

Zoals ik al schreef in het begin van mijn brief dat ik een onderzoek heb gehad van een psychiater en een psycholoog. Ook hen heb ik verteld hoe het mij was vergaan in de mes-dag kliniek. Ze noteren daar niets van. Terwijl in de sfeer ervan duidelijk naar voren komt in de documentatie. Zo werd in de Mes-dag mij al vrij snel voorgesteld dat ik in een woning kan gaan wonen.

Die tevens goed is voor mijn eventuele verlof. En als laatste dat ik op een sociaal werkplaats in de stad kon gaan werken.

Wetende Nico, dat het ministerie van justitie met name Minister Korthals zelve. de mes-dag schriftelijk had laten weten dat als er beweging vrijheden zouden komen. Ik dan als eerste naar het PBC zou moeten voor onderzoek.

Die dan een advies uitbrengen aan de Minister. Ik dit natuurlijk ook voorhield aan de Mes-dag.Ik voelde gewoon dat ze mij van de behandel-afdeling af wilden hebben naar een wooncentrum zoals de long-stay. En dat weigerde ik toen. Het feit is dat ik nu. Met al die uitspraken van de mes-dag dit ook bekend is bij het RSJ. In feite had dr Mes-dag mij nooit mogen terug plaatsen naar de gevangenis. En ik kon de RSJ ervan overtuigen, hoe men daar in de mes-dag met mij omging.

Mijn boosheid en teleurstelling van de mes-dag zijn pijnlijk geweest. Omdat er ook therapeuten waren die het wel goed met me voorhadden. Maar die mij op het laaste als een baksteen lieten vallen. Ik ben er nu wel overheen en blijft op dat verleden maar niet hangen. Maar waar het voor mij op neet komt: Is dat het allemaal een soep zooitje is dat hele TBS gebeuren. Het zijn allemaal Godjes die over je beslissen en elkaar dekken en liegen en bedriegen.

Nou genoeg over de mes-dag

Ik zou nog even kijken of ik nog een paar foto,s heb van die periode mes-dag.

Nico ik maak deze brief af en doe hem in de bus.

Het allerbeste en tot horens en ziens.

Daaaag koos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s