Koos wordt steeds openhartiger

De val sluit bijna. Gaat Van Empel op bezoek bij Koos?  Een ding is zeker: Koos wordt steeds openhartiger.

E-mail van Peter

Hallo Nico, 

Zie hier de brief van Koos!  Hij heeft er ook twee foto”s bij gedaan… Kun je zien hoe hij er nu uit ziet. Ik denk dat hij de brief heeft geschreven voordat hij de tikmachine heft ontvangen. Want daar zeg hij niks over.

Opvallend is ook dat hij steeds niet reageert op de vraag of hij DRIE bekentenissen heeft gedaan. Kennelijk is dat toch een gevoelig onderwerp. Kan jij een concept antwoord maken? Hou het maar luchtig, reageer een beetje op wat hij schrijft en op zijn foto”s. Hij schrijft dat hij soms niet op bepaalde woorden kan komen. Schrijf jij hem maar dat je last heft van gehoor problemen en dat je soms een gehoor apparaatje in moet. Dat je, je dan als een opa voelt, maar dat het wel helpt ( als je bij hem op bezoek gaat  geef ik je misschien een gehoorapparaat mee wat kan opnemen ) Als je begrijpt wat ik bedoel. Dan kijk hij er niet van op.

Ik hoor het wel van je.

Hallo Peter,

Ja, zoals ik je al mededeelden.Koos heeft voor mijn geen geheimen,Dat wist ik al, dat vertelde hij me al in 1994. Hij en Freddie de Been waren de daders, Ingrid was er niet bij aanwezig alleen was zij er seksueel bij betrokken,tijdens het vermoorden was zij er niet bij. maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Koos zal tegenover vreemde er altijd om heen blijven draaien. Ik ben voor koos een of andere vader of een  God. Voor mij heeft hij geen geheimen als ik er om vraagt..Wat ik wel heel erg vind, en m mijn zeer verbaasd,. Hoe de recherche met alles is omgegaan. Verjaard of niet. De nabestaande zullen toch ook wel het een en ander willen weten, hoe de laatste minuten van hun kinderen waren.Toch. Maar goed  jij heb dat wel meer meegemaakt. Zoals ik het je al vertelde. Dit is het topje van de ijsberg.er zijn er nog zes of zeven meer. Dit is niet het einde wat hij bekend. En hij hamer maar op TBS. En Waarom! Om te kunnen vluchten en af rekenen met de personen die in zijn zieke brein rond dwalen. Hoe ga ik hier op reageren Peter. Help me maar een beetje. Laat het me snel weten alsjeblief.

Groet,Nico

Peter zend terug.

Ha Nico,

Ga gewoon maar een beetje in op wat hij schrijft, in de volgorde die hij hanteert. Misschien kun je ook eens informeren of hij weet wat er met Fred, Max,  en Ingrid is gebeurd… of hij daar nog wel eens wat van  gehoord heeft. En die kwestie met die Zweedse meisjes.. Hij weet daar toch wel iets van, schrijft hij. Dat is toch al opmerkelijk. Misschien eens informeren of die wetenschap niet interessant “wissel geld” oplevert voor de toekomst met onderhandelingen over TBS of verlof. Enfin, probeer maar eens.

Groet, Peter.

Koos wordt steeds openhartiger in zijn brieven en stuurt zelf zijn foto, s mee.

Hallo koos.

Op 1 december je brief ontvangen. Samen met de foto, s.

Podt-verdorie koos, Je ziet er nog goed uit. Je ben niets veranderd. Klasse jongen. Na zo lange tijd daar te zitten. Daar neem ik mijn petje vanaf.

Ja dan is met mij wat slechter Koos. Na mijn hart operatie. (althans gedotterd) Heb ik nog weinig conditie. En kan ik dus niet meer sporten. En daarbij zijn mijn ogen ook niet meer wat het is geweest. Maar daar kan ik wel mee leven. Het ergste wat ik vind: Dat mijn gehoor bij vlagen niet meer zo goed werkt.  En dat ik dan een gehoor apparaat moet gebruiken. Na een vliegreis ben ik vaak drie dagen doof. Heeft te maken met de luchtdruk. Of ook hoe het werkt. Ik lijk wel een oude lul. Soms als de kinderen vervelend zijn. Doe ik het lekker uitzetten haha. Maar in de regel houd ik het gewoon in. Het is niet anders Koos. We worden oud jongen we hebben de meeste aardappelen al op.

Ja en wat me ex vrouw betreft: Dat heb ik allang weer verwerkt. Ik heb er ook een paar goede relaties aan overgehouden. Want die vent van haar was een hele invloedrijke kerel. Die een beetje benauwd voor mij was… Die relaties die kunnen heel veel doen. En misschien ook wel voor jou. Maar dat hoor je wel van mij op bezoek. Ik heb bijzondere staaltjes mee gemaakt. (vonnis wat niet uitgezeten hoefde te worden etc etc.)

Ja het is een paradijs hier Koos. Dat zou je wel bevallen. Podverdorie was je maar hier Koos.  Weet niet hoe het met jou 60 jaren zit?. Dat werkt bij mij nog allemaal haha. Maar de vrouwen zijn hier prachtig en ze zijn er volop. Als ik twintig jaar jonger was geweest. Had ik hier een harem gehad. Echt waar Koos.

Weet je koos als ik zo je brief leest. Zit er toch nog wel perspectief in. Het is niet zo, dat je het bij voorbaat heeft verloren. Ik weet misschien wel iets. Maar dat bespreken wij wel als ik op bezoek komt. Niet per brief.

En dan de Mes-dag! Die geloven echt dat zij God zijn. Het hele TBS gedoe moet ik echt om lachen. Daar in de Waag waar ik zes maanden verbleef. Nou Koos geloof mij. Wat waren die dom joh. Die stonden te juichen. Dat zij hadden ontdek. Waar.  het steeds fout ging met mij. En dat ik op de goede weg was. Terwijl ik in de avond uren naar Monz reed om 500,000 pillen af te leveren. Die gasten willen gewoon bedrogen worden. Toch?

Maar goed koos houd de moed erin. Laat in elk geval niet je agressie zien. Gewoon met een masker op. Krijg net bericht. Dat je de typemachine heb ontvangen. Toppie. Fijn dat je er blij mee bent Sinterklaas cadeau voor jou van mij.

Ik ga je gauw zien

Groetjes Nico

Hallo Nico en Robby,

Vanmiddag heb ik de typemachine ontvangen.  met daarbij voldoende typelint. Om voorlopig vooruit te kunnen. Ik ben er heel blij mee. Typ lekker en ik vind het een mooie typemachine. Nico. bedankt daarvoor . Ik vind het hartstikke tof van jou. En Robby jij ook bedankt. Voor het opsporen van de typemachine en het bezorgen.Bedankt. Nu weet ik niet zoveel te typen het is maar een kort briefje. Het is meer om jullie te bedanken. Vriendelijke groet en tot horens en ziens.

Beste Nico, Donderdag 3 december 2009.

Vanmorgen alweer je brief ontvangen. En ik ben daar uiteraard ook blij mee. En het is inderdaad zo lekker snel via je broertje Robby.

Ik heb zojuist.Voor wat het bezoek betreft: Met de staf van mijn afdeling gesproken.

De eerste stap die jij zelf moet zetten Nico, Is dat jij haar. Natasja maatschappelijk werkster moet bellen. En dat kan je op het telefoon nummer van mijn afdeling Tel nummer ……….. En die verbinden jou dan weer door, met Natasja.

Zij is hier vier keer per week aanwezig. maandag, dinsdag, donderdag, en vrijdag.

Na dat telefoontje met Natasja gaat de rest allemaal vanzelf. Ik meen dat ze jou dan een brief stuurt, naar het adres van je broertje in Zwijndrecht. Als het allemaal wel goed is moet het wel lukken. En naar je bezoek Nico. Kijk ik echt naar uit.I k vind het leuk om je weer te ontmoeten.

Nico ik schreef jou eerder in mijn vorige brief. Dat Wim Anker in 2002 met de pers sprak. Maar dat moet in 2000 al geweest zijn. Ik zag dat terug in mijn agenda die ik van de week aan het door bladeren was.

0709-Koos en rechter stolkBij het doorbladeren van mijn agenda zag ik ook de aantekeningen van het bezoek aan mij. En wel van de Belgische recherche. In het bijzijn van de Nederlandse recherche. Een inspecteur uit Groningen. De aanleiding van dit bezoek aan mij in de Mes-dag. Was dat kranten artikel waarin Wim Anker het een en ander over mij uitliet. Onder andere Koos gaat alles vertellen.Daarop reageerde de Belgische recherche. En op die manier meenden zei, van mij te horen, dat ik dan zou gaan bekennen. Dat ik ook die twee Zweedse meisjes heb vermoord.

Nu dit heb ik dus niet gedaan. Maar ik heb na mijn veroordeling door de hoge raad. In 1982 een brief geschreven naar de Belgische-Recherche met mijn kennis over de moord op de Zweedse meisjes. En ook naar de Zweedse ambassade.

Waarom heb ik dat gedaan? Omdat ik uiteindelijk ben veroordeeld door verklaringen van Freddy de B, Max B en Ingrid N. Wetend dat die als kroongetuigen op traden dat Fred en Max en zeker Ingrid als medeplichtige betrokken is geweest bij de moord op de Zweedse meisjes.

Nu, de Belgische recherche als ook de Zweedse ambassade lieten niets van zich horen. Wel ben ik nog bij de rechter commissaris in Den-Haag geweest. Maar die hoorde ik ook niet meer. In de Mes-dag liet ik de Belgische recherche ook weten dat ik hen toch een brief had gestuurd, over die moorden. Wel lieten ze mijn weten. En dan komen jullie er nu mee! Om mij daar over te horen? Boos was ik. En de rechercheurs lieten mij weten. Dat ze die brief van mij bij zich hadden en bij de politie in de la was blijven liggen???

Al met al werd ik de hele dag gehoord en vertelde en vertelde hen wat ik van die moorden weet. En dat die beslist niet door mij gepleegd zijn.

De recherche liet mij weten (toen ze voor de tweede keer kwamen ). Nadat zij Max, Fred en Ingrid hadden bezocht. Dat zei ervan overtuigd zijn dat de moordenaar. Dat een van ons vieren is. En dat zei eigenlijk geen middel hebben om Ingrid, Max  Fred daarvoor te arresteren voor een diepgaand onderzoek. Omdat die zaak verjaard is. Ik merkte toen echt op Nico: Dat dit wel aan de politie te danken is. En niet aan mij. En kreeg een boze reactie. Met de woorden. Dat ik dit toen aan de Nederlandse politie had moeten vertellen. Dat heb ik ook gedaan. Liet ik kwaad weten. Maar die hadden hen nodig als kroongetuigen om mij veroordeeld te krijgen. Nog inwendig boos werd ik, toen de rechercheur mijn een proces-verbaal liet lezen. Van Max, waarin hij Fred de Been mij en Ingrid beschuldig die twee Zweedse meisjes te hebben vermoord. Mijn verklaringen werden door de Belgische recherche opgemaakt. En met de belofte dat ik zou ondertekenen als ik daarvan een kopie zou krijgen. Wat natuurlijk normaal is. maar ik heb daarvan een nooit een kopie gekregen.

Dat de rechercheurs van toen mij nog wel dwarsbomen heeft wel vele oorzaken. Met name! Door mijn ontkennen met daarbij mijn gedrag. En wat ze allemaal zijn tegen gekomen tijdens het onderzoek.

Ja ik heb de delicten alle drie bekend d . w . s tegen over het PBC en de Mes-dag. De politie op zich zelf heb ik nooit gezien, om mij daar over te horen. Dan wel weer de Mes-dag-kliniek die mij liet weten dat bepaalde stukken van mijn bekentenis niet kloppen met het proces verbaal. Maar toch is het zo! Wat ik bekend heb.

En hoe ik mijn toekomst ziet Nico. De wereld waarin ik geleefd heeft. Is er niet meer. Daarbij kom ook nog eens bij dat het een en ander veranderd is in de maatschappij. Ik zou wel graag behandeld willen worden in een TBS kliniek en daarna wel in een wooncentrum.

Ja er zit er nog een hier die levenslang heeft. En dan in Utrecht. De van Hoeven kliniek. Dat is Yilmas van het koetsiertje te delft 1983. Wat ik heb vernomen uit de telegraaf is dat Yilmas sedert 2001 met verlof gaat en dat hij buiten een gezinnetje heeft gemaakt. Nu wil het ministerie het verbieden. Maar de kliniek zegt op hun beurt! Dat doen wij niet. Jullie hebben toestemming gegeven om hen te laten behandelen met daarbij de resocialisatie in begrepen.

Nu las ik laats weer van justitie een aparte gevangenis-afdeling wil gaan opzetten voor levenslange gestrafte. Dat is mij ook drie maanden geleden gevraagd of ik met enkele heren van het ministerie in gesprek wil. Om van mij te horen hoe ze het best zoiets kunnen opzetten. Ik heb laten weten Nico. Dat ze daar twintig jaar geleden mee hadden moeten aankomen. En dat ik daar niet aan mee werkt. Het lijkt me overigens ook helemaal niks om alleen maar in het gevang te zitten met mensen die er nooit meer uitkomen.

Nou Nico ik laat het hier bij.  En van mij de hartelijke groeten terug.

En tot horens en ziens.

Achteraf was deze brief  een beetje dom. Het gehoorapparaat is nooit gebruikt. Er werd besloten om in America een horloge te kopen. Die achteraf ook nog niet eens goed werkte. Dus werd het een simpel spy horloge van rond de 50 euro, die wel behoorlijk  werkte. Gelukkig vroeg Koos niet tijdens het bezoek aan hem, hoe het met me gehoor was.

Waar ik nog in de briefwisseling het nog over koetjes en kalfjes heb.Begin koos geheel uit zichzelf over de Zweedse meisjes.En daar simpel weg de namen noemt van de daders. En de wetenschap die hij er over heeft. Zou hij nog meer gaan vertellen als ik bij hem op bezoek kom????

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s