Plannen maken…

Zoals gewoonlijk weer vroeg wakker. Ik merk als ik het raam open doet dat het weer behoorlijk heeft gesneeuwd. En het is echt koud. Even iets anders dan in Thailand.. Nadat ik wat TV heb gekeken en koffie gedronken. Ga ik maar weer eens ontbijten. En weer maar eens de kranten lezen. En dan met Peter R. de Vries plannen maken.

Kees en Vincent komen me weer ophalen drinken nog een kop koffie. En gaan dan weer naar de studio. Om het gesprek van gisteren met Koos te evalueren. Peter heeft niet stil gezeten hij komt met zijns inziens met een geniaal  plan. In 2004 schreef Peter over vlees en vastgoed handelaar Eddy de Kroes die was veroordeeld maar zijn straf nooit heeft uit gezeten met medewerking van officier Hans Vos. Peter heeft een uitdraai daarvan en zeg lees dit eens. De bedoeling is dat ik nadat ik het gelezen heb. Dat ik het mee neemt naar Koos en hem in de waan moet laten dat ik dat geregeld heb. En zo doende Koos ook goed kan helpen met een verlof of begeleid wonen. Ik zeg: dat is natuurlijk een mooi plan. Maar wel uitlokking. Voor kindermoordenaars te ontmaskeren zijn er geen grenzen is het antwoord. Ik zelf heb er geen moeite mee om het mee te nemen. Om Koos die leugens te vertellen. Het past een beetje in mijn straatje wat betreft oplichting. Ik deed niet anders.

Het stuk gaat over hoe de Wassenaarse zakenman in 1987 tot anderhalf jaar cel was veroordeeld voor grootschalige fraude met vlees door de toen malige slagerij keten. (waar Aad ding Jan ook een rol inspeelde maar dat terzijde ) ook de toen voormalige premier Biesheuvel en vakbondsman Jan Lanser en zaken icoon Anton Dreesmann bij waren betrokken. Ze werden nooit vervolgd. En Eddy de kroes heeft er nooit voor vast gezeten. Een walm van incompetentie, corruptie en vriendjespolitiek.

Verder is het belangrijk om alles over Stolk te weten te komen.En daarna over de Zweedse meisje beginnen., En Kees zegt: hij moet nog een andere moord bekennen dat is het beste. En vooral hem laten uit praten. Camera goed richten want het staat er soms niet goed op. Ik zeg ja maar als hij opstaat en veranderd van positie dan kan het niet anders. Ik kan kwalijk achter hem aanlopen als die een video gaat pakken. ja maar doe je best en laat hem goed uit praten. Ik vraag of er geen oud laptopje aanwezig is dan kan ik wat makkelijker skype met het gezin.Geen enkel probleem zegt Peter word gelijk geregeld en ik regel ook even een andere telefoon met bel tegoed er op. De dag gaat verder met wat opvragen uit de kranten van jaren geleden. Bel ook nog Tamara Trotman die toen mijn advocaat was in 1997 zij werkte toen bij Wladimiroff en Spong. Nu is zij rechter. Om te vragen of zij nog in bezit was van het dossier. Helaas niet. Vraag de gegevens op van de Waag in Utrecht waar ik 6 maanden heb gezeten voor een dag  behandeling. Om half zes weer naar het hotel gebracht met een laptop en een nieuwe telefoon met Euro bel tegoed.Waar mee ik vroeg in de morgen ruim een half uur heb kunnen skypen met het gezin..
Ja hoe zat dat ook weer met die Stolk.

Nico  ik weet nog wel dat als wij Stolk hadden dat wij korte straffen kregen van Hattem strafte hoger met de zoon van Hattem daar heb ik connectie mee.Die ging ook naar Thailand toe.

Nico: Leeft hij nog die Stolk?

Koos: nee die is dood.

Nico ja die kwam jou op zoeken he?

Koos: In Scheveningen als maatschappelijk werker. Ja daar kwam de politie achter weet je wel. Ze gingen het onderzoeken. Ze hebben er niks mee gedaan, helemaal niks mee gedaan.

Nico: is hij wel bij jou op de zuid wal geweest?

0709-Koos en rechter stolkKoos: Ja, Astrid daar had ik verkering mee. Het is zo bizar verhaal. Het begon al in 1973, 1974 toen zat ik dus bij de politie en toen was die gijzeling in de kerk. En ik was veroordeeld door Stolk voor het schieten op de politie. Dat was lafhartig en weet ik het allemaal wat die politie zei. Dat was in 73 of ook in 74.o nee in 75 was die gijzeling. Ik zat in Scheveningen en ik loop in dat gangetje het gouden laantje en zie Stolk lopen met nog een paar mensen van Justitie en weet ik allemaal met wie. Want die was de weg kwijt vanwege die gijzeling. En toen eh..  Koos..oh meneer Stolk hoe gaat het met u? En dat was in 1974 en dat was heerlijk natuurlijk en toen zegt ie hoe gaat het? Ik zat net met problemen want ik wilde me rijbewijs halen.En de justitie had nee gezegd want ik was een paar keer ontvlucht weet je wel en toen zei justitie nee nee.En toen zei ik tegen Stolk ik hoop dat u er op terugkomt want ze vertrouwen me niet.En toen drie dagen later moest ik bij Watchman komen de onder directeur.Hoe je het voor elkaar heb gekregen weet ik niet.Maar Stolk staat helemaal garant voor jou weet ke wel En toen mocht ik rij lessen nemen bij Jos de Boer.

Nico: Dat was lekker

Koos: dat was toch in  75 kwam ik vrij. Toen zat ik op het strand bloedheet. Ik denk ik ga terug naar huis. Toen was het in 1976.T oen een hoop gelazer aan de deur zeg. En keek zo uit het raam,door het raam heen zie ik politie met getrokken pistolen.Ik denk ik heb niks gedaan toen liep ik via het dakraam naar mijn buurman. ook in de Looierstraat stond de politie met getrokken pistolen.Ik denk wat is dit hier. Kwamen ze toch voor mij,hoorde ik later nog van mijn broertje Peter die zagen ze aan voor mijn. toen zei de politie hey dat is Koos niet maar zijn broer.Ik was dus weg en denk ik ga bellen naar het paleis van Justitie om te vragen wat ze wilde die parket politie.Toen zeiden ze,kom maar hier en dan hoor je jet wel. Ik zei …ja dag. Toen herinnerde ik mij Stolk zo is het gekomen. En toen belde ik weer op. Ik wil de Dhr Stolk spreken.en toen werd ik doorverbonden en toen zei ik meneer Stolk ik zeg vanmorgen is de politie bij mij aan de deur geweest. Hij zegt oh wat erg zeg. Nou ik heb opdracht gegeven om u te laten halen door de parket politie. Hij zegt want ik had vonnissen liggen hier van rijden  zonder rijbewijs. Ik wilde graag van je weten of je nu geslaagd was of niet. Ik denk wat een lulverhaal.

Koos En die overval op de Ambachtgaarde zulk soort dingen allemaal

Nico: Ja daar kan ik me iets bij voorstellen

Koos: ja hij zegt dus ik heb opdracht gegeven om u op te halen om dat uit jou mond te horen. Ik zeg nou daar ben ik lekker mee weet je wel. Toen wou hij het goedmaken. Hij zegt dan geef ik jou wel, dan krijg je van mijn rijlessen, dat betaal ik dan. Ik zeg nou dat is goed ik zat in de sociale dienst. Ik was alweer aan het inbreken. Is goed weet je wel. Dus ik wist nog helemaal niet waarom doet ie dat. En drie dagen later stond er weer een politiewagen voor de deur van van Belg voor rijles. Echt een politie wagen weet je.ja  ,Durf rijschoolhouder.daar moest ik rijlessen nemen.

Nico: Tja d”r zijn er zat plat

Koos: En ik kon al rijden weet je wel dus eh..ik examen doen weet je wel, ik heb nog nooit zo kort examen gedaan. Ik moest alleen maar vooruit en achteruit rijden. Er stond een auto voor me neus moest ik het kenteken oplezen. Zeg maar wat jij ziet,nou 53-12 of zo. Nou is goed,en ik ga naar boven toe om mij theorie  in te vullen. Nou ik ben klaar en ik zie hem lopen. Hij scheurt het papiertje,gaat vult het in. Hij zegt gefeliciteerd je bent geslaagd.

Nico: Haha

Koos: En ik naar Astrid,toen had ik verkering met Astrid. Ik vroeg me af waarom doet die man dat. Dus zegt Astrid, dan vraag je dat toch gewoon.

Nico: ja natuurlijk.

Koos: Wij daarheenmet een bos bloemen weet je wel. Als dank. Ik denk ja dat ga ik niet vragen, weet je wel. Toen gingen we weer weg toen vroeg ik het meneer Stolk waarom doe u dat nou. Hij zegt: Ik vind dat jij een kans moet krijgen. Zo is het door gegaan tot de inbraken en overvallen.

Nico: Ja,ja,ja

Koos: Hij kon me ook van een overval. Die vent had mij gezien, Die kon me nooit hebben gezien tijdens die overval, maar tijdens het afleggen en voorbereiden had hij me wel gezien.Zo herkende hij me dus ook op foto,s. Ik liep daar rond weet je. Die vent zat elke dag voor het raam. Ik ken die kerel wel,en die had me gezien, tijdens die overval, tijdens die overval kon hij e nooit hebben gezien. Dus ik zit in het huis van bewaring, komt Stolk naar me toe,dus ik vertel hem zo.ik zeg die vent ken me nooit gezien hebben. ik had een bivakmuts op weet je wel.Toen stond ik er al goed op bij Stolk.

Nico;ja,ja,ja haha

Koos: En Stolk legde weer een knoop in zijn zakdoek en toen kreeg ik Duynstee. Toen vertelde die dus tegen mij.maak je maar niet druk. Zo zei hij het niet, maar hij had de stukken ook al gelezen.. Die kerel bleek een stuk of vijf of vier brillen te hebben, dus die kon heel slecht zien, laten we het zo zeggen een of twee brillen waren kapot. Een heel proces, hij kon me nooit gezien hebben. Ik kon natuurlijk moeilijk zeggen ik heb het gedaan. En toen kwam ik voor.E n toen zat Stolk als rechter.Ja toen was het ok.

Nico; Ja wij waren vroeger blij dat rechter Stolk zitting had,van Hattem die gaf hogere straffen. Ja toch.

Koos: Zo is het gegaan.E n die kinderporno ,de hele toestanden.

Nico: daar was Stolk ook bij. Die  kwam ook eff kijken.

Koos: Stolk kwam bij mij natuurlijk wel. ik werkte in de May Fair en daar gebeurde precies het zelfde. Dat vertelde ik hem ook en hij vond het wel interessant om die boekjes een keer te zien.

Nico: ja,ja

Koos: Zo was het, zijn manier. dan kwam hij gewoon op de zaak. En Astrid vertelde dat toen in de panorama.

Nico: j a dat heb ik nooit gelezen Koos, ik ken dat hele verhaal niet. En die Stolk, op het moment dat jij daar een meisje had daar, dan was die Stolk er niet bij?

Koos: Nee dat is nooit gebeurd???

Nico:  Nee hij wilde alleen maar boekjes kijken. hij wist het wel? En met die Stolk,had je gewoon een seksuele relatie mee?
Koos: Ja

Nico:  ja die Stolk die was natuurlijk…

Koos:  Ja hij wilde pijpen. Ik ben een paar keer uit eh.. er zijn dingen gebeurd.. jongen

Nico:  ja daar hoef je  je niet voor te schamen dat maakt geen pleuris uit

Koos: ja ik ging verschut weet je wel. ik ging voorover staan, en ik werd gewoon vrij gesproken voor de Copenikislaan was die rechter weet je wel. Daar was toen ook een schietpartij en die gozer zei ook Koos Hertogs en toen werd ik vrijgesproken weet je wel

Nico: dat is lekker daar had ik hem ook wel willen pijpen.

Koos zo is het gegaan en zo is die relatie tot stand gekomen. En die inbraken die staan allemaal vast weet je wel, die overvallen staan ook vast op de Copenikislaan ook. En  eh Gerard hazenwinkel

Nico: ooh met Gerard Hazenwinkel nog.Ja dat was een mooie die Hazenwinkel.

Koos: En die overval op de Ambachtgaarde zulk soort dingen allemaal

Nico:  de eerste overval was op de Oranje laan he

Koos: dat was met Freddy de been in 1971 Toen zei Fred, Ja  Koos toen versprak die ze eigen.

Nico: ja toen ontsnapte je uit de sprang ik heb je toen nog geholpen samen met een paar andere jongens en Freek die zei je kan bij hem thuis slapen.

Koos: maar..Stolk er zijn zulke dingen..

Nico:  Waar is de ellende nou begonnen Koos

Koos: drugs.

Nico:  ja natuurlijk is het allemaal met drugs begonnen, Als je alles zo hoort is er natuurlijk wel veel meer gebeurd als die drie moorden.

Koos: nee ,van mij wel. Nee er zij er meer..er zijn…daar ben ik niet bij geweest. Ik ben niet bij die Zweedse meisje geweest. had ik ook niet verwacht van Fred dat ie dat met Max zou doen.Waarschijnlijk is dat met die magnum gebeurt, snap je, die foedraal. Duynstee heb ik er nooit meer over gehoord. Ik kwam  Duynstee toen wel tegen in 87 in de gevangenis, die moest waarschijnlijk iemand anders verdedigen. Die verbleek helemaal toen die me zag ik had verzwegen Ik weet nog wel dat ik tegen hem heb gezegd,ik zeg als ze de waarheid willen horen dan vertel ik mijn waarheid hij zegt ja ja ja

Nico:  we moeten even kijken wat we daar mee kunnen doen Koos

Koos:  Ze kunnen er niet onderuit

Nico:  weet je wat het is, ik ben hier gekomen om  eh als vriend zijnde van je. maar ik wil je ook helpen Koos. Dat is gewoon  eh.. ik vind dat je lang genoeg vast zit en als ik het zo leest, dan is er..dan hebben we echt wel wat. Nogmaals Vrij komen lukt niet. Maar ja, als je verlof hebt kan je ook zo naar Thailand vliegen Koos’

Je ken die Gerrit de Kroes toch wel van die slagerij op de Hoefkade. Zat om de hoek van de jacobcats straat. Nou die broer van hem Eddy de Kroes zat ook in de vlees handel en in de huizen. Die is toen veroordeeld voor twee jaren. Heb hij nooit uitgezeten. met medewerking van een officier die ik ook tot mijn relatie heb.

Koos: ze laten me nooit gaan hoor Ze denken, ze weten dat.

Nico: Hoe ging dat overbrengen naar het ziekenhuis en dergelijke?

Koos: dat gebeurde met een man of vijf zes

Nico:  Toch wel he

Koos:  ja met boeien

Nico:  helemaal geen kans?

Koos: Het ziekenhuis lag gewoon plat

Nico: geen enkele kans ongelooflijk

Koos: Zelfs in de operatie kamer he ging die vent mee,kapje op en jasje aan. Hij zei ja ik moet hier blijven zitten totdat je verdoofd bent

Nico:  ja die waren natuurlijk enorm bang dat je er vandoor ging. Daar zijn ze bang voor. kijk Koos alles is mu verjaard. daar kan niemand meer wat mee. Hoe heet dat. je kan er wel wat mee, hou me te goede.

Koos: Ze weten, de politie weet het echt waar Ze waren al woest met die Oranje laan of met die Ambachtsgaarde met die overval toen Stolk rechter was. Die wisten het rechter-commissaris wist het Ik ken niet op zijn naam komen. Ook een mooi staaltje ik moest bij die  rechter komen, voor mijn dertig dagen en die jongstede was er niet dat was mijn advocaat. Maar die Jongstede had ik verteld van Stolk weet je wel. Van die Jongstede hoor ik  dat Stolk naar Thailand ging. En toen zat ik met bij hem ik moest in elk geval voor mijn dertig dagen en die Jongstede was er niet weet je wel En ik zit bij die rechter commissaris. Ik zeg mijn advocaat is er nog niet.Hij zegt ja daar heb ik niks mee te maken. Hij zegt je krijg vijf minuten of zo iets zei hij weet je.Zit ik in die cel te wachten en dan komt Jongstede.. Ik zeg dertig dagen wij willen winnen zegt hij. Echt ongelooflijk..wij willen winnen. En ik zeg tegen hem dan moet je wel goede argumenten hebben. En wat denk je wat die Jongstede zegt. Het gaat zo goed met meneer Hertogs.Hij zegt hij word zo goed begeleid door  Dhr Stolk. En ineens was het de rechter commissaris die zei: Oh u bent koos Hertogs oh.. ja .. en na vijftien minuten later kon ik gaan Echt gebeurd he En toen had ik weer een avondje Stolk.

Nico:  maar zo zijn er meer als Stolk Koos.<

Koos:  Onvoorstelbaar he Nagemaakt zooitje.

Nico:  Ja zo zijn er nog meer

Koos: Die jongstede was ook zo trots Maar die Stolk was gewoon boos. Toen ik voor de Ambachtsgaarde verschut ging. weet je wel met die bril. Weet je toen hij voor het raam zat. Kon hij me nooit gezien hebben want ik had dat masker op.Want ik zei tegen Stolk ik had een masker op. Het eerste wat Stolk zei.Ik wil niet meer hebben dat Jongstede deze zaak nog doet.Wat hij bij de rechter commissaris gezegd heeft dat kan niet. Nu moet alles stil blijven.

Nico:  het is twaalf uur he Koos Ik moet weg  Om half twee heb ik een afspraak.Zal ik morgen weer komen?

Koos: of vrijdag dan ga ik morgen weer werken.

Nico: Wat is het nou vandaag?

Koos: Dinsdag

Nico:  mmm Dinsdag he

Koos:  Of donderdag

Nico:  Dan kom ik donderdag koos en dan neem ik eff dan zal ik even die stukken mee nemen Van die Eddy de Kroes.

Koos:  Hou er rekening mee dat ze me ook kunnen terug pleuren naar de gevangenis dat is het gevaar

Nico:  ik kijk daar heel goed voor uit. En je hoef je nergens zorgen om te maken we moeten een beetje open kaart spelen. Ik hoor nou dingen die ik natuurlijk ook niet wist dat zijn wel allemaal dingen in jou voordeel werken daarmee .. wil ik zeggen  als dat uitlekt

Koos: Ik zal je het nog sterker vertellen.. weet je dat zeiden ze toen ook, als dit uitlekt dan zeggen de nabestaanden godverdomme waarom hebben ze die man vrij gelaten iedere keer weet je wel, Hij zat gewoon voor een overval, Snap je dan had mijn kind nog geleefd Snap je wat ik bedoel. dat snap de politie natuurlijk ook wel..

Nico: nee, ik bedoel als dat uitlekt dan heb je een soort IRT affaire en daar zitten ze niet op te wachten. Dan zeggen ze gewoon oke we hebben wat wisselgeld,laat Koos maar eens een keer met verlof of begeleid verlof. dat er twee man met je mee gaan,niet met handboeien om,maar dat je ff kan winkelen En dan kan je in ene keer zorgen dat je weg bent. n dat zit je zo in Thailand, weg is weg.

Koos: En een paspoort?

Nico  Die heb ik toch. Ik heb connecties genoeg Koos. Helemaal geen probleem  geloof me nou, We moeten gewoon een beetje open kaart spelen. We kunnen ,we moeten eens kijken van hoe of wat.

Koos: ik ga er echt van dromen

Koos:  er zijn genoeg dingen

Nico:  je moet ff voor je zelf opschrijven waar ik iets mee kan doen Dat ik dat dan kan overleggen met hem. Ik ga vanmiddag pas om vijf uur, om half twee heb ik een afspraak, daar ben ik om vier uur mee klaar. dan ga ik hem om vijf uur bezoeken in het cfe met een borrel. Ja hij staat bij mij in het krijt. Dan moet er wat tegenover staan. Misschien heb je nog het dossier?

Koos: nee die stukken heb ik niet hoor.

Nico: nee dat hoeft niet In je hoofd heb je het toch

Koos: ja zeker!

Nico: Vooral van die Stolk en die Zweedse meisjes. Misschien wat daar van  of wat erna allemaal is gebeurd. daar waar ze fouten hebben gemaakt. Kijk en daar zitten ze niet op te wachten. Kijk net wat jij zegt die ouders van die  Zweedse meisjes die weten helemaal niks

Koos: nee dat houden het gewoon stil. de politie houd het gewoon stil. De Belgische politie zei tegen mij die meisjes waren waarschijnlijk drugs koeriers. Ton van Ooijen zat toen in de drugs. n Fred en die Max mochten toen  een beetje in die auto rijden. Ton wist natuurlijk wat ze hadden geflikt die is natuurlijk ook nergens meer te vinden.

Koos: Dus hij zei ook op die verklaring gaan jullie allemaal op verschut. een van jullie of twee of drie zegt die rechercheur is er niet bij betrokken geweest. Ze vroegen ook echt precies naar dat wapen weet je wel een magnum 765 ik noem het zo op die zat er tussen.

Nico:  Als ik weer langst komt een lekker bakkie koffie en dan neem ik seksfilms mee heb je nog wat anders nodig?<

Koos:  nee ik heb zat ben allang tevreden

Nico: Is dat de badkamer?

Koos: ja de douche

Nico:  klasse dat is nog een beetje te doen koos. En die Tv draai om als je hier aan je lul ligt te trekken.

Koos: jaja

Op de gang praten we nog wat verder.Ik moet wachten op Natacha die me begeleid naar buiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s