Bezoek aan Koos (deel 2)

Nico van Empel is op bezoek bij Koos. Het gesprek gaat verder…

Koos : Dus ik heb het allemaal opgeschreven weet je wel. En Dyunstee die heb het ook gelezen natuurlijk. En toen zeiden ze: Wat moet die Stolk bij je weet je wel daar in 76/77 met dat schieten op penitaire inrichting. Ik zeg ga het zelf vragen, dat zoeken jullie maar uit weet je wel.

Nico:  Haha Mooi he

Koos : Ja hij zei het iets anders. Maar het kwam..Hij zei dat zoeken de heren maar zelf uit.

Nico : Dat zoeken de heren maar zelf uit ja. Ja want het is..

Koos:  Ja en Astrid die had een paar keer naar me gebeld.

Nico:  En Astrid is?

Koos:  Mijn vriendin, waar ik toen verloofd mee was.

Nico:  Oh ja daar was je toen mee verloofd natuurlijk.En naderhand kreeg je die Ingrid

Koos:  ja en naderhand die Ingrid

Nico:  Ja natuurlijk En die Ingrid had ook nog wel een aardige rol gespeeld he

Koos: Ingrid die ..eh  ja als Max, Astrid heeft er helemaal niks mee te naken. Ik geloof die Ingrid. Ik heb toen Bert Wijntjes..Feber zei  ja Ingrid is zo integer. Ik dacht Duynstee kom op weetjewel met dat wapen. Die magnum weetjewel. Maar Bert Wijntjes die was van de alcohol en de drugs en die schreef mij een brief en die liet mij ook gewoon voor levenslang liet geloven dat het twintig jaar was. Ja als ik die straf gekregen had, had ik ook wel zoveel gekregen. Toen dacht ik zo van..

Nico:  Achteraf Koos, als je nu terug kijkt en terug denkt, als je het geheel had bekend,had je TBS terecht gekomen.

Koos: Koos dan was ik nu vrij geweest

Nico:  Ja dan was je nu vrij geweest.

Koos: ja feber zei ook tegen mij, ik moest voorkomen bij het gerechtshof, toen werd ik opgehaald. Ik bedoel dan loop je even mee naar de parket politie, zat die feber daar, die procureur-generaal, toen wilde hij een afspraak maken wetjewel, zoiets, hij zegt asl je die Wassenaarse zaak bekent, dan heeft u een perspectief. Ik zeg dat zal je wel willen weetjewel. Ze moesten die, die zaak moest opgelost worden. Die moest behandeld worden.

Nico:  Ja ze hebben het ermee moeilijk mee  gehad met die zaak. Wat ik me van toen die tijd nog kan herinneren.

Koos; Zelfs het vonnis van het gerechtshof heeft wel veroordeeld, maar in de argumentatie, hoe ze het gemotiveerd hebben, hadden ze toch wel twijfels bij Fred de Been.

Nico:  Waar was die Fred nou bij betrokken? Want jullie deden alles met elkaar. Van uit het huis van bewaring weet ik nog Fredje met dat lange sluike haar, met zo ziekenfonds brilletje op. Jullie waren altijd samen.

Koos: Met Fred hadden we.. Die zaak hebben ze dus wel behandeld, laat ik het zo zeggen. We hadden een meisje weggemaakt met Chloroform. Nou ja, een meisje. Een vrouw. Chloroform meegenomen, nou ja die Henk Hoog bemoeide zich ermee, want we zaten in de Golden bar, had je toen op de prinsengracht. Die heeft daar ook door geluld, die heb bij de recherche een verklaring afgellegd. En nu begrijp ik ook wel waarom hij dat gedaan heb. Dat heb hij al die tijd gedaan, want hij was eerst anoniem, hij werd Nico?Nico genoemd. Dat is anoniem he NN

Nico:  ja ja

Koos; Ik denk nou Henk je staat er mooi op en nou weten ze het zeker in Den-Haag als ik het vertel Henkie kon zonder vergunning draaien

Nico:  En naderhand had hij een heel groot coke cafe

Koos: Die vrouw hebben ze later opgespoord en die verklaarde dat ook, Koos en Fred  Toen waren we ook met zijn tweeen weetjewel

Nico:  En dat was wie? dat meisje uit wassenaar?

Koos: Nee, nee

Nico:  ooh gewoon dat wijf met chlorform.

Koos: Die hadden we meegenomen.

Nico:  En ook vermoord?

Koos: Nee enkel seksueel

Nico:  Oooh enkel seksueel

Koos: Seksueel misbruikt laten we het zo zeggen. Ja en chlorform. En dat chlorform verhaal heb die Fredweer door verteld aan die Freek Vanbrugge. En die Freek Vanbrugge, Fred voelde wel.. hij werd al gearresteerd, ze hebben iedereen.. in het begin hebben ze Fred gearresteerd.  En hadden hen gevraagd En Koos? Nee dat doet koos niet had hij gezegt. Later hebben ze hem weer gearresteerd en toen kwam dat naar buiten. En toen begon hij inens over koos en Ingrid, Dat ingrid tegen mij verteld had dat Koos dat meisje meegenomen had naar de Zuidwal, en dat Ingrid dat meisje limonade had gegeven. Zulk soort dingen allemaal.

Nico:  Maar er zijn..waar voor je veroordeeld bent is gewoon die drie dan/

Koos: Ja

Nico:  He wat je me schreef. En die drie zijn allemaal op de Zuidwal vermoord?

Koos; Nee

Nico:  Oh toch niet dat weet ik niet eens

Koos: eentje in de duinen, laten we het zo zeggen. Daar zat die Robbie bij.

Nico:  daar zat die Robbie bij. Want dat verbaasde mij zo weetjewel, omdat je daar opeens over schreef over Robbie. Dat is in Den-Haag toch een geziende en sterke jongen.

AA-lucht foto vugthKoos: Robbie wist ervan wat ik gedaan had met Fred en die vrouw. En robbie, oh dat vind ik wel erg jong weetjewel toen zaten we pornofilms te kijken op de Zuidwal Daar was nog een jongen bij, die heb toen zelfmoord gepleegd in Vught. Paultje. Nou we ztan op de Zuidwal te kijken, laten we het zo zeggen, en toen ben ik naar Wasenaar gegaan, als ze goed geluisterd hadden in het begin, konden ze..dat klopt ook wel, in Wassenaar was een school met een kluisje.. daar ben ik een paar keer heen gegaan,omdat ik die school niet kon vinden. Toen heb ik Robbie er bijgehaald Die ging dat ding meenemen (mes ) Toen ben ik met Robbie naar Wassenaar gegaan. En toen ben ik de scholen afgegaan, ze hebben me ook duidelijk gezien. Robbie is naar de duinen gegaan, waar we altijd wel meer kwamen, met Max enzo. Maar die was er niet bij. Toen ben ik, laten we het zo zeggen, dat duidelijk die kerel die Robbie heeft gezien met dat meisje, want ik was weer weg.

Nico:  ooh daar heb Robbie aan meegedaan,= aan die moord heb Robbie meegedaan=

Koos: Ja..nou ja meegedaan, ja

Nico:  ja ..Toch?

Koos: Ja. Maar die kerel die heb Robbie gezien en mij niet. Ik had hetzelfde als een bivaksmuts  op,  ik was nog in de auto. Robbie ging daarheen omdat we met zijn drieen daar rond liepen,  die man zag hun met met zijn tweeen in verboden duin.

Nico:  Jullie wareen met zijn tweeen Freddy er niet bij dan?

Koos: Nee, die had het weer van Robbie gehoord. Godverdomme. Ik denk als jij gaat lullen, dan ga ik ook lullen weetjewel

Nico:  Oja dat zei je al. Ja die kon natuurlijk ook niet zijn mond opendoen natuurlijk

Koos: maar ze gingen hun mond wel opendoen. Maar de recherche zei gewoon..

Nico:  En hoe heet dat..Wie vermoorde haar dan? Jij of Robbie?

Koos: Ik

Nico:  Die sloeg je gewoon dood met een end hout?

Koos:  Met een boomstronk, ja helemaal gek. We waren helemaal gek. Helemaal intremd.

Nico:  Ja daar kan ik me iets bij voorstellen.

Koos:  Helemaal ontremd,echt

Nico:  Dat was niet anders natuurlijk, ik weet dat zelf ook met coke

Koos: We waren dag en nacht en s”morgens vroeg en s”avonds  bezig,  soms sliepen we helemaal ..nou we sliepen natuurlijk wel

Nico:  Nou ja heel weinig

Koos: ja heel weinig.

Nico:  Dat weet ik ik ging ook 24 of 36 uur door. En ik ben met die Robbie ook zo vaak door gegaan want die was ook zwaar aan de coke.

Koos: Ja en we steunden elkaar. In dat wereldtje, Robbie was natuurlijk..Fredje liep met Max rond en ik was portier, met zijn tween inbraken doen, niet weten wat ze gingen doen. En doe kwamen zo in hun pad terecht en ik met de meisjes weet je.

Nico:  Maar Koos als je nou ziet he” ik wil me eigen daar bij iets voorstellen. Ik heb ook hele rare gevoelens hoor, dat zeg ik er eerlijk bij. Dan ga je met die Robbie, je neukt samen dat meisje .Neem ik aan.

Koos: Nee

Nico:  oh jij alleen?

Koos: Ja

Nico:  ja en dan ben je klaar en je wil er vanaf?

Koos: Ja Robbie is weggegaan.Die is bij fat kluisje geweest bij die school en dat kluisje heeft de politie ook gevonden. En als ze goed nagedacht hadden, ik had verteld ik kon het niet vinden weet je wel.. Hoe kan ik het nu dan wel vinden weetjewel.

Nico:  En dan sla je het maar in ene keer dood en denk ik moet hier wegwezen

Koos: ja uit schaamte en je wil niet gepakt worden.

Nico:  Uiteraard je wil niet herkend worden ze kan niet meer praten dat is ook logisch natuurlijk.

Koos: En dan krijg je laat maar zeggen die voetafdruk die niet van mij is, schaamhaar die niet van mij is.

Hier vergist Koos zijn eigen. Die schaamhaar is op de Zuidwal gevonden.

Nico:  Ja jij blijft het zo zien, er was in principe gen voldoende bewijs ondanks dat je het heb gedaan.

Koos: Ja die vent met die telelens, die heb Robbie gezien als hij mij gezien had, want drie dagen eerder zat ik op het politie bureau in Wassenaar voor opsporingsconfrontatie en ze laten foto:s zien aan die vogelspotter en ze zetten mij tussen allemaal kerels die er heel netjes uitzagen en ik zag er heel onverzorgd uit, dat is een neger tussen zes blanken zetten.

Nico:  ja dat zeg je goed ja

Koos: maar in iedergeval, ik werd niet aangewezen. En ik wist dat en toen zat de poliet ineens weer met hoe kan dat nou? Dieman zei ik zou hem zo herkennem hij keek recht in de telelens.

Nico:  Koos wat gebeurd er dan met je? Als eh

Koos: Ik sten nu weer een beetje op Duynstee.

Nico:  Nee, maar ik wil je vragen, dan sla je zo meishe dood. Dat gaat niet met een klap gepaard,denk ik

Koos: Dat denk ik wel

Nico:  ja ineens zo hard …boem

Koos: ja met een boomstronk he” Zo,n tak

Nico:  Zo,n zware tak. Ja dan was het ineens gebeurd. Maar hoe heet dat,waar komt die woede dan vandaan? Ik heb dat ook weleens een woede aanval. Maar vermoord geen meisje.

Koos: Gewoon ervan af.

Nico:  Gewoon er van af boem

Koos: Hun zeggen dan,d de psychiatrie zegt dan weer ja je wordt ontzettend kwaad woede.

Nico:  Maar ik heb dat ook. Als ik heel erg kwaad ben, maar nogmaals..

Koos: Maar ik was toch niet kwaad.

Nico:  je ging er gewoon vanuit ik wil niet herkend worden boem einde verhaal.

Koos: Ik zal je vertellen Die psychotherapeut met die ene heb ik er nooit over gesproken met die andere wel, met die kerel ook in de mes-dag, ook over it stukje ik zeg tegen hun ik schaamte me kapot en wilde niet gepakt worden. Nu heb ik een paar weken geleden op de TV gezien ook een moordenaar en die vertelde een verhaal, en daar kon iik me ook wel weer  in vinden. Ik wilde niet dat het meisje het zelfde ging voelen wat ik al die jaren heb gevoeld.

Nico:  jaja

Koos: Die psychotherapeut zegt dat is niet waar. Ik zeg dat is wel waar. Ik schaamde me echt kapot daar zit nog meer aanvast zegt hij.

Nico:  Jaja er komt nig een stukje verleden naar boven.

Koos: Dat is oud zeer. En dat is geparkeerd bij me dan en dat zit dan eh, ja dat woordje oud zeer heb ik ook van die therapeute. Dat zit dan geparkeerd en dat kind dat dan in je zit, dat is zo gekrenkt, dat is zo kwaad, die onmacht die ik gevoeld heb en dat kom dan tot explosie.

Nico:  Jaja daar kan ik me iets bij voorstellen.

Koos: Het feit dat je dit kan beseffen, dat zei die vent ook is ten gunste van je behandeling.

Nico;  Ja  inderdaad. ( En tegelijk denk ik,en zeg het niet tegen Koos: wat en slap gelul)

Koos: je ben dan bevrijd van je woede, je heb alles verteld, ga het maar vertellen als volwasen vent. Dat je seksueel homo bent

Nico:  En die woede blijft hangen He” want er kwam ook een derde aan en een vierde en het stopt niet. Want het ging natuurlijk vrij vlot achter elkaar.

Koos: Nee

Nico:  Ooh toch niet

Koos: dat eerste meisje was in 79

Morgen praat Koos verder over het wassenaarse meisje en over Thialda Visser,

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s