Ik word moe van Kees

Op  vrijdag middag breng Vincent me naar het Hotel. Peter heeft me weer zakgeld  geven. Om het wekend door te komen. Stoppen even bij Allbert Hein. Koop wat etens waren. Brood en wat oude kaas wat ik buiten in de dakgoot deponeeerd. Blijft het lekker koud. Op de kamer heb ik geen ijskast.Koop nog wat te snoepen en wat weekbladen. Ik ben weer behoorlijk aangeslagen over wat die Kees  vandaag weer  te vertellen had. Het is ook nooit goed wat je ook doet. Hij heeft altijd commentaar. Ik begin een beetje moe van hem te worden.  En dat al naar twee weken. En dan te denken dat het veel langer gaat duren dan de afgesproken drie weken.

Met het andere personeel is er geen enkel probleem. Zijn aardig en vriendelijk. Als ze tijd hebben voor een praatje dan doen ze dat graag. Henk Strootman heb ik een leuk gesprek mee. Henk is een ex politie agent. Die bij Peter op de redactie werkt. We praten over gedetineerden waarmee ik heb vast gezeten en de naam Richard Lengton komt te praat.Toevallig ken Henk deze persoon goed.  Hij heeft een boek over hem geschreven “De verleiding van het kwaad” dat gaat over een rechercheur die ontslagen is omdat hij geheime polite- informatie verkocht aan de onderwereld.   Een boek wat je in een keer uit leest. Ik heb met die zelfde Richard vast gezeten in de Noordsingel. Samanta waar ik mee uit eten ging , samen met Vincent. De sfeer was goed. Alleen Kees denkt dat hij de beste is en een streepje voor hebt op de andere. Ik schrijf het verloop van de dag op in het dagboek. En schrijf met hoofd letters dat ik vanaf Dinsdag met een andere instelling Koos weer gaat bezoeken.

Kees...
Kees…

En de  weken die nog moeten komen, simpel weg weer mijn masker op zet. Zaterdag morgen skype ik ruim een uur met het gezin. Waar ik te horen krijgt dat alles goed gaat. Na het ontbijten  ben ik even Hilversum gaan verkennen, maar met die  kou, viel ook dat weer tegen. in de middag komt Samantha nog even met haar zoontje koffie drinken in het hotel. En ze vraagt: Heb je zin om van de week op een avond een bioscoopje te pakken. Dan gaan we wat eten en dan naar de bioscoop. Ik zeg: Ja leuk, Ik ben lang niet in een bioscoop geweest. Ook dat schrijf ik weer in het dagboek. Het grootste deel van de avond besteed ik aan schaken op internet. Schaken is altijdt een verslaving van me geweest. Blind schaken was echt een hobby voor mij. Ook het oplichten was voor mij een soo

Op  vrijdag middag breng Vincent me naar het Hotel. Peter heeft me weer zakgeld  geven. Om het wekend door te komen. Stoppen even bij Allbert Hein. Koop wat etens waren. Brood en wat oude kaas wat ik buiten in de dakgoot deponeeerd. Blijft het lekker koud. Op de kamer heb ik geen ijskast.Koop nog wat te snoepen en wat weekbladen. Ik ben weer behoorlijk aangeslagen over wat die Kees  vandaag weer  te vertellen had. Het is ook nooit goed wat je ook doet. Hij heeft altijd commentaar. Ik begin een beetje moe van hem te worden.  En dat al naar twee weken. En dan te denken dat het veel langer gaat duren dan de afgesproken drie weken. Met het andere personeel is er geen enkel probleem. Zijn aardig en vriendelijk. Als ze tijd hebben voor een praatje dan doen ze dat graag. Henk Strootman heb ik een leuk gesprek mee. Henk is een ex politieagent die bij Peter op de redactie werkt. We praten over gedetineerden waarmee ik heb vast gezeten en de naam Richard Lengton komt te praat.Toevallig ken Henk deze persoon goed.  Hij heeft een boek over hem geschreven “De verleiding van het kwaad” dat gaat over een rechercheur die ontslagen is omdat hij geheime polite- informatie verkocht aan de onderwereld.   Een boek wat je in een keer uit leest. Ik heb met die zelfde Richard vast gezeten in de Noordsingel. Samanta waar ik mee uit eten ging , samen met Vincent. De sfeer was goed. Alleen Kees denkt dat hij de beste is en een streepje voor hebt op de andere. Ik schrijf het verloop van de dag op in het dagboek. En schrijf met hoofd letters dat ik vanaf Dinsdag met een andere instelling Koos weer gaat bezoeken. En de  weken die nog moeten komen, simpel weg weer mijn masker op zet. Zaterdag morgen skype ik ruim een uur met het gezin. Waar ik te horen krijgt dat alles goed gaat. Na het ontbijten  ben ik even Hilversum gaan verkennen, maar met die  kou, viel ook dat weer tegen. in de middag komt Samantha nog even met haar zoontje koffie drinken in het hotel. En ze vraagt: heb je zin om van de week op een avond een bioscoopje te pakken. Dan gaan we wat eten en dan naar de bioscoop. Ik zeg: Ja leuk, Ik ben lang niet in een bioscoop geweest. Ook dat schrijf ik weer in het dagboek. Het grootste deel van de avond besteed ik aan schaken op internet. Schaken is altijdt een verslaving van me geweest. Blind schaken was echt een hobby voor mij.Ook het oplichten was voor mij een soort schaakspel. Kom ik nog weleens op terug. Rond elf uur kijk wat voetbal, en ga dan weer slapen.

Zondagmiddag, nadat ik had geskyp met het gezin onderneem ik weer een poging om de binnen stad van Hilversum te bezoeken.. Stap een cafe binnen waar op dat moment een live uitzending  van Ajax bezig is. Ik kijk de wedstrijd uit. Bestel tijdens het kijken twee cola en een portie bitterballen.Kosten: 14 euro. Ja dat is even schrikken. Een cola in Thailand kost een halve euro. Maar goed het is niet anders. Terug in het hotel skype ik weer even met het gezin. En stuur wat foto,s op die ik de afgelopen weken hebt gemaakt. Ik speel een paar potjes schaak op het internet. Wat echt een verslaving voor mij is. Ook het oplichten was een soort van schaakspel.  Kom ik nog weleens op terug. Rond elf uur kijk wat voetbal, en ga dan weer slapen.Zondag middag, nadat ik had geskyp met het gezin onderneem ik weer een poging om de binnen stad van Hilversum te bezoeken.. Stap een cafe binnen waar op dat moment een live uitzending  van Ajax bezig is. Ik kijk de wedstrijd uit. Bestel tijdens het kijken twee cola en een portie bitterballen.Kosten: 14 euro. Ja dat is even schrikken. Een cola in Thailand kost een halve euro. Maar goed het is niet anders. Terug in het hotel skype ik weer even met het gezin. En stuur wat foto,s op die ik de afgelopen weken hebt gemaakt.

Koos praat verder

En nu komt het He” Wat ze mij beloofd had. In de eerste instantie heb ik tegenover jou een TWB, dat is Transfomaal Wonen Buiten, als eind doel genoemd. Dat was een persoonlijk idee, ze heeft me er wel over aangesproken en dan verklaart ze mij nog voor gek, dat heb ik toen gedaan omdat je binnen kwam met de verwachtingen dat je na de behandelingen weer vrij in de maatschappij zou kunnen functioneren. Ik wilde je direct duidelijk maken dat dat zeker niet haalbaar was. Een TWB is je zeker niet toegezegd. Ze heb me wel degelijk toegezegd. “ Het hoogstbare is TWB voor jou” , daar gaan we aan werken. Dat heeft ze echt gezegd. Maar toen was ik nog maar net binnen.

Nico:  Ja natuurlijk.

Koos: Toen speelde de politie en dat boek van de Zuidwal nog. : in de loop van de behandeling in de LPFZ, in de Mesdag, is de mogelijke heraling naar voren gekomen. Oh dat is de langgewenste Psychiarische Zorg dat is de longstay. Je heb altijd gezegd dat dat voor jou geen aantrekkelijk vooruitzicht wan en dat je daar niet in mee kon gaan. Ik heb je wel eens gevraagd, moet je horen, ik zeg doe je dat bij iedereen, ze is zwaar gereformeerd weetjewel. Ik heb je nog wel eens gevraagd of je zelf als er geen sprake  van delictgevaarlijkheid zou zijn, heb ze ook tegen mij gezegd, dat zie ik je niet meer doen, maar dan zegt ze er wel bij:  delickgevaarlijkheid zou zijn, of ik het dan voor de nabestaande over zou hebben..ff kijken hoor, of ik voor de slachtoffers binnen zou willen blijven. Ik zeg vraag je dat aan iedereen. Hier leest het maar Nico vooruitzicht was dat je er niet mee in kon gaan. Ik heb je nog wel eens gevraagd of je zelf als er geen sprake  van delictgevaarlijkheid zou zijn, datniet voor de nabestaanden over zou hebben, dat was niet het geval. Dat ik dan binnen zou willen blijven.

Nico:  ja dat staat er. Wat een onzin.

Koos: Er zitten mensen voor veel ergere delicten, die gaan gewoon met verlof weet je wel. Dat was niet het geval. Omdat we met deze discussie niet opschoten, ik zeg tegen haar vraag je dat aan iedereen, ik zit nu met iemand op de afdeling die had die kinderen bij wijze van spreken half opgegeten en die gaan gewoon met verlof. “ is toen besloten dat  je delictscenario-procudurens gaat volgen, waarna we enkele niet-brede en langdurige discussie zouden hebben. Nou dat is nooit gebeurd. Een paar weken geleden nog voor die TV uitzending en dat dat boek was verschenen. Zei die specialist van de Mesdag zij vonden  dat je naar hun idee niet kon profiteren van het delictscenario-procudure. Je kon de theorie moeilijk volgen. Ik kon het wel volgen, alleen ik kon geen gevoel terug vinden van oh, “zo was het bij mij ook” Ja nou ja goed, bleek die route die naar het delict had geleid bij jou een route was die bij een eerder onderzoek naar de delictscenario-procudure een negatieve uitkomst was  van het pedo programma. Met dat gegeven heb ik uitgebreid gesproken, nou dan met die hoofd, we hebben nog stilgestaan- en u komt het, ook weer zoiets- bij eventuul begeleid verlof. Het is namelijk denkbaar dat asl jij je uiteindelijk neer kan leggen bij een longstay-plaatsing, de risico”s bij eventueel begeleid verlof aanvaatbaar zijn. Hoewel je in het verleden natuurlijk herhaaldelijk uit-braak pogingen gedaan hebt. “ Nou dat was in de jaren zeventig en weg ben gelopen” In dat geval zal je je kunnen afvragen of je bij begeleid verlof je kwaliteit van leven erg vooruit zal gaan. Je zal tijdens een dergelijk verlof misschien voor nare verassingen komen te staan. Journalisten zullen zodra ze het weten dat je verlof hebt, misschien gaan posten bij de kliniek, enzovoort: allemaal van die dingen.

Nico:  Dat slaat nergens op. Ja slaat nergens op.

Koos: Oh ja “Dan blijft ook nog de vraag of je eventueel vooruitgang bij begeleid verlof opgewekt tegen de maatschappij onrust kan. En de onrust bij de nabestaanden die de toekenning van verlof op zal zal leveren, de vraag zal de kliniek eventueel in overleg met het ministerie moeten beantwoorden. Zo wordt ook die ervaring bij de meeste mensen geaccepteerd zoals je bent. We gunnen je een leven. Oh ja schrijft ze, wonen in een kliniek is een verbetering van kwaliteit. In de gevangenis zul je minder begrip tegen komen en veel minder mogelijkheden hebben je leven op jou wijze in te richten. En ze plaatsen je toch terug.

Nico:  Ja net wat je zegt, ze plaatsen je toch terug.

Koos: Ik bleef gewoon bij me stand punt

Nico:  Maar op het moment hier zit je goed Koos. Laten we zeggen het is oke hier.

Koos: Ik had voormezelf zoiets, in de Mesdag vroegen ze ernaar, naar je perspectief, ik zei  als het me vrij gunstig aanstaat dan koop ik een busje met een matras en ga ik het land uit. Nou dat kun je wel vergeten weetjewel. Ik zei hoezo? Ken je gewoon vergeten. Die hele familie heeft een handicap en weet ik het allemaal.

Nico:  maar over je delict heb  je feitelijk nooit gesproken daar? Daar wilden ze niet naar luisteren? ze waren niet geintresseerd?

Koos: Ze waren er niet geintresseerd in.

Nico:  Ze waren ook niet geintresseers hoe je die meisjes  heb mee kunnen lokken?

Koos: Kijk een delict-scenario die  heb ik wel gemaakt, die moet je maken als je in de TAG-groep komt. Iedereen moet een delict-scenario maken. En dat gaat dat stap voor stap. Is vrij moeilijk. Maar dat is dan in een groep en psychotherapie is individeel. Dan wordt er geken naar mijn verhaal, niet alleen naar delicten, maar ook naar mijn jeugd, de omstandigheden. Daarin wordt zij dan als psychotherapeut geacht om te zoeken waar dat vandaan komt en daarop word ja dan behandeld. Dat heb ze nooit gedaan. Dat heb ze ook gezegd nogmaals, ik werk hier niet aan mee. Gewoon geen verantwoordelijkheid. Dat heb ik gehoord van de psycholoog van Kanton en Cordola die namens justitie kwamen om een rapport te maken hoe het nu verder moest. En die zeiden natuurlijk van ha een van die twee zei, er gaan mensen met verlof en die gaan in de  fout. Zijn er al een paar geweest Willem van der Steen Willem van Eijk die zevn  of acht mensen vermoord hebben. Ze nemen geen enkel risico.

Nico:  maar ja er zit nu toch wel weer wat in. In elk geval zal het wel lukken om hier te blijven.

Koos: Weet  ik niet er is nog geen uitspraak van gedaan.

Nico: nee nog niet

Koos: Het ministerie laat weten dat ik bezoek krijg. Maar dat was tien jaar geleden ook al. Was er ook sprake van alle levenslangen moeten bij elkaar. Nooit wat meegedaan. Misschien wel tien jaar geleden. Ik kan me nog herinneren in Scheveningen. Toen was Appie er ook, die had ook levenslang.

Nico: Welke Appie was dat?

Koos:  Appie ..eh die toen Albert-Heijn medewerker heeft neergeschoten

Nico:  oh jajaja

Koos: Die is toen gevlucht naar.. en nu is hij Jehova getuigen.

Nico:  Oh daar heb je ook meegezeten.

Koos:  ja die was heel gelovig weet je wel, begin met de bijbel en al dat gelul.

Nico:  Ja schitterend.

Koos. Ja maar daar werd ook mee gesproken en met mij werd toen ook gesproken, Van hoe zouden jullie het invullen als dit of dat.. Toen heb ik wel gezegd en nu kwamen ze er weer op terug. Er komen steeds meer levenslangen , zij er nu een stuk of vijfendertig zesendertig. In plaats van negen nog bij mijn uitspraak.

Nico:  dat gaat hard ineens

Koos: En die willen ze allemaal bij elkaar plaatsen.

Nico:  Alle levenslangen gesrafte bij elkaar.

Koos: Appie heeft ook a; gezegd. Ik werk daar niet aan mee, ik wil dat niet en het ministerie kwam met een brief dat het niet verplicht is

Nico:  Dat lijkt me ook niet zo prettig.

Koos: Nee zeker  als er een paar tussen zitten waarvan je weet dat die er over een paar jaar uit komen. Ook al heb je levenslang, dan heb je toch een ander soort gesprek. Ooh je bent ziek dan zal je wel dood gaan hier. Dan als iemand die er over een paar jaar uitkomt, daar kan je best wel naar luisteren, hoe hij zijn leventje weer gaat irichten.

Nico:  ja natuurlijk, daar heb je ook wat aan inplaatsik kan je niks vertellen ik heb levenslang.

Koos: ja precies.

Nico:  Het is allemaal ellende Koos. Maar hoe heet dat. Ik zat van de week nog over te denken, weetjewel. Ik dacht ik ga eens kijken op internet want er moet wel wat te vinden zijn over jou natuurlijk, dat moet wel dacht ik zo. Ik heb er nooit bij stil gestaan dat je dat allemaal kan vinden op internet. Maar ik vroeg mezelf af. Hoe heb je ze nou mee kunnen lokken?

Koos: Met smoesjes.

Nico:  ja uiteraard. Maar hoe is dat gegaan dan? Dat meisje bijvoorbeeld in de duinen

Koos: Ja smoesjes op school, uit school meegelokt.

Nico:  maar hoe krig je dat voor elkaar dan? Want je was met die Robbie toch?

Edith Post
Edith Post

Koos: nee,nee ik was eerst aan het kijken voor kluisjes in die scholen en dat wist Robbie. Robbie had me het verteld. Ja ik was zo,zo aan de cke en weet ik allemaal. Toen is Robbie meegegaan. Robbie is bij die school achter gebleven, bij die andere school waar ik hem eventueel zal ophalen laten we het zo zeggen. Robbie heeft dat meisje meegenomen naar de duinen,die is roen gezien. Ik ben toen terug gegaan wanr met zijn drieen door de duinen lopen dat viel  toen op, we liepen door verboden palen, verboden gebied, daar waar je niet mag komen. Daar is Robbie gezien want die wagen hebben we daar achter neer gestald, die heb ik daar neer gezet en Robbie zou daar met haar naar toe lopen waar we altijd al kwamen.

Nico:  Dus Robbie heeft haar in prinxipe mee gelokt.

Koos: Robbie heeft haar meegenomen. Nee ik heb haar meegenomen vanuit die school en Robbie is met haar toen, met mij naar die parkeerplaats gereden. Ik heb gereden. Robbie is met haar achterin gaan zitten. Robbie heeft haar meegenomen naar die plek in de duinen waar we wel meer kwamen. Robbie is daar gaan zitten. Ik heb de wagen geparkeerd, ben achterom daar ook naar toe gelopen. Zo is het gegaan.

Nico:  En seksueel dan?

Koos: Daar is ze misbruikt

Nico:  Door ?

Koos: Door mij.

Nico:  En door Robbie niet?

Morgen weer verder Dan verteld  Koos meer details  over  hoe het nu precies is gegaan.Die moord op Edith Post.

 

 

Advertenties

3 gedachten over “Ik word moe van Kees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s