Koos de leugenaar!

Wat betreft de dubbele moord op de Zweedse meisjes. Ook hier is Koos alles aan het liegen.

Uit zeer betrouwbare bron weet ik dat Ingrid die twee Zweedse meisjes tijdens het posten van een  postkaart,die meisjes heeft meegenomen naar de City bar. Waar toen aanwezig waren. De ober Freddy de Been, Max en Koos. En niemand anders. Vanuit de City bar zijn zij gezamelijk met  de twee zweedse meisjes  vertrokken uit de City bar. Daarbij komt nogeens het lul verhaal van die Magnum. De recherche heeft na zijn arrestatie het huis helemaal ondersteboven gehaald. En die zullen die Magnum niet hebben gevonden? Koos komt pas met zijn verhaal als hij het dossier heeft gelezen  van de Belgische politie. En daar gesprekken mee heeft gehad. Ook verspreek Koos zich. Hij zegt: Ik wist natuurlijk ook wel van die Zweedse meisjes weetjewel. En nogmaals. Maar ik kon natuurlijk niet zeggen wat ik tegen jou gezegd heb. Anders zeggen ze: anders zit mijn betrokkenheid er op zijn minst bij mijn daderschap zit er bij. En zegt ook nog eens:

Koos: Als het uitkomt dat de kroongetuigen zelf hebben lopen moorden. Maar die zaak kan niet meer verjaren.

Nico:  Die zaak is verjaard.

Koos: Maar die zaak kan wel onder zocht worden. Alleen ze kunnen me niet in voorarrest nemen. In feite zijn de moordenaars van die Zweedse meisjes mijn kroongetuigen

Nico:  Kijk alles is verjaard Koos in die zin Koos je kan er nooit meer voor veroordeeld worden. Je kunt wel en dat verjaard nooit

Koos: Maar er gaat wel een put open.

Nico: Juist

Koos: en dat weet de recherche ook

Nico:  Kijk, en dat is wel prettig voor de mensen.

Koos: Maar!! Of het prettig voor mij is.

Nico:  ja dat is een slechte die ken ik wel. En eh.. je contact dat hoe eh.. want waar ik benieuwd naar ben zo rechter he” Die Stolk he”

Koos: ja

Nico:  Daar heb je wel veel aan te danken en niet veel aan te danken gehad, ja.

Koos; Achteraf gezien.

Nico:  Achteraf gezien he” Maar hoe is nou het seksuele contact tussen jullie gekomen? Wie neem nou het initiatief want het is wel een rechter he”

Koos: Ja dat maakt niet uit, dat maakt niet uit. Het is gewoon een kerel. Tuurlijk dat leeft bij mij ook wel. Maar daar groei je overheen.

Nico:  Nee ik bedoel te zeggen, zo rechter neemt  natuurlijk toch dus wel een risico.

Koos: Ja maar dat nam hij daarvoor toch ook.. met diefstal, rijbewijs.. of hoeet dat.. met betalingen en eh..

Nico:  ja natuurlijk

Koos: En ja dat wisten zij ook wel ook natuurlijk .Die politie.

Nico:  En wie nam nou dat initiatief dan?

Koos: Hij

Nico:  Hoe.. vertel is, vertel is, dat wil ik weten.
Koos: Hij vertelde gewoon van, ik verteld gewoon van.. ik werkte toen in 78 in 77 werkte ik al in een sekshuis

Nico:  Ja

Koos: Op het plein heb je daar in die zijstraat  Sekshuis van  die  Shell, die samen met Henk  werkte .heb je een sekshuis, dat vertelde ik dan weetjewel, zodoende kwam hij later ook wel. Later besefte ik natuurlijk pas, dat hij dossier kennis had over mij. Ik was geloof ik elf of twaalf toen eh.. toen ek.. was ik weggelopen en toen sliep ok bij een vent, toen was ik op de TV geweest een soort opsporing verzocht, was ik op de TV. En er zat nog een vent boven in die kamer, bij de familie Hak was dat. Daar sliep die Gerard weetjewel. En ja daar sliep ik ook. Toen werd ik er s,morgens eruit gehaald door de politie, want die kerel die ook boven zat die had natuurlijk gezien dat ik dat was, dat jongetje wat op Tv was geweest.

Nico:  ja.

Koos: Toen werd ik eruit gehaald uit dat huis. Zodoende kwam dit ter sprake weet ke wel. En of ik het erg vond als hij mij zal pijpen, of weet ik wat. Weet je wel  zo. En ja voor mij ik had er alleen maar belang bij van eh

Nico:  ja nee dat begrijp ik.

Koos: Ik hoefde maar te bellen en hoe die het doet? Schijnbaar hebben die mensen toch bepaalde machten weetjewel, dat zag je toch met dat rijbewijs in 77.

Nico:  En eh dan was het eh dan vraagt hij mag ik het met mijn mond doen en dan begon die eraan.

Koos: ja een beetje voelen een kusje..beetje op zijn wijze..voor mijn gevoel had die dat wel meer gedaan, dat merk je zo.

Nico: Ja uiteraard.

Koos: En voor mij was er, ja ik vind het best, voor mij was het, het beste.. tja daar stond wat tegenover.

Nico; Ja natuurlijk daar stond wat tegenover.

Koos: dat ik dan weer kan eh doen en laten.

Nico: Ja je kon hem zelfs chanteren natuurlijk he”

Koos: ook ja, daar was ie misschien ook  wel bang voor.

Nico:  En was het.. maar dat kon andersom ook natuurlijk .. hij kon natuurlijk ook jou eh..

Koos: Nee.

Nico: Nee maar had natuurlijk ook gekund, natuurlijk.

Koos: Nee dan zou ik heel erg gevaarlijk voor hem zorden, zeker toen ik psychotisch en chaotisch werd weet je Nico. Ja hij stuurde me niet voor niks naar die psychiater daar beneden.

Nico:  Jullie lagen eh..

Koos:  Nee we lagen niet. Het gebeurde allemaal in zijn kantoortje, in zijn woning ja.

Nico:  Gek echt waar.

Koos : had die een groot bureau staan en daar zat ie eh. Als eh Prins Bernard zat die daar achter weet je wel, bij wijze van spreken. Ik ging op dat bureau zitten en hij ging even zijn gang

Nico:  Haha schitterend he”

Koos: Ja mooi he”

Nico: ja..eh..dan ..eh net wat je zegt he” dan heb je toch iets moois in je handen.

Koos: En ja en toen met die kinderporno laten we het zo zeggen. Dat was voor mij dan ehh… dat ik hem dat vertelde.. ik kon van alles zeggen. Het feit al dat ik tegen hem in 1970 kon zeggen, die vent kent me nooit gezien hebben, ik had een bivakmuts op.. dan beseft hij natuurlijk ook, daar moest hij ook om lachen weet je wel.

Nico
Nico

Nico:  Ja natuurlijk. En koos die eerste moord he” Dat was die Thialda he”

Koos: Ja

Nico:  Daar was naderhand Stolk van op de hoogte.

Koos: Nee nee

Nico: Dat hem je hem noot verteld?

Koos: Nee natuurlijk niet.

Nico: Oh omdat die je naar de psychiater wilde sturen daar beneden?

Koos: Ja dat kwam natuurlijk ook omdat ik met hem weer contact had. Ik zei: Ik ben het zat.. ik eh. Ik wil eruit, weet je wel zoiets. Toen zei ik: ik ga naar de PSC toe, Penitentiar Selectie Centrum.. daar had ik daarvoor al gezeten tot dat ik vrij kwam in 1975. In 1974 had ik daar geloof ik gezeten, Ja in 74 toen was die gijzeling weet je wel in die kerk In 74 of 75 kwam ik Stolk tegen die was toen rechter die moest die zaak doen weet je wel. Die kwam kijken hoe het allemaal een beetje gegaan was. Zodoende ontmoet ik Stolk toen weer. Toen hij mij zelf had veroordeeld in 74.

Ik weet dat Koos hier niet de waarheid aan het vertellen is.  Simpel weg om de volgende redden. “ Het is onmogelijk  als burger zijnde je te melden in wat voor instelling dan ook. Alleen personen die al veroordeeld zijn, kunnen zich melden in een H.O.I. een P.O.I en dan nog op aanwijzingen van D.J.I. Je kan je alleen melden bij een politie bureau. Er kwam eens iemand die zich kwam melden in de Noordsingel.  En werd simpelweg door de BSD verwezen naar het politie bureau en  in opdracht van de Directie werd hij weggestuurd. Peter R de Vries neemt Koos zijn verhaal klakkeloos aan en zend dat dan ook uit.                      

 Ik verander van onderwerp en stel hem een andere vraag.

Nico:  Tja het is wat..En ..eh die ..eh dat Pistool Koos. Waar die Ingrid nu mee aan kwam. Wat was dat nou voor een pistool?

Koos: Een Magnum.

Nico:  Ja maar wat is daar nou meegebeurd?

Koos: In ons.. eh.. in mijn..eh,,, in mijn inzicht..dus laten we zeggen dat wapen. Op eeens was dat wapen, dat wapen was er weer, dat wapen lag gewoon boven in de kast achter het plafonnetje in die kast daar lag ie achter. Dus dat wist Ingrid. En ik had er misschien wel proef meegeschoten weet je. Maar  voor de rest niks. En later heb ik begrepen uit verhoren, schijnt  daar de meisjes mee te zijn vermoord.

Nico:  oooh nou snap ik hem ja, nou snap ik het. En waarom brengt ze dat pistool dan?

Koos: ja nogmaals omdat Max eh.. Fred de Been daarvan de schuld van geeft en Ingrid.

Nico:  En wat denk jij zelf dan Koos?

Koos: Ik denk Max die heb eh..kijk we hebben dat, dat is natuurlijk een keertje met elkaar besproken. Omdat we veel van elkaar weten, ook het besef gehad natuurlijk van als de een gaat lullen dan ga jij er ook aan.

Nico:  ja klopt

Koos: Ik ging voor schut dat eh. Ik ging verschut laten we zeggen; omdat ik veel meer met mezelf bezig was, laten we het zo zeggen. En hun waren met andere dingen ook veel meer  bezig. En ik denk gewoon dat eh..dat eh overdags die meisjes die Citybar in gegaan zijn, of dat ze die meisjes konden. Of wat ik van de recherche hoorden waren het drugstoeristen die twee meisjes.

Nico:  ja

Koos: Dat hebben ze stil gehouden een tijdje. Waren gewoon drugstoeristen

Nico: Van wie?

Koos: Tonnes van Ooijen deed in drugs.

Nico:  Jaja.

Koos: Misschien hebben ze weet je wel.. Het waren drugstoeristen.. en die route van het postkantoor op de Jan Hendrikstaat, jan Hendrikstraat, City bar. Die route hebben ze helemaal uigevist, het komt precies overeen, laten we het zo zeggen, mat dat postkaartje die ze op de bus gedaan hadden. Zulk soort dingen allemaal.

Nico; Ja

Koos: En eh.. ja ze vroegen natuurlijk ook wat voor wapens hadden jullie? Nou dat noemde ik dan op. Laten we het zo zeggen. Ik heb ook verteld van die magnum weetjewel. Hij zegt; die rechercheur we kunnen hier niks mee doen, hij zegt als die zaak nog…ehnog niet verjaard was zegt ie. Hij zegt: dan hadden we jullie alle vier gearresteerd daarvoor. Tussen jullie in zit de dader(s) weet je.

Nico: Maar wat denk jij zelf?

Koos: Max en Fred.

Nico:  Jij denk Max en Fred?

Koos: ja want Fred..Max die naait Fred, Fred.en Ingrid. Nou Ingrid is waarschijnlijk, die heb gezegd ik heb die meisjes s,middags gezien in de City bar. Dus die werd ook bang. Die magnum speelde natuurlijk een rol. Misschien heeft die Ingrid die magnum wel aan hun gegeven. Omdat ze geen wapen hadden.

Nico:  Ja

Koos: Zou kunnen.

Nico:  Maar je weet niks zeker van die zaak?

Koos: Nee, want ik ben er niet bij geweest.

Nico;  nee maar,omdat je van de week zei, “ ja je weet precies hoe het in elkaar zit”

Koos: Ja ik weet, ja natuurlijk uit die proces verbalen, Kijk in feite als de een, dat zegt gaat de andere dit zeggen en als je daar verder op door gaat. Misschien hebben ze die Ingrid daarvoor wel gebruikt, laten we het zo zeggen omdat zij dat wapen op gehaald hebt.

Nico;  ja ,natuurlijk ja ja

Koos: laten we het zo zeggen.. ik lag in me bed..ik lag in me bed denk ik laten we het zo zeggen.. ja ik weet het wel zeker, ik ben er in iedergeval niet bijgeweest…

Nico:  Nico nee dat geloof ik ook wel.

2409nicoKoos:  daarom zei die Ingrid, in de City bar, ik meen dat ik die meisjes gezien heb in de Ciity bar. En nou.. en dat wist Max natuurlijk ook wel en Fred ook wel.. en dat wapen. Toen ik gearresteerd werd toen was ik in februari of zoiets, proces-verbaal in februari of januari, toen kwam Ingrid ineens met een lul verhaal, want ze was eerst bij Duynstee geweest weet je wel. Duynstee die schrok zich rot.

Nico:  Maar waar is dat pistool gebleven naderhand?

Koos: Die Magnum?

Nico:  Ja

Koos; Die heb..die heb Duynstee. Ingrid ging naar Duynstee toe met die magnum. Hij zegt: ja wat moet ik ermee? Weg met dat ding. Dus Ingrid is weggegaan. Die is toen waarschijnlijk weer naar huis gegaan met dat ding. En drie weken later een nieuw proces-verbaal van Ingrid. Ze was zo geschrokken. Tijdens het kinderstoeltje verwijderen uit de auto toen zag ze ineens dat grote wapen liggen. Dat is het zelfde wapen waarmee ze met Duynstee kwam aanzetten.

Nico: Ja ja

Koos: Dus die speelde een rol. Waarom? Ja goed Duynstee en ik ook natuurlijk. Later begreep ik dan laten we zeggen. Later in de mesdag,belde Duynstee me op dat daar die meisjes mee vermoord zijn.

Nico:  Ooh nou snap ik het. Dus met dat pistool.

Koos: ja met die magnum. 100 procent

Nico:  En dat pistool is gevonden in een auto van jou.

Koos: Ja..nee in die van Ingid

Nico:  In de auto van Ingrid.

Koos: Terwijl dat wapen natuurlijk.. ja dat was een smoesje natuurlijk.

Nico:  ja nou snap ik het dus dat wapen..

Koos: Dat wapen lag gewoon thuis, dat wist Ingrid.

Nico;  Dat wapen dat eh.. Zoals jij het nu zegt..is in die auto gevonden, dat heb die Ingrid dan zogenaamd gevonden.

Koos; ja en terwijl dat eh. ze daarvoor al bij Duynstee er mee was  geweest. Dus hun vermoeden waarschijnlijk dat eh… Misschien de recherche er hier niks mee kon , laten we het zo zeggen,want die meisjes waren in Belgie dood geschoten

Nico: oh ja die zijn in Belgie doodgeschoten? Zijn in Belgie gevonden ook he”?

Koos: Ja ja

Nico:  En met alle waarschijnlijkheid met dat pistool wat jij zegt?

Koos: Met die revolver, ja dat moet wel. Die Belgische rechecheur die liet duidelijk  aangeven.. toen ik over die wapens vertelde. Die 765 dat eh.. die was al weg, laten we het zo zeggen. En we hadden twee van die Stephen Queens geweren weet je wel. Waarmee je een olifant mee afschiet weet je daar deed je de overvallen mee

Nico:  ja

Koos: Alleen die magnum was er nog

Nico:  Ongelooflijk he”. Dat ze dan daar mee komen aanzetten  die Ingrid. Wat is haar bedoeling daarvan geweest?

Koos: Ja omdat zij dat wapen natuurlijk gebracht heb en daarin de verwarring wilde maken misschien voor Fred of Max. In iedergeval voor Fred misschien of voor Robbie om daar verwarring in te maken

Nico:  Ja

Koos: laten we het zo zeggen want ik was toen al gearresteerd

Nico:  Ja

Koos: Ja

Nico:  Die Ingrid die heb toch ook nog..Die Ingrid die wist het wel van jou?

Koos: Nee

Nico:  Dat wist ze niet?

Koos: Nee.. eh.. ik was eh..met Fred de Been of met Max..of Robbie ofzo..die ..eh ik denk ook Max, want die twee waren samen, die twee hadden elkaar eerder leren kennen..want die zaten natuurlijk apart. Weet je wel, we zaten natuurlijk allemaal apart. En ja… en Fred de Been en Max die wisten ook van elkaar natuurlijk wel wat,weetjewel. Dus eh..”Max zei ook van ja “ Fred vertelde mij dat he’ Fred vertelde mij dat eh.. eh dat eh Koos en Ingrid, dus weer Ingrid, dat meisje nog limonade had gegeven op de Zuidwal.

Nico;  Ooh

Koos: oh hoe heet dat, dat meisje van wassenaar

Nico:  En dat meisje van Wassenaar is nooit thuis geweest?

Koos: Nee precies.Waarom doet ie dat, weet je wel. Omdat Ingrid natuurlijk s,middags dat water gebracht heb en daar weer.. of aanwezig is geweest in die City bar want ze heb die meisjes gezien. En in die City bar zit s,middags geen mens weet je wel. Het was meer een rust hok om met elkaar een beetje te overleggen weetjewel.

Nico:  Ja klopt die City bar ken ik nog wel natuurlijk.

Koos: Ja precies en die ..Ingrid die geilde daarop. Laten we het zo zeggen.

Nico:  ja die was sensatiebelust.

Koos: ja die was sensatiebelust hoor.

Nico:  Die wist ook waar ze.. van overvallen en alles dat vond ze allemaal wel mooi

Koos: Ja.

Nico;  En die Astrid leeft die nog?

Koos: Ja die leeft nog.

Nico:  Ooh die leeft nog, heb je daar nog contact mee?

Koos: Niet meer , ze is veranderd.

Nico:  Ja

Koos: Ja die chemie van.. die is er niet meer. Toch wel, weetjewel. Maar van de Mesdag die gingen haar opzoeken, weetjewel. Ik vertelde het dan en ja waarschijnlijk kon ze het niet geloven. Dat was gunstig voor mij. En we hebben samen opgespeeld toen kwam het overeen met mijn verhaal. Toen moesten we ermee stoppen.. zo werkt dat niet, ja maar jullie kunnen elkaar niet onderhouden. Ze is labiel en weet ik veel. Ja die werd kwaad die Astrid.

Nico:  Mooi he”

Koos: Het zijn net goden in die mesdag.

En die Ingrid leeft ook nog?

Koos: Ja ,want ik confronteerde de Belgische recherche met haar, want ik had daarop gereageerd natuurlijk. En die kwamen terug in 2000, wacht even ik heb het opgeschreven. En die waren bij Max geweest, nou die bleeft ontkennen. En bij Fred zijn ze ook geweest, die was niet aanspreekbaar, die was .. helemaal in de drugs zei ze. En die Ingrid had gezegd, “nu weet ik het zeker dat koos het gedaan heb”

Nico;  En waarom wist ze dat zo zeker dan?

Koos: Omdat ik, omdat ik haar erbij gehaald heb natuurlijk. ( in het gesprek met de recherche )

Nico:  Ooh op zo manier.

Koos: Hun confronteerden haar met dit en dat, met Magnum, Duynstee enzo.

Nico: wat denk jij Koos, kunnen we er wat mee met die Zweedse meisjes?

Koos: ja je kan er in zoverre dat mee, dat mijn zaak daardoor eh.. in een ander licht komt te staan dan..luister goed he”.. wie verteld er nou wie.. nee laat ik het zo zeggen. Als uitkomt dat de kroongetuigen zelf hebben lopen moorden.

Nico: ja

Koos: Maar die zaken zijn niet meer verjaard.

Nico:  Die zaak is verjaard.

Koos: de zaak is verjaard, Maar die zaak kan wel onder zocht worden.

Nico:  Ja                                                                                                                                                                                        Koos: Alleen ze kunnen me niet in voorarrest nemen. In feite zijn de moordenaars van die Zweedse meisjes mijn kroongetuigen.

Nico: Die zaak is verjaard, maar kan wel onderzocht worden.

Koos dus die papieren wat ik verteld heb,als deskundige zich daar over gaan buigen. Die zullen ten eerste zich afvragen, hoe is het mogelijk dat zulke mensen kroongetuigen zijn geworden. Ze lopen elkaar zo te beschuldigen

Nico:  ja

Koos: Dan krijg je het verhaal natuurlijk, waarom heeft Koos bekent, is dat wel waar, wat ie zegd heb,dat is wel waar.. snap je wat ik nu als waarheid verteld heb, blijft ook nog wel onzeker weet je wel.

Nico: ja ja Waarin blijft het onzeker Koos?

Koos: Nou je zal je voor kunnen stellen, ik heb altijd ontkent.laten we het zo zeggen. Ik heb altijd gezegd, heb ik niet gezegd, heb ik altijd ontkent dat heb ik wel gedaan. Omdat ik voormezelf zeker wist, met die foto confrontatie, die polite kon geen ene kant uit. Maar wie zegt nou, wie zegt nou dat ik wel de waarheid gesproken heb nu dat ik gezegd heb dat ik heb bekent..snap je..Nu ga ik het omdraaien he natuurlijk. Waarom heb ik bekent weet je wel. Ja omdat ik toen wel aanvoelde hier kom ik nooit meer onderuit weetjewel. Justitie laat het gewoon zo. Niemand die daar vragen overstelde. Duynstee speelt een rare rol met dat wapen, dat had hij gewoon moeten aangeven. Hij had het gewoon moeten zeggen weetjewel. Ik ben zijn client. Ingrid die woont wel bij me in. Het is wel iets weet je wel wat Ingrid had kunnen ontkrachten omdat die procureur zei: “ ja ze is zeer integer”. Ze is wel kroongetuigen worden weet jewel. Het is wel Ingrid laten we zeggen die met een lul verhaal komt;  ja we lagen op bed te seksen en opeens hoor ik,opeens hoor ik gestommel,Koos liep zijn bed uit, ging het bed uit en even later hoor ik boem, boem. Dat was boven in het kamertje. Dat is helemaal niet waar, weet je wel.Dat moet je niet zeggen natuurlijk.Die leugenaar.

Nico:  En dat is echt niet waar Koos?

Morgen verteld Koos hoe het wel is gegaan met Emy de Boer

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s