Weer op weg naar Koos

Vroeg in de morgen skype ik weer met het gezin. Verteld mijn vrouw dat ik het een beetje zat ben. En dat ik liever vandaag dan morgen weer naar Thailand komt. Met de kinderen gaat het allemaal goed. Ga weer ontbijten en de twee dagelijkse kranten lezen. Kees en Teun komen weer rond half negen koffie drinken en gaan dan weer op weg naar Koos.

Kees heeft weer twee films bij hem voor Koos. En wederom begint hij weer over Stolk de Zweedse meisjes en hem vooral uit laten praten. Ik begin ergens anders over. Jullie hebben wel een hoop programma,s gemaakt he Kees. Ja zegt kees daar kom heel wat voor kijken. Ja dat zie ik nu wel. Nooit in de bajes gefilmd he´kees: jawel.  Ooh ja toen zijn jullie geloof ik gepakt en mocht Peter niet meer in de huizen van bewaring komen of zo iets. Kees; ja die mag nergens meer binnen. Joran en de puttense moordzaak waren wel toppers he” maar met die Bolhaar zaten jullie niet echt helemaal goed he” Kees: wat kan ons dat schelen het was ook een topper. Ja maar daar klopte niet alles echt van. Maakt niet uit hij is veroordeeld en dat soort mensen moeten  niet buiten lopen. Daar moet de maatschappij tegen beschermd worde,. Ja dat wel maar wel op een eerlijke manier zoals de wet voorschrijft. Kees: Hou jij je nou maar bezig met Koos. Laat hem goed uit praten en laat hem praten over Stolk kom op je kan het. We zijn aangekomen en ik ga wee op weg naar de poort.

Nico:  Koossie

Koos: He

Nico:  Zeehondjes

Koos: Zeehondjes. O ja dat is die nieuwe serie.

Nico:  Dat is de nieuwe serie Koos. Hoe is ie?

Koos: He Gozer.

Nico:  Ga zitten, waar ga jij zitten?

Koos: Wil je koffie.

Nico:  ja lekker man. Het is koud man.

Koos: Ja koude wind he”

Nico:  Hoe is het verder?

Koos: Gaat wel

Nico:  Ja gaat wel. Van de week klonk je een beetje..

Koos: Ja dat weet je dan beleef je het weer.

Nico:  maar het is ook wel goed voor je Koos of niet?

Koos: Ja dat wel, maar je kan er hier nergens mee naar toe. Laten we het zo zeggen omdat ik uitbehandeld ben laten we het zo zeggen.

Nico:  ja dat is natuurlijk ook wel  weer zo.

Koos: He” suiker en melk he”

Nico:  Ja koos.

Koos: Ik rook die sigaretten haast helemaal  niet.

Nico:  Nou nee dan steek ik er eentje op

Koos: Ik heb hier nog een pakje.

Nico:  Je vindt ze niet lekker Koos?

Koos: Ik rook haast nooit sigaretten. Ik heb afgelopen vrijdag

Nico:  ja hoe is dat afgelopen?

Koos:  Ze kwamen pas om half drie. Dus om half twaalf moest ik klaar staan en weet ik het allemaal.

Nico:  En wat zeiden ze?

Koos: Nou het ging over die levenslange die willen ze op een plek hebben

Nico;  meen je dat nou? Maar daar zit jij toch niet op te wachten.

Koos: nee dat heb ik ze ook gezegd. Ze zouden om half twwe. Of half twaalf en ze kwamen om half drie. Duurde twee uur bijna gesprekje in het kader van inventarisatie over de samen plaatsing levenslange gestrafte op aparte afdeling.

Nico:  Zo dan,krijg de pleuris zeg. Dat is niet goed Koos.

Koos: het ging over twee onderwerpen. Eerst hoe ik het gehad  had in de gevangenis. Ik zei: “ nou laten we het daar maar niet over hebben” Ik zeg daar heb ik helemaal geen zin in. Maar dat wilde ze toch weten. Ik heb niet alles verteld, maar wel dat ik meer last had van de PIW”ers van de bewaarders. En van mijn..

Nico:  Van je medegedetineerden.

Vanaf hier is Koos in beeld,

Koos; dan zeiden ze van, het was een vrouw en een man, hij zegt ongelooflijk dat die mensen daar kunnen werken, of mogen werken weetjewel. Dat is wel vervelend enzo he” Toen hij dat zei ook, toen dacht ik ineens dat zei die psychiater van de Mesdag ook, en dat zei ik ook tegen  hem, maar jullie sturen me toch mooi weer terug naar de gevangenis.

Nico:  Ja dat snap ik nou ook niet.

Koos: Zat hijme aan te kijken alsog hij net terug gestuurd was.

Nico;  Maar wat gaan ze nou doen dan, wat is nou de bedoeling? Dat ze je, hoe heet dat?

Koos: Ze willen, nou niet alleen mij, met vier, die willen ze dan, dat hebben ze tien jaar geleden ook gezegd, die willen ze dan allemaal samen in  een grote  unit zetten zoals dit hier. En dan eventueel, in mijn beleving, nou net als hier. Ze hebben mij kamer gezien, vonden ze wel goed, nou niet dat hun beslissen. Over werk enzo, wel psychologen en noem maar op moeten aanwezig zijn.

Nico:  ja natuurlijk.

Koos: 29 bij elkaar 38 zo beetje.

Nico:  Wat een hoop he” Koos

Koos: Ze geven tegenwoordig, uiterlijke gevangenisstraffen van 20 jaar hebben ze naar omhoog gegooid naar 30 jaar, zodat de rechter speling heb weetjewel. Ze geven snel levenslang hoor.

Nico:  Ja ze geven wel heel snel levenslang.

Koos: Maar ja, hij zei: dat gaat er toch van komen. Ik heb dat gezegd, ik ben bezig met me behandeling, misschien dat ik toch weer naar de kliniek ga. En gaat dat niet dan wil ik wel hier bliven.

Nico:  Ik denk dat jij wel naar de kliniek gaat. Dat denk ik wel Koos.

Koos: Ik weet het niet hoor.

Nico:  Ja ik denk het wel.

Koos: Dan weet jij meer dan ik

Nico:  Ja ik weet meer dan jij.

Koos; De zaak ligt nog bij de RC, de RC moet dat uitspreken. De RC heeft toen ook uitgesproken, hij moet terug naar de kliniek.

Nico:  Kijk Koos, je hebt een paar sterke punten, die heb jij in je hand. Dat is Stolk, dat is  hoe heet dat, die zweedse meisjes, en je heb een brief dat je TBS te behandelen bent. Ik heb zaterdag,heb ik met die man, meer dan zes uur bij elkaar gezeten, en we zijn een beetje op internet gaan surfen over jou.En Koos dan schrik je he” wat er allemaal instaat.

Koos: Ja ze halen het verleden aan.

Nico:  Ja nee maar op internet, hoe heet dat, krantenknipels en alles van toen.En dat heb ik nooit gelezen Koos, omdat ik in 1980 ging ik verschut. Toen zat ik vast samen met Freek VanBrugge. Freek kreeg vijf jaar en ik kreeg een jaar. Maar Freek was er op de een of andere manier ineens uit

De cellen in het Lloyd hotel, de jeugdgevangenis
De cellen in het Lloyd hotel, de jeugdgevangenis

Koos: Weet je nog dat in de gevangenis, ik zat toen in B3 in de bunker, en toen hoorde ik van die bewaarder, ja die Vanbrugge zit hier ook in de gevangenis en die informeert steeds naar jou en die wil niet met jou geconfronteerd worden. Ik zei ja dat begrijp ik. Als het geluk was, dan had ik het zeker gedaan. Maar in de gevangenis kon je nog wel eens, de medische dienst die belde ik dan, dat flikte ik dan als grapje, en dan belde ik naar de afdeling op en dan zei ik: “Pijacker medische dienst” en dan werd Pijnacker naar beneden gebracht weetjewel en dan moest hij daar wachten en dan kwam hij bij de medische dienst,Wat kom je doen? Ja medische dienst. Ja maar we hebben je helemaal niet opgeroepen weetjewel.

Nico:  Weet je waar voor hij zat?

Koos: Freek

Koos: Nee.

Nico:  Oude man total los slaan, broofd. Van het casino uit, Hij was eerst miljonair en naderhabd was hij helemaal leeg. Hij had toen met Piet een grote klapper gemaakt. En toen was al zijn geld weer op, werd verliefd op een wijf en alles en toen heeft hij een oude man total loss geslagen. En dat deden ze meerderen keren.

Koos: Ik had er helemaal niks mee te maken. Ik heb alleen Fred ondersteund. Natuurlijk wel met die Chloroform. Maar in ieder geval, ik zat, toen belde ik op naar de gevangenis, en toen zei ik “ Vanbrugge,medische dienst” Komt eraan. Dus ik ook naar beneden, en toen zag ik hem in de koepel lopen en had ik zo mes bij me, snij zo je strot erag, vuile tyfudleier.

Nico:  Die had je gewoon even een prikje gegeven.

Koos:  Ja die had ik zo te pakken. Ik zag het helemaal voor me, ik denk ik ga achter die deur staan en zodra hij er aan komt, pak ik me mes en snij hem zo door  zijn porem. Wat een galleier zeg, en op de rechtbank ging hij ook nog een beetje toneel spelen ook, ja ik ben bang voor z”n familie weetjewel zo, en dan was het voor hem noodzakelijk dat  de publieke tribune ontruimd werd. En dat deed de rechtbank dat verzoek. Nico dat heb ik gelezen Koos. Ik heb die krantenknipels nooi gelezen, eerste keer dat ik het heb gelezen..

Koos: Ik denk wat een komediant zeg. En waarom? Afijn. Ik heb je het geschreven, ik vermoed, toen ik ontsnapt was uit de gevangenis, of daarvoor, zei hij je kan bij me thuis slapen, in de wateringsstraat was dat.

Nico:  Ja in de wateringstraat woonde ie. Ja dat klopt nou je het zegt.

Koos: Toen was ik over de muur, ik naar de wateringsestraat toe weetjewel  Zijn moeder, die wist ervan. Ja is goed. In zijn bed had hij allemaal van die boekjes liggen weetjewel, van die tekeningboekjes. En die moeder nog dagelijks kostgeld gehad, niks aan de hand, ik at daar ook mee enzo, en opeens stond ik daar in de krant, achteraf ik hoorde dat van de brigadier, die zei..en op eens stond de recherche voor de deur. Toen zei die, ja die moeder heeft je aangegeven, want ze had gelezen in de krant dat je verdacht werd van die overval op de hoefkade, oranjelaan. Ze dacht als ze hierbij helpt dat haar zoon dan niet vrij zou komen.

Nico: ja maar in die kranten staan natuurlijk een hoop dingen he” maar ik heb ook met die man besproken en een hoop dingen kloppen natuurlijk (niet?) Want waarom is die Freddie nou zo boos op jou geworden dat hij ineens tegen jou gaat bekennen?. Want jullie waren toch allang kameraad he’ Koos

Koos: Ja Fred is in de eerste instantie ook gearresteerd, maar hij is weer vrij gelaten. Toen begon schijnbaar, toen kwamen die overvallen boven water, want die recherche ging natuurlijk na, met wie is Koos omgegaan, met Fred dat wisten ze wel. Voor die Oranjelaan 71/72. En die Hans van de Wallen hebben ze gearresteerd, iedereen die in beeld kwam hebben ze opgepakt, om te horen, omdat ik onkende. Jij trok met Koos op, weet je wel zo. En die mensen die ze opgepakt hebben, die hebben ze ook lopen porren, laten we het zo zeggen, dat weet ik wel zeker fred en max ook.

Nico: hebben die nou alleen die Zweedse meisjes gedaan of meer Koos?

Koos: Die zweedse meisjes, daar ben ik van overtuigd, dat zei de recherche ook. Ik heb je het al een paar keer verteld.

Nico: ja ja

De Lloyds-gevangenis
De Lloyds-gevangenis

Koos: Shijbaar had ik hem iets verteld, want in dat moordcircuit die os helemaal afgelegs hebben ze van de jan hebdrikstraat postkantoor weetjewel tot aan het grote postkantoor. Langs de City bar, Jan hendrikstraat waar city bar is ja en Ingrid erbij die dan zegt ik heb ze gezien in de city bar ja mag je best. Fred waren daar die Rolls die was meer voor de deur. Max wist natuurlijk ook dat max dat gezien had. Die magnum lag helemaal niet in de auto, die moest Ingrid eerst naar mijn advocaat brengen en toen zei die advocaat eh.. weg ermee weg, weetjewel. Rie weken later deed zich ze voor alof ze diee magnum nooit had gehad weetjewel. Dat heb Ingrid nooit zelf bedacht. Dat is dus in opdracht geweest van Fred en Max.

Nico:  Omdat in jou schoenen te schuiven.

Koos: nee, ja ik weet het eigenlijk niet.

Nico:  En waar is dat pistool dan gebleven.

Koos: Die Magnum?

Nico:  Ja want dat staat in de krant.

Koos: Die hebben ze in beslag genomen.

Nico;  Maar in de krant staat dat ze dat moordwapen  nooit hebben kunnen vinden.

Koos: van die Zweedse meisjes?

Nico:  Ja

Koos:  Ja dat zegt de recherche

Nico:  Ja dat zegr de recherche, maar dat pistool is gewoon weg. Dan hebben ze daar nooit wat meegedaan.

Koos: het was een revolver.

Nico:  Oh het was een revolver.

Koos: Die magnum is een revolver een w..5 965 weet ik veel

Nico;  Een 765

Koos: Ja zoiets

Nico:  of een 9 millimeter
Koos: Ja een negen millimeter

Nico:  Een kanon.

Koos : ja met de nek vast houden. (Koos verpraat zich hier volgens mij.)

Nico:  En daar is ook Emy de Boer mee eh

Koos: nee die is met een revolver.. nee die is met een pistool

Nico: Die is met een pistool.

Koos: Maar zo is het gegaan.

Ook hier is koos uit zijn nek aan het lullen. Althans er om heen aan het draaien. Die twee meisjes zijn vermoord met een lonrifle geweer, in elk geval een klein kaliber. Ik geloof trouwens het hele verhaal van die magnum niet. Peter de Vries is namelijk bij Koos zijn advocaat geweest met een verborgen camera. En heeft dat niet in zijn uitzending  laten zien. Waarschijnlijk omdat Duynstee hem had verteld. `dat is nooit gebeurd.“ Als Duynstee had gezegd `ja dat klopt`dan had dat zonder meer in de uitzending te zien zijn geweest. Maar goed Peter weet alles beter. Koos heeft zonder meer die twee meisjes vermoord met zijn longrifle die hij toen in bezit had, vanaf zijn schouder –nek heeft hij geschoten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s