Koos verteld verder over zijn behandeling en over zijn ex vriedin Astrid

Nico:  Wat denk je zelf zou dat nog lukken of niet?

koos: Ja ..kijk.. ik denk.. ik weet wel dat de RSJ me gelijk geeft, want dat hebben  ze me al vier keer,vijf keer gelijk gegeven en opdracht gegeven en uitspraken gedaan. nou dat doen ze niet zo gauw hoor onverbiddelijk.

Nico:  ja, ja

koos: En geen normen en weet ik het allemaal naar de justitie toe om je zomaar terug te plaatsen. en als tbs”er bent en de kliniek ziet het niet meer zitten dan heb je ‘check je kliniek” dan moet je naar een andere kliniek en dan gaan die kijken of ze wel wat met je kunnen doen. ja en dat is bij mijn ook niet gebeurd.

Nico;  ja ja

Koos: Ik ben zo weer terug gestuurd naar de gevangenis.

Nico:  ja daar klopt niet van hé.

koos: Plus dat ik kon overleggen met de RSJ en mijn brieven en wat daar gebeurd is. En ze zeiden dan van: “nee we hebben hem helemaal niet terug gestuurd naar aanleiding van de tv en dat boek” weetjewel Ik zeg: het is wel degelijk waar en plus daar komt nog bij, ik ging naar mijn zesde jaar toe en dat betekent dan krijgen ze niet meer de volle pond voor je. want het kost normaal 900/1100 gulden toen per dag.

Nico;  Zo dan.

koos: ja serieus. En na drie jaar gaat er dan weer 20-30% van af. Het is net een fabriek dusze krijgen op het laatst krijgen ze niks meer weet je wel.

Nico:  Het is toch een bedrijf hé net wat je zegt.

koos: Het is echt een bedrijf. dus dat speelde dan mee. plus dat boek maar dat ontkennen ze weet je wel, maar ja het riekt allemaal..kijk toen het boek kwam.. eerst de tv-uitzending en toen het boek. Toen zag je ook systematische zag je zo al die behandelingen afgebroken worden of wat dan ook.

Nico:  ja ja

Koos: Plus dat ik namelijk aan kon tonen dat ik nooit echt een behandeling gehad heb weet  je wel. ik heb gezegd, ik was nog geen drie dagen binnen en toen begonnen ze al met ” je komt er niet meer uit ” weet je wel.

Nico:  Dat is niet eh.. dat is geen behandeling.

Koos:  Mijn advocaat Anker toen die had..ja die had op moeten treden weet je wel. Kijk als ik terug gestuurd was naar de gevangenis in 1999 ging ik er heen in december. In 2000 werd het toch wel een beetje duidelijk dat ze geen flikker met mij doen. Die Frans Wismans wat ik je verteld heb met het Abraham-profiel wat geen ene moer voorstelde die kan alleen maar afgelegd worden aan personen die niet langer vast zitten dan tien jaar, toen ik zei; ‘ Ik zit al negentien jaar ” ja ik moet maar wat met je zei hij ” dat geeft al aan voor mijn gevoel ze doen geen flikker met me. hij had ook al gezegd je komt er toch nooit meer uit en eh..

Nico:  Wat denk je zelf Koos, zal je er nog eens uitkomen?

Koos: Ik denk als ik die behandeling krijg ja justitie voelt ook wel aan en de Mesdag ook dat de delicten, kijk een pedofiel is geaardheid weet je wel en voor mij begon het in 1979 en ze hebben zelf aan gegeven en de Mesdag ook het is wraak weet je wel. En die wraak is uit gevoerd. En waar komt die wraak vandaan/  dat is allemaal onderzocht en ja naar je moeder toe en je familie willen kwetsen. En zeker naar je ouders toe en weet ik wat. je wordt zo maar weg gestuurd, weggelopen en aangegeven weet je wel noem maar op al die dingen wat ik ze heb verteld. dus dat speelt geen rol meer plus ik heb mijn gevoel laten zien verteld wat me allemaal is overkomen in mijn leven laten we het zo zeggen weet je wel en daar lag natuurlijk de onder-basis de ondergrond dat je van daar uit naar je delicten toe gegaan bent onbewust dan hé

Nico:  Oh ja. ( ik denk; ” je kan mooi praten Koos. ONBEWUST. Ik denk; ” mooi niet  Koos, willens en wetens heb je kinderen vermoord, verkracht, gemarteld en als oud vuil gedumpt )

koos: En dan is er geen recidive meer laten we het zo zeggen, want de oorzaak ervan is er niet meer.

Nico:  De oorzaak is weg ja ja

Koos: De oorzaak is weg laten we het zo zeggen mijn ouders leven niet meer ennn eh ik ben gaan leren praten laten we het zo zeggen. het masker is weg.

Nico;  ja dat is belangrijk.

Koos: dat is allemaal belangrijk weet je.

Nico;  Ja ja ja

koos: Alleen ik zit met mezelf in de knoop vandaar die behandeling natuurlijk dat kunnen ze niet weigeren in dien zin dat je psychisch daar valt ook artikel 13 onder. maar justitie zegt natuurlijk daar beginnen we niet aan, want hij komt er toch nooit meer uit. dat is natuurlijk gelul want ten eerste bepalen hun dat niet. Dat bepaalt de rechtbank, maar aan de ander kant zegt justitie ook weer van ja, hij kan gratie aanvragen weet je wel. maar als je gratie gaat aanvragen moet je wel een rugzakje hebben dus dat is heel dubbelzinnig weet je wel. en als ze me niet behandelen dan heb ik geen rugzakje

Nico:  dat zeg je goed.

koos: Dus ik denk wel als ik uit behandelt bent laten we het zo zeggen dan moet er gratie aangevraagd worden want ik ben geen tbs’er

Nico;  ja goed dan zal je toch moeten beginnen met verlof en dergelijke dingen ja toch?

Koos; ja dat geloof ik wel

Nico:  ja het gaat er dus om je moet eerst aangenomen worden met die RSJ

Koos:  ja raad voor recht Toepassing weet je wel.

Nico;  En als je eenmaal daar door heen bent dan moeten ze je weer opnemen.

koos; Nou daar ben ik al vijf keer door heen gegaan en die geeft me iedere keer gelijk. maar justitie komt iedere keer weer met wat anders., of ze trekken zich daar niets van aan. Nu zeggen ze bijvoorbeeld in 2007 hij hebt levenslang. Ik reageer en mijn advocaat ook dat is in 2008 of 2009 ja hij hebt levenslang en hij komt er toch niet meer uit in zo zaak speelt resocialisatie toch helemaal geen rol. daar heb ik allemaal niets mee te maken weet je wel. Ik bedoel toen ik hier ( wijzend naar zijn buik ) voor behandeld werd was er ook geen resocialesatie weet je wel dus was voor mijn maag hé.

Nico:  ja ja

Koos: lichamelijke pijn helpen ze je wel maar geestelijk pijn niet weet je wel.

Nico:  Maar het is feitelijk een beetje stop gezet toen je ziek werd Koos.

koos: Nee in 2005 ben ik terug geplaatst naar Scheveningen.

Nico: oké

Koos: daar zat ik zes jaar in de Mes-dag en toen ben ik gelijk in beroep gegaan in 2006 gewonnen en toen ging justitie weer beroep aantekenen duurt weer een jaar zit ja al die tijd maar vast in 2007 heeft de RSJ weer uitgesproken hij moet naar een tbs-kliniek. Nou toen kreeg ik dus kanker toen moest ik geopereerd worden en toen zeiden ze bij justitie  eh ja zodra die chemo af is gelopen want dat moest in Bronovo gebeuren. Ik zei nee ik wilde direct naar een kliniek weet je, dat is uitgesproken. Die chemo kunnen ze in elk ziekenhuis geven dat is ook zo.

Nico:  ja natuurlijk.

Koos: Nou toen moesten ze. justitie schreef van zodra hij weer beter is dan gaat ie naar de Rozenwissel te Venray nou de Venray is een behandelingskliniek. Nou ik moest nog drie chemo of twee chemo kuren doen. Nou in ieder geval ik denk dat gebeurd in Venray  in het ziekenhuis. ik zit in die wagen en hij zegt we gaan naar Maastricht ja kun je weer gaan procederen want een tbs-kliniek stond eronder. het had een behandeling- kliniek moeten zijn. wan t die long-stay is geen behandeling- kliniek en hier ook niet en in Maastricht ook niet. nou toen ging justitie daar weer tegen in. En wij natuurlijk ook mijn advocaat en ik want ik heb helemaal geen long stay  indicatie daarvoor moet je ook weer LAP zo heet die commissie die moet dan kijken of je wel long stay geschikt bent weet je wel of alles wel volgens de regels gaat.

Nico:  ja ja.

Koos: Nou dat is allemaal nooit gebeurd in die jaren.

Nico:  ja ja nee nooit gebeurd.

koos; En nu komen die zaken weer voor.  En nu zegt justitie nou gaan we die zaak

eerst even aanhouden in maart verleden jaar. want justitie had RSJ geschreven want wij willen hem psychologische laten onderzoeken of hij detentie geschikt is. nou daar kon ik niet onderuit natuurlijk.

Nico:  Nee natuurlijk niet.

Koos: Nou ze zeggen alle drie hij is detentie geschikt.Maar hij moet wel psychotherapie hebben, maar dat heb niks met de vraagstelling te maken dan zeggen wij weer: dat heb niks te maken met ‘is hij te behandelen of niet te behandelen. dat is de vraagstelling helemaal niet weet je wel. detentie geschikt is iedere tbs ér bij wijze van spreken. dus daar komen ze ook weer niet mee weg. zo blijft het maar aanmodderen.

Nico:  En nu ben je  in principe bezig met het laatste stukje. dat is het laatste?

koos; Nou het laatste dat was precies zo in 2007 was het ook het laatste dus misschien zullen ze nu weer een beslissing nemen,misschien zeggen ze nu van we gaan naar de van der Hoeven- kliniek

Nico;  Dat zal mooi wezen.

Koos: het moet wel een behandeling- kliniek zijn weet je wel.

Nico:  De van der Hoeven-kliniek is een behandeling-kliniek.

koos: ja maar dat is Venray ook, maar tbs Venray heeft ook net als de pompen-stichting hier ook weer een dependance weet je wel.

Nico:  Oh op zo manier.

Koos: weet je wel zo dus en die zeggen we hebben hem naar een tbs-kliniek gestuurd naar Maastricht, ja maar dat was niet de bedoeling weet je wel.

Nico:  Als je in de van der Hoeven-kliniek komt dan zit je goed.

Koos: Nou kijk dan ga ik daar heen, maar naar de gevangenis dat zullen ze nooit doen.. Nou als ze het wel doen dat heb ik je gezegd dan maak ik alles in orde als ik iets gezegd heb doe ik het ook.

Nico:  Wat ga je dan in orde maken Koos?

Koos: Dan ga ik alles opschrijven.

Nico:  Alles wat wat je altijd hebt ehh..

Koos: ja ja

Nico:  Alles wat je hebt verzwegen ga je opschrijven

Koos: ja ja.

Nico:  Je hebt groot gelijk.

Koos: Nou verzwegen met waar ik het met over gehad heb ja ja en dan zeg ik gewoon eh opzouten op pleuren ga ik daar gewoon in separatie zitten weet je wel, van echt niet detentie  geschikt gedragen dat heb ik toen al gedaan hoor.

Nico:  Ja ja

Koos: In Scheveningen heb ik de boel gesloopt. had ik toen maar door gegaan

Nico:  Ja?

Koos: Toen in 89 /88 had je toen de Elfstedentocht geloof ik.

Nico:  ja zal kunnen.

Koos: ja dat ken ik me nog goed herinneren namelijk omdat ze die.. ik ging gewoon vrijwillig de straf cel in weet je wel en hun lieten gewoon de deur openstaan zodat ik er uit kon en ik zeg: “die deuren moeten dicht hier weet je wel zo ja, niks open ik had de sleutels niet dus gingen ze die tv op het vlak zetten zodat je die Elfstedentocht kon kijken ben ik gewoon op cel gebleven. Ik heb het heel bont gemaakt. Ik heb de kankerzooi gesloopt daar

 

Nico:  waren ze bang geworden?

Koos: Nee.

Nico:  maar bang dat je je zelf iets aan zal doen.

Koos: nee nee ik had op tv gezien in een film weet je wel  (kloppend tegen de muur ) Was helemaal hol in die strafcel en dan ging ik daar op beuken weet je wel tot dat die tegel kapot was. dat waren gewoon hele platen met tegels.

Nico: Ja.

Koos: Die trok ik er zo van af. weet je wel enneh die onderste die zat dan zie je dat zeil dat waren zulke rolletjes die heb ik helemaal opgerold.alles er uit gepleurd en ik schreeuwen door het raampje  “even Apeldoorn bellen

 

Nico:  Ha ha.

Koos: Dan kwamen ze me er uit halen en toen naar een andere cel toe. daar flikte ik het weer. de hele muur  helemaal kaal gerits.

Nico:  hoe is het mogelijk.

Koos: ja ja die raampjes er uit een ravage geweest daar hoor. ja en toen ging ik naar Maastricht.

Nico:  Maastricht is slecht hé Koos.

koos: Daar zat ik goed.

Nico:  Oh daar zat je weer goed.

Koos: Daar zat ik weer goed jongen want in die straf cellen B3 of zo daar had ik zicht  weet je wel  zo’n kiertje kon je naar buiten kijken Maastricht eh.. 8 hoog keek je zo over Maastricht. Ik had vier voetbal terreinen voor me neus., dus vrijdag was het voetballen zaterdag, zondag. Nou er liepen mensen natuurlijk. Nou ik denk ik wil wel hier blijven weet je wel bij wijze van spreken. dat is gebeurd ook. Directeur aan gevraagd ja. alleen die handicap was daar dat je geen scherpe dingen mocht hebben plastic bestek hé om te eten. De rest interesseerden me niet kon een radiootje huren tv huren. Alleen de eerste week niet. Ik denk ik zit goed hier. De bibliotheek die kwam. iedere maandag een vlaai. ik bestelde iedere keer een vlaai dat werd maandag morgen naar binnen geschoven.

Nico:  ha ha ja.

Koos: Ik mocht roken, nou dat mag niet in een straf cel,ik zat daar voor straf nou de directeur aan gevraagd een man of zeven er bij weet je wel, er om heen zegt die directeur: ‘wat is er aan de hand ” Ik ga vragen of ik een maandje langer mag blijven weet je wel dat is nog nooit gevraagd daar natuurlijk.

Nico:  Je heb gewoon gevraagd of je een maandje langer mag blijven?

Koos: Ja ja die directeur proberen mij er bewust van te maken, ja maar u heeft toch ook u beperkingen en u moet zich scheren begeleid en plastic bestek. Ik zeg: “nou en ? “daar heb ik geen moeite mee weet je wel. zegt ie: ” ja maar dat kan niet

Nico:  Scheren moest ook begeleid koos?

Koos: Je een krabbetje moest je ook weer inleveren. glas pindakaas zo’n potje pindakaas dat werd eruit geschept terwijl je er bij stond dat werd in een plastic bakje gedaan weet je wel.

Nico:  Dat is toch wel heavy.

Koos: interesseer me geen bal.

Nico:  Nee natuurlijk niet maar toch.

Koos: Als ik in mijn kamer zat kon ik lezen. Ik had me radiootje. Ik had mijn uitzicht. Een mooi panorama kon je toch niet hebben op acht hoog.

Nico:  ja ja.

Koos: Dus daar ging ik dan heen en dan weer terug naar Scheveningen ehh hoe heet dat dat waarom vertel ik dit eigenlijk dat was naar aanleiding van..

Nico:  Als het afgekeurd wordt

Koos: O ja ja

Nico:  En als het nu allemaal zal lukken hé, je zou vrij komen Koos.met verlof of met werken buiten. je zit zo lang binnen. Wat zal je dan graag doen Koos?

Koos: Werken buiten?

Nico:  ja weet ik veel.

Koos:  Ja uhhh.

Nico:  Ja met zo’n tbs kan je toch ook in werk programma komen?

Koos: ja jawel kan wel maar dan moet je dertig of veertig zijn, maar niet meer als je boven de 60  zit, welke baas moet je hebben man, moet ik bij rijder worden hahaha

Nico:  Ja zoiets.

Koos:  wel nee dan heb ik toch mijn aow of weet ik het allemaal.

Nico:  Maar wat zal willen doen dan?

Koos: Ik denk als ik eh hoe heet dat. ja dat zie ik dan wel weer. het is zo”n grijs gebied tussen wit en zwart.

Nico:  Ja maar ik bedoel je te zeggen van ja goed. Wat ik zal denken. Ik ga naar Schevingen ik ga naar het strand toe of zo weet je wel.

Koos: nee dat weet ik niet. daar ben ik niet mee bezig.

Nico:  Daar ben je helemaal niet mee bezig.

Koos: Wel nee ik ga me toch niet lekker maken met een droge moorkop.

Nico:  Met een droge moorkop haha

Koos: Ja wat moet ik dan?

Nico:  Die heb ik nog nooit gehoord een droge moorkop.

Koos: Ja.

Nico:  Maar het is wel waar wat je zegt natuurlijk.

Koos: Het is natuurlijk niet zo, kijk ik wil normaal gewoon behandeld worden en hoe ik die behandeling uit komt, dat weet ik niet natuurlijk. gaat het goed dan gaat het goed dan wordt er verlof gegeven.

Nico:  ja maar dan zo’n  Astrid zou je die niet weer tegen willen komen dan?

Koos: Nee nee maar die ben ik toch ook tegen gekomen?

Nico:  waar dan ?

Koos: In de Mes-dag toch.

Nico:  Die woont toch in Den-Haag of niet?

Koos: Nee die woont niet in Den-haag die woont hoe heet dat bij Nijmegen daarachter Tiel.

Nico:  Ooh Tiel. Die woont helemaal in Tiel?

Koos: Ja.

Nico:  Daar leerden je ze ook kennen Koos?

Koos: Nee ze kwam natuurlijk in de Mes-dag die wilde Astrid spreken.maar die Anita Koster is mijn bedrijf psychiater, En die had met een beetje minachting naar Astrid toe. En toen hebben ze Astrid gesproken om te checken of dat verhaal van mij wel klopt en hoe onze relatie was.

Nico:  ja ja

Koos: Nou dat klopte natuurlijk, maar daar was het voor hun bij gebleven. teveel meegemaakt die Astrid. Die woonde wel niet bij mij, maar die is natuurlijk ook gehoord door de politie. En die had natuurlijk ook ontzettend veel vragen. Die Anita. dus dat moest stoppen van de mes-dag. En dat pikten wij niet en toen hebben we allemaal trucs uitgehaald. Ik werkte in de wasserij, daar was  een telefoon en dan liet ik Astrid bellen naar de Mes-dag, toestel 1214, ik zeg maar wat. En dan zei ze gewoon tegen de telefoniste: “Mag ik toestel 1214 van u “. En dan werd ze door verbonden naar de wasserij waar ik werkte, ik werkte helemaal alleen. zaten we soms uren te lullen daar weet je wel, tot dat ze naar een half jaar er achter kwamen. In mijn enthousiasme zei ik: “ja kusje,! “. Maar soms stonden er wel mensen, zo’n boerderij deur weet je wel, die hoorde dat. ik zei: ” ja dat is mijn psychologe  weet je wel hou van je kusje.” Toen gingen ze dat een beetje na checken en toen bleek het dat het niet klopte. Die waren kwaad daar jongen. dat is delict gedrag. En weet ik het allemaal. Ik zeg: “delict gedrag? ‘je doet alsof we een stel kleine kinderen zijn.

Morgen weer verder. Koos doet of zijn neus bloed, als ik over Ricky Bartels gaat beginnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s