De recherche en Feber hebben geweten van de relatie met Cornelis Stolk.

Fred de Been en Ingrid Neuhaus mededaders van meerdere moorden samen gepleegd met Koos Hertogs.IMG_0369

Nico:  Nee maar hoe komt hij dan aan het verhaal

Koos: Wat denk je van Satter?

Nico:  oh ja ja.

Koos: Die is er toch ook goed mee weggekomen daarmee.

Nico:  Oh ja dat zal natuurlijk goed kunnen wat je nu zegt.

Koos: Natuurlijk toen ik opgepakt was, toen werd het voor hem heel spannend natuurlijk.Want die werd gearresteerd, maar die werd naar twee dagen  werd hij los gelaten. Totdat ze er achter kwamen dat hij wel degelijk betrokken was bij een seksuele verkrachtingszaak met mij. En toen moesten ze hem wel arresteren natuurlijk. En daar is hij eigenlijk ook niet eh..

Nico:  Maar die Freddie, kijk jullie hadden natuurlijk veel meer op je kerfstok. Maar dat is ook logisch natuurlijk. dat passeert gewoon de revue dan. En zo verkrachtingszaak met die Freddie. Ik denk dat die Freddie er nog wel een beetje meer heeft gepleegd.

Nico:  Dat denk ik toch wel.

Koos: Dat zal best. Maar niet met mij.

Nico:  Nee, dat zeg ik ook niet.

Koos: Dat zal best wel maar niet met mij. het gaat er mij om dat zij natuurlijk daarvoor Fred niet meer los konden laten. Laten we het zo zeggen. En die had toen advocaat Spong en Spong zei toen van ja Fred, ik moest lachen van waar haalt die het lef vandaan. En Spong was toen bij de rechter commissaris toen ik verteld over de Zweedse meisjes. Toen zei Spong over Fred:  ” van ja het is een nobel iemand iemand die zich als goed burger in de maatschappij gedraagt” Ik denk nahhhh…

Nico:  Een aardige psychopaat was het toch? Een nobel..

Koos: Ja daar kan de burger in de maatschappij een voorbeeld aan nemen.

Nico:  Ja het is ongelooflijk.

koos: ja het is ook ongelooflijk. En ik heb tijd genoeg gehad, of tijd genoeg zoals nu, zit ik er ook nog over te denken. Ik zal wel eens willen weten. Kijk die Zweedse  justitie die pakt die zaak niet meer op.

Nico:  Maar dat kan ook niet meer. Het is verjaard.

Koos: Nee maar ze moeten zich wel verantwoorden.

Nico:  Ja verantwoorden wel. Jij alleen kan hier een openheid van zaken geven. Jij kan die zaak, hoe heet dat, in een nieuw dag licht zetten wat in een voordeel voor jou is. Want jij was de man die dat al had aangegeven en zij hebben er niets mee gedaan. Alleen jij kan dat Koos en niemand anders.

Koos: Ja ik heb het aangegeven, ik heb het nu sterker gemaakt. Ik dacht nu moeten ze op gepakt worden weet je wel. En waarom heb ik dat gedaan? Omdat zij kroongetuigen waren in mijn zaak. Zodoende om te zeggen van, Kijk eens heren.

Nico:  Maar jij doet dat niet zomaar, gewoon omdat je meer weet als dat wat jij me nu verteld dat zij het hebben gedaan.

Koos: ja ik weet het zeker.

Nico:  ja dat merk ik ook wel aan je Koos. Alleen waar jij nog een beetje bang voor bent is dat het kan uit lekken. Maar ik ben je gabber hier kan  dus niks van uit lekken en het is verjaard en ik praat niet met Koos H maar met koos Hertogs. Mijn gabber.

Koos: Nee, maar meer weet ik er niet niet van jongen. Ik ben er niet bij geweest. Ik ken die mensen niet.

Nico:  Nee. dat geloof ik ook wel. Maar wat ik bedoel met wetenschap, dat zij wel iets moeten hebben verteld. En hoe het ongeveer is gegaan en dat. Niet dat jij het heb gedaan.

Koos: Die inspecteur van Groningen die bevestigde dat, de Belgische recherche ook.Nou jammer, kunnen niet meer gearresteerd worden.

Nico: Nee daar kan niets meer mee gedaan worden Koos.

Koos: Maar kunnen niet meer gearresteerd worden, maar nu moet ik dan laat maar zeggen, mijn inlevingsvermogen naar die slachtoffers van die ouders en hoe zit het dan daar mee?

Nico:  Dat is nu aan jou om daarmee te komen. En dat werkt in jou voordeel, want dan toon je gevoelens hiermee. En dat je er voor openstaat. En dat dat mens ongelijk heb, dat je wel terdege behandelbaar bent. Dat is het hele eieren eten, dat zegt Hans ook tegen mij.

Koos: Ja. Nee maar, zo zit ik ook te denken, die Zweedse Ambassade die heeft het natuurlijk doorgestuurd naar België. En ik ben natuurlijk in hun ogen al een veroordeelde kindermoordenaar en dat gaat echt geen slachtoffers kosten hoor, dat hun op de donder krijgen. dat het in de la is blijven liggen. De enige die er wat aan kunnen doen, dat zijn de ouders, die zijn er misschien niet meer, want het is al dertig jaar geleden. of die nabestaanden nog wel leven weet je wel. Van wat is dat nou weet je wel.

Nico:  Kijk die ouder zouden nog wel kunnen leven. Hoe oud waren die meisjes?

Koos: 20, 22, 23.

Nico:  dat zal nog wel kunnen dan. Maar elke  ouder wil graag weten het laatste van hun kinderen zijn overkomen. ja toch? Ik bedoel…

Koos: Maar mijn verhaal is gebaseerd op allemaal kleine schakeltjes had ik natuurlijk al voordat ik naar de Mes-dag ging en voordat ik met de recherche van Groningen sprak. En het werd eventueel bevestigd in Groningen door de recherche. Ik denk nou arresteer ze maar weet je wel. Dan wil ik..Hij zei nou dan komt het verhaal er wel uit, zoiets zei hij, die rechercheur hè. was een Franstalige, uit Wallonië was het.

Nico:  Oh ja Franstalig.

Koos: En een Nederlandse, een Nederlandse inspecteur, omdat ik op Nederlands grondgebied gehoord werd. En uit hun ogen begreep ik ik al, dat al mijn schakeltjes klopten

Nico:  Klopte allemaal.

Koos: Over Ingrid wilde ze ook meer weten. Ik denk nou als ze toch niet vervolgd wordt, wat moeten jullie er dan mee.

Nico:  Maar wat denk je dat die Ingrid er ook wel mee te maken had?

Koos: Maar ze is toch masochistisch.

Nico:  Ja.

Koos: Als Ingrid daar mee wegkomt. Ja toch?

Nico:  Ja ze doet daar graag aan mee met dat soort spelletjes natuurlijk. Maar die liep ook gewoon met een pistool in haar zak hè.

Koos: Ja die had daar geen problemen mee.

Nico:  Ongelooflijk hè.

Koos: ja die zat helemaal in dat sfeertje.

Nico:  Die is helemaal in dat sfeertje opgegroeid.

Koos: Ja ja in dat sfeertje helemaal meegegaan en gesnoven als een gek.

Nico:  En een pistool was ook gewoon voor haar ook normaal geworden natuurlijk.

koos: Speelde geen rol.

Nico:  Nou die zal dus ook..

Koos: Dat zei ik toch, die is niet achterlijk, alleen het feit al dat ze bij mij in huis..Kijk ik werd er niet van verdacht. ( In de eerste instantie  van de moord op Emy de Boer)  Ik werd nergens anders van verdacht, want die muur granollen dat wil niks zeggen natuurlijk. Ze zij dat heb ik afgemaakt weet je wel, en ik was er almee bezig zegt ze “het is boven helemaal klaar” ze zei dat heb ik afgemaakt weet je wel je zal wel zien hoe mooi het is geworden. En die brieven zijn boven water gekomen. Omdat zij die brieven die ze mijn schreef in het huis van bewaring toen ik vast zat voor de Ambachtsgaarde, schreef ze mij die brieven en ik heb die brieven mee genomen toen ik vrijkwam. En die brieven hebben in mijn huis gelegen en toen Ingrid weg ging in april toen woonde ik op de Zuidwal toen heb ze die brieven niet meegenomen, niet beseffen van die kan IMG_0370koos gebruiken tegen haar.

Nico:  ja dat klopt wel wat je zegt. Die Emy de Boer…

Koos: Mijn broertje Hans kwam met die brieven aan  en Panorama.

Nico:  ja, nee dat is waar wat je zegt koos. want die Emy de Boer was natuurlijk al voor die Edith Post gebeurd en Thialda Visser ook. En toen zat jij voor die Ambachtsgaarde en van uit de Ambachtsgaarde is Edith Post pas uit voort gevloeid. na de Ambachtsgaarde. Als Stolk jou daar nooit had bij geholpen was dat nooit gebeurd.

Koos: Dat was al op de Copernicuslaan, met die Gerard Hazewinkel

Nico:  En dat was toen… dat was Thialda hè .

Koos: Ja dat was daar voor al.

Nico:  Oh ja dat was ervoor.

koos: Ja dat was daarvoor. Want toen zat ik in het huis van bewaring en toen bezocht Stolk mij weet je wel. oh nee dat was, Stolk had ik ook wel contact mee,  die overval met die bril weet je wel, die had me wel gezien.

Nico: Dat was de Ambachtsgaarde en toen was Edith aan de beurt?

Koos: Ja daarna.

Nico:  En daarvoor was Copernicuslaan?

koos:  Ja.

Nico:  En dat was Emy de Boer of Thialda Visser.?

Koos: Dat weet ik niet. dat was misschien in 78. Ja dat was in 1978, de  Copernicuslaan.

Nico:  Maar toen ben je toch ook vrij gekomen door Stolk?

Koos: ja, ja natuurlijk dat was 78. Want toen moest ik bij de rechte commissaris komen en dat is dat verhaal van die Jongh-Swemer, die advocaat van Aage M

Nico:  Zou die nog leven die Jongh-Swemer?

Koos: Nee die is ongelooflijk dood. maar hoe heet die vent Lelyveld was dat

Nico:  Die rechter-commissaris.

Koos: Een lange vent,slank maar…

Nico:  Ja die heb ik ook gehad. Ik heb ze allemaal gehad toen.

Koos: Die had zijn dertig dagen al klaar liggen weet je wel.

Nico:  Ja die had hij al klaar liggen, tering vent.

Koos:  En toen kwam hij ermee aan, met ik moest mijn woordje doen, ik zeg mijn advocaat is er nog niet. “maakt niet uit zegt ie”Ik zeg nou toch wel. Hij zegt je krijg vijf minuten. De Jong Zwemer komt er aan en ik zeg: : ze liggen al klaar hoor die dertig dagen : Wij weer naar binnen. En begint ie ineens over Stolk te praten. Dat ik begeleid wordt door  meneer Stolk en dat het zo goed gaat.

Nico:  Ongelooflijk.

Koos: ja inderdaad  ongelooflijk. En ik zie ze allemaal naar elkaar kijken van justitie en ook die rechter-commissaris ” Oh u bent Koos Hertogs “weet je wel.Hadden ze hun vergist in  me broertje Hans die zat ook verschut. Die had een reden om te schieten weet je wel, die was langs gereden  met zijn Chevrolet en toen hadden ze van de Copernicuslaan van twee hoog hadden ze een betonblok naar beneden gegooid, boven op zijn auto. gelukkig kwam hij op de achterbank terecht. Hij kwam in de City bar en vertelde dat, ik zei: “daar gaan we dadelijk heen” die zullen we even een poepje laten ruiken die vent. En die Hannes die moest gewoon een half jaar uitzitten en die voelde wel…ja ik vertel dit omdat die Hannes nog gewoon vrij was.. Want ze wisten het van mij en Stolk. Ik tegen hannes gezegd jou kunnen ze niet laten gaan, Jij had een motief weet je wel met dat schieten en toen met Nico Goedkoop mijn neefje zat ook boven en die had dat bevestig, Koos en hannes stonden beneden en nog een paar gasten. waren met zijn achten geloof ik . Allemaal met een geweer.

Nico:  Mooie tijd.

Koos: Gekkenhuis.

Nico:  Ja een echte gekkenhuis.

Koos:  En die Nico Goedkoop die tyfusbak  mijn neefje weet je wel die hebben we toen meegenomen naar het strand en een frisse wandeling met hem gemaakt en verteld wat hij allemaal moest doen. ja ja anders kan je zo rechtdoor lopen dacht ik bij mezelf. Zo is het gegaan.

Nico:  Ja het is heel wat Koos.

Koos: ja Zweden zit daarmee En Nederlandse justitie zit met dit van, verdomme, weet je wel. Die Stolk, haalt hem er ieder keer uit.

Nico:  dat moet toch ook eens een keer boven water komen.

Koos: En die stukken staan allemaal in de krant hoor, wat ik je verteld heb.

Nico:  Ja ja

Koos: Je kan het zo opzoeken,

Nico:  ja dat weet ik koos>

Koos: De Copernicuslaan, ik dacht 77/78, Haagse Courant

Nico:  Ik heb al een stukje kunnen vinden hoor. ja die Hans is er ook mee bezig. En dat snap ik wel dat hij me wil helpen, dan is hij van me af. En dat heeft  natuurlijk ook veel invloed. En dat heeft hij ook hij kan heel veel invloed hebben in alles.. Maar dat komt wel goed koos.

Koos: Of die Stolk nog leeft of niet, dat maakt me nu niet meer uit. Hij hoeft het niet meer mee te maken. laten we het zo zeggen. Maar ze kunnen precies nagaan wie er toen zitting had. weet je wel..

Nico:  Van die Stolk is heel makkelijk het te achter halen.

Koos: Ja tuurlijk die psychiater ook.

( Koos pak limonade)

Nico:  Oh dat is een dubbele ijskast?

Koos: Ja dit is de vriezer.

Nico:  Krijg de tering zeg.

Koos: Heb ik in de mes-dag gekocht.
Nico:  Dat kan je gewoon kopen in de Mes-dag? een ijskast met vriezer?

Koos:  Tweedehands

Nico:  Oh tweedehands ook nog. Schitterend zeg.

Koos: ja niet in de Mes-dag.

Nico:  Nee

Koos: Gewoon zo wereldwinkeltje weet je wel een tweedehands winkeltje.

Nico: Ongelooflijk hè,

Koos: Ja nu mag het niet meer, nu mag je alleen maar een ijskast met vriesvakje erboven. maar omdat ik die al had.

Nico:  Maar als die kapot zal gaan dan mag je hem vervangen, maar niet meer zo eentje die eet teveel stroom.

Koos: Weet ik niet.

Nico:  dat zal best wel.

Koos: Dat zeggen ze van die tv ook

Nico:  ja dan zeggen ze te veel stroom.

Koos: Dat is justitie dan, en de recherche natuurlijk, die dan laat maar  zeggen daar wel kennis van moeten hebben gehad van die Ambachtsgaarde en Copernicuslaan. En wat we nog meer hebben uitgevreten. maar dat waren echt een paar stevige zaken waarvoor ik zeker, als ik daar voor veroordeeld zou zijn, zeker vier vijf zes jaar had gekregen.

Nico:  Die Stolk is altijd medeplichtig geweest Koos?

Koos: ja en die had er weer belang bij.

Nico:  Nou las ik nog..Nou had die gek, die idioot ook weer, die Freddie….

Koos:  De enige die een vermoeden  zou kunnen hebben gehad, is die Jong-Swemer, maar die is er volgens mij niet meer. Die Jongh-Sweber liet me weten dat zijn zoon zelfmoord gepleegd heeft en dat ik er misschien een beetje op leek. Ik denk dat zal best, weet je wel.

Hier vergist koos zich. Of hij zuigt het uit zijn duim. De vrouw van Stolk heeft zelfmoord gepleegd. De zoon van Stolk leeft nog. En de Jong Swemer ook.

Nico:  Oh die had een zoon.

Koos:  ja dat zei ie. maar Duynstee zei het niet. maar de mes-dag zei het weer wel. de mes-dag vroeg wat moest je daar allemaal voor doen, weet je wel. Ik zei: “niks “En Duynstee: “wat is dat ?” Hij belt me weer op over die zaak. Ik werd gearresteerd op een vrijdag, jij weet ook in het weekend heb je parket dienst, komt een advocaat, nou die ken ik helemaal niet. Nou dan komt hij die zondag voor het laatst. Ik kom voor het laatst zegt hij, ik ben gebeld door Duynstee die neemt de zaak over. Was Stolk weer,

Nico: Had Stolk weer geregeld?

Koos: Zo is het gegaan en toen kreeg ik Duynstee, En toen sprak Duynstee zich voor het eerst uit over Stolk, Omdat hij toen al die Ambachtsgaarde en Copernicuslaan al had gehad. me broer Hannes had toen Duynstee. En begon Duynstee ik stort me helemaal in deze zaak, hier ook in wat ze zeggen over Stolk, Ik heb er helemaal niks mee te maken dus ik hoef de vraag ook niet te beantwoorden, ik weet niet waar je het over hebt. Dat zei ik tegen de recherche ook. Dan moet je niet bij mij wezen, dat moet je aan hem vragen. ja dat zoeken ze dan maar uit weet je wel. Dat zoeken de heren maar uit.

Nico:  Dat zoeken de heren maar uit?

Koos: Ja dat zei Bloem.

Nico:  Ja dat hebben ze allemaal in de doofpot willen stoppen denk ik.

Koos:  Ja ze kwamen er natuurlijk wel op terug. ze kwamen natuurlijk wel van dit… en die zaak wordt nooit opgelost ( wat Stolk betreft) weet je. Ja Hertogs is wel in Wassenaar gezien en gesignaleerd. En zijn huis en weet ik het allemaal, maar daar kan de rechter niks mee. Want iedereen komt in mijn woning en als ik in wassenaar gesignaleerd ben wil dat nog niet zeggen dat ik dat kind meegenomen heb. want dat kind is wel gezien daar. maar niet door Hertogs weet je wel. Of Hertogs is niet gezien door die vent met die telelens weet je wel. En die voetafdrukken die passen ook niet bij mij. Ja voetafdruk, schoenafdruk.

Nico:  Schoenafdruk en net als die mongool die Freddie die zegt je verzamelde allemaal oorbelletjes en ringetjes.

Koos: Nee.

Ook hier heeft Koos een selectief geheugen. In 1994 verteld hij wel degelijk dat hij dat als trofeeën zag en ook ondergoed.

Nico:  Hij zegt:”Dat waren allemaal trofeeën van Koos .

Koos: Welnee dat zijn geen woorden  van Fred, dat zijn woorden van de politie

Nico:  Oh de politie heeft dat gezegd?

Koos: Dat zijn geen woorden van Fred. Fred… ja wat de politie heeft gezegd dat weet ik niet maar ze zullen misschien nog niet eens met hem daarover hebben gesproken hebben weet je wel.

Nico:  Nee maar dat staat in het boek.

Koos: Ja nou dat weet ik niet meer.

Nico:  Of heb ik het stukje in de krant gelezen. Er was ook een armbandje?

Koos: Ik weet zelf hoe het gegaan is. Ik ben natuurlijk niet gek om daar bloedsporen achter te laten weet je wel… zoals die kogelgaten weet je wel van die Emy de Boer, nou dat heb ik je net verteld, dat is schoongemaakt? Die kamer waar Emy de Boer of hoe heet ze ook weer Thialda Visser in geweest is laten we het zo zeggen. Die kamer is ook schoon gemaakt. weet je wel.

Nico:  Ja natuurlijk.

Koos: En ze gaan sporen onderzoek doen en ze vinden in het tapijt een oorbelletje weet je wel bij wijze van spreken, terwijl de technische recherche al geweest was.

Nico:  Ja ja.

Koos: De  technische recherche… ja eerst komt de technische recherche. de recherche mag zo maar niet naar binnen.

Nico:  Nee dat klopt.

Koos: Toen werd het voor mij al duidelijk. Oh jullie gaan die kant uit

Nico:  Dat kan.

Koos: Ja maar dat maakt toch niet uit. En toen gooide ze het er op net zoals bij die jukebox  “je vingerafdrukken staan erop ” Ik zo: “nou en? “Ik kom wel meer in die zaak weet je wel. is dat dan zo raar dat mijn vingerafdrukken er op staan. ja niet beneden bij de geldla. Ik zeg “Ik weet niet hoe dronken ik was misschien ben ik wel gestruikeld of zo weet je wel””Konden ze er niets mee weet je wel. Ja nee bij wijze van spreken dan.

Nico:  ja perfect natuurlijk.

Koos: Dat was natuurlijk in mijn beleving toen van ( Koos haalt zijn schouder op ) “waar heb je het over. Je weet wie er bij mij boven komen.De halve onderwereld komt bij me boven.

Nico:  ja maar daar vind je natuurlijk niet even een oorbelletje natuurlijk.

Koos: Nee maar het zal me een rotzorg wezen. dat hoef toch niet van mij te zijn. Of daar hoef ik toch niets mee te maken hebben.

Nico:  Oh op zo manier.

Koos: Snap je?

Nico:  Ja dat snap ik.

Koos: Kijk vind je bloed van mij of schaamhaar weet je wel ook niet van mij hè.

Nico:  Nee nou snap ik je alles wat ze vonden…

Koos: ( hapering onverstaanbaar horloge nog kijken) Die schaam haar ook niet van mij.

Nico:  van wie dan wel?

Koos: Weet ik niet.

( horloge werkt weer)

Nico:  En de oorbelletjes die ze vonden of een ander dingetje.

Koos: Er waren te veel van die mogelijk heden waar toch rekening mee moest gehouden worden.

Nico:  ja in principe kon je er alle kanten mee op.

Koos: Ja natuurlijk, zeggen ze:  “ja kinderporno”  Ik zo: “nou en?”  “ja maar je weet toch wel wie er bij jou thuis komt “? Ik zeg: ” ja ” : Wie dan? ” Ik zeg:  “nou daar zijn jullie voor. Ik hoef mijn onschuld niet te bewijzen” Ja en daar kwamen ze natuurlijk heel snel achter natuurlijk wie er bij mij over de vloer kwamen.. En toen kwamen ze ook bij die Stolk uit. Nou en die Astrid heeft het ook verteld weet je wel. Astrid heeft het in de Panorama verteld, dat heb ze ook tegen de recherche verteld dat Stolk gewoon boven kwam met twee tassen vol, soms wel met drie tassen vol. “ja wat zat er in? ” ja dat weet ik niet. Koos stond met Stolk in de keuken te praten… En ja Stolk gaat met mij niet overleggen over zijn recht zaken die in die tas zitten weet je wel.

Nico:  ja dat zeg je goed Koos., dat zeg je heel goed.

Koos: Hij is de president van de Haagse Rechtbank weet je wel. Die weet waar ik toe in staat ben, die weet dat ik een strafblad heb en die weet dat ik altijd een ontkennende verdachten ben geweest.

Nico;  ja ja

Koos: Die weet dat ik …

Nico:  Heb je nou… Zeg nou eens eerlijk tegen mij Koos. heb je niet een beetje opdrachten van hem gekregen. heeft hij daar niet aan meegedaan met die spelletjes?

Koos: Nee.

Nico:  En dergelijk dingen? wat wilde hij alleen maar pornofilms kijken en dat jullie dan samen iets deden. wat wilde hij dan? Hij komt toch niet voor niks?

koos:  ja dat ga ik niet vertellen weet je wel dat ga ik niet vertellen dat doet er niet toe                       Nico:  Ja dat maakt toch niets….je hoef je voor mij niet te schamen …. man schei toch uit.

Koos: dat heeft niets met schamen te maken, dat is gewoon tussen hem en mij laten we het zo zeggen. het gaat er mij alleen maar om dat de recherche dat wist.

Nico:  Ja ja.

Koos: En dat… net wat jij nu doet…zo denk de maatschappij dat ook en zo dacht de Mes-dag ook.

Nico:  ja natuurlijk.

Koos: Snap je?

Nico:  ja ik snap het.

Koos: Snap je… dan moet het wel ophouden en wat daar verder achter zit nou dan moet je…Kijk die mensen die het gaan onderzoeken, dat is iets heel belangrijks die kunnen precies lezen wat Stolk ook weet over mij, want die heeft dossier kennis van mij.

Nico:  Ja.

Koos: En we gingen niet samen de ramen wassen.

Nico:  Dat zeg je heel netjes dat zeg je heel goed.

Koos: En ik had er profijt van natuurlijk.

Nico:  Ja nee maar dat snap ik.

koos: Niet dat ik er bewust mee bezig was.  maar Astrid leeft nog hè . dat heb ik je verteld hè. Als ik ast zat, Astrid belde op naar Stolk en hij kwam zelfs…….

Morgen het laatste stuk van het twee uur durende gesprek. waarin ik Koos verteld dat zijn verhaal over Emy aantoonbaar is gelogen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s