Niet de biecht van Koos maar het rookgordijn van Koos

Tot zover de gesprekken Met koos. Ik kom hier later op terug. En laat dan zien naar eigen onderzoek, hoe Koos een rookgordijn heeft geplaatst tijdens die gesprekken. En dat de ene leugen naar de andere leugen werd verteld door hem.

rookgordijn

Koos: En dat zei de Mes-dag de psychiaters van eh je hebt een handicap. Ik zeg een handicap? Ik was net binnen he. Nee nee ik heb geen handicap.

Nico:  Ha ha.

Koos: Zegt ze ja. Ik zeg hoe bedoel je? Zegt ze ja, je hele familie, al je broers en zusters hebben een handicap. Zegt ze ja. denk daar maar eens over na. Ik denk nogmaals, ik dacht ik loop mank, ze lopen niet allemaal mank natuurlijk. Ben ik het psychiatrische rapport weer gaan lezen van Offermans en die handicap bestaat daaruit: Dat het gezin er alleen maar op aan kwam op kleding en eten. meer niet.

Nico:  helemaal geen liefde en geborgenheid.

Koos; Helemaal niets.

Nico:  Een koud zooitje.

Koos: Ja waarom ik als enige in tehuizen, weet je wel zo, kijk zulke dingen weet je wel. In die behandeling komt dat wel naar boven zulke dingen weet je wel. Waarom ik als enige? Omdat onder mij een tweeling komt. Peter en Linda. En toen was ik drie jaar en negen maanden. En op die leeftijd begint een kind een eigen willetje te krijgen. En dat werd voor hun wel lastig, omdat mij moeder dan een tweeling had. En daarna kwam Hans en toen Frans en toen Bartje. Die is in de Jan Steen straat geboren. Dus mijn willetje was ook aandacht natuurlijk, en toen werd het “ga godverdomme buiten spelen “Niet zo in die zin dat je, nou ja wel in die zin dat je afgewezen wordt. maar dat je niet weet wat je daarmee aan moet, laten we het zo zeggen. Dan ga je huilen, “teringlijer”weet je wel zo. ja niet dat mij moeder zo vloekte, maar mijn vader vooral.

Nico:  Ja je vader kon wel aardig vloeken.

Koos: Ja verschrikkelijk. Ja ik weet nog wel dat mijn broertje Guus die kreeg TBC, in 61. Ging mijn moeder daarvoor helemaal naar Davos weet je wel, maar ik weet ook dat Guus in de kamer zei tegen me vader “je heb je zin hoor,ik heb nu de tering”

Nico:  Ja het zijn toch een hoop dingen wat je vast hebt gehouden koos. Wat je toch pijn en verdriet heeft gedaan, Want als je dat nog kan onthouden.

Koos: Ja moeder was heel dubbel zinnig. heel dubbel weet je wel zo.Echt waar hoor. Linda, mijn zuster, Willy was zwanger. Ik was met verlof, mijn zuster Willy was zwanger en mijn moeder “vuile, vieze kankerhoer ” Werd ze van de trap afgeslagen. Zwanger he. Ze moest in Leiden bevallen, daar sta je dan met je onmacht. En in 1975, nee het was eerder. Linda gaat ook de hoer spelen, Linda ook uit huis getreiterd en geslagen bij wijze van spreken door mijn moeder. Ook met verwensingen en weet ik het allemaal. heel erg. dat vond ik verschrikkelijk voor Linda en heel vroeg al dat is mijn moeder he.

Nico:  Dat is altijd je lieveling zusje geweest he koos?

Koos: En hoe heet dat, toen ging Linda de hoer spelen in de Limburg Stierumstraat.

Nico:  Ja dat klopt.

Koos: En toen zit Linda bij Henk Hoog, ze zegt je raad nooit wie er bij mij schoonmaakt. Ze zegt: “moeder ” Ik zeg; “moeder? meen je dat nou? ” Ik zeg ze heeft je voor alles uit gemaakt weet je wel. ja dat doe ik vanwege de verstandhouding, dat komt het goed tussen ons. Ik zeg; “Goed komt? Mafketel ” Nou zij is niet maf, maar snap je waarom, na zoiets weet je wel zo. En dan ging me moeder bij haar schoonmaken. En in 68/69, dat heb ik je misschien al eens verteld, in 68 kwam ik uit de TBS in Amersfoort en leerde ik een tante kennen, tante Will. En die had een hoerenkast in de Geleenstraat, maar die kwam ook bij mij op bezoek. En pik hoe gaat het en weet ik het allemaal wat ze allemaal zei. Ik vond het wel een leuk wijf, zag er goed uit ook. Ja niet vanwege de seks, ik was zeventien of achttien. En ik daar heen naar die Geleenstraat. Kom ik in die kamer, drie ramen daar en drie ramen in de hoek en daar een mooie ruime kamer met Chesterfield bankstel en al wat moois he. En ik kom binnen in die wijven hal, leuk weet je wel zo, ga zitten, beetje babbelen, zitten we zo te praten en ik hoor aan, wat die wijven allemaal over praten, vond ik allemaal leuk om te horen met die hoertjes allemaal en ze zegt “Oh daar komt je moeder aan “Ik zeg: “Mijn moeder? ”

Nico:  ha ha.

Koos: Zegt ze ja die maak hier schoon. Ik zeg: “schoon?”En ze gaat de kamer uit tante Will en ik zit in die kamer en die deur is dicht, op een kiertje dan, net als hier die cel deur op een kiertje staat. En ik hoor mijn moeder met die wijven praten. Bij ons thuis kon je nog geen vieze mop vertellen. En daar hoor ik haar zeggen: “oh aardig gevuld he die prullenbak met condooms “”

Nico:  ja ja.

Koos: En hoeveel klanten heb je gehad? Ik wist niet wat ik hoorde. Een hele ander moeder. heel dubbel weer he. En dat ging zo vijf minuten door en toen kwam ze die kamer in om daar ook schoon te maken. Ziet ze mij zitten, zegt ze: ‘wat doe jij hier? ” Ik zeg nou..Eruit zegt ze.

Nico:  Gelijk haar masker weer op he. Maar die heeft feitelijk ook altijd met een masker geleefd he.

Koos: ja dat moet we.

Nico:  Ja dat moet dan wel, ineens hoor je haar dat ze thuis heel anders was. Mooi he. Maar die Linda, jij zegt de Limburg Stierumstraat, dat kan ik me nog goed herinneren, in dat boven kamertje. Was een lekker wijf hoor, goed figuur had ze.

Koos: Maar ook heel triest. Vluchten in de prostitutie. Ik weet nog wel dat ik in Scheveningen zat en toen kwam Linda op bezoek. ze had een gozer in de Abri, die tyfuslijer heb ik nog honderd gulden geleend, weet je wel zo iets. Ik zei hoe kon je dat nou doen. Elvis heette die, zegt ze: ja, in ieder geval het verhaal ja zielig en zo, die gozer zat bij mij op de afdeling, Ik zeg: “wat hoor ik nou, heb jij me zus zitten te belazeren, weet je wel zo”Ja ja hij zegt ik zal wel betalen. Ik zeg..

Nico:  Ha ha even aan Koos betalen haha.  Je heb nog met die Rijstebil  ook nog gezeten natuurlijk.

Koos: Ja wie is dat ook weer die Rijstebil.

Nico:  Die van de Geleenstraat. daar heb jij toen mee gezeten toen ik bij jou op bezoek kwam, kwam hij ook aanwandelen, hij naar een andere kamer.

Koos: Ik kan ze gezicht niet meer voor me halen.

Nico:  Ja die had toen met hoe heet die nou. Henk Bartels, de koning van de Geleenstraat. Die Tinus Fens was doodgeschoten. Daar heeft die toen mee te maken gehad en toen werd hij veroordeeld. Kan je je niet meer herinneren?

Koos: Nee nee die naam zegt me wel wat, Rijstebil.

Nico> Henk Rijstebil. Hij zat daar bij toen. Want ik kwam bij jou op bezoek en hij ging die andere kamer in. daar was het bezoek ook makkelijk. Net als hier. (  Geen toezicht.)

Koos: In het begin had ik nog wel plannen om te ontsnappen. Ik zag dat, het is nou wel veranderd sint ze met die wapens er uit gingen, kreeg je in eens detectiepoortjes. maar zei tegen me broer Frans die kwam op bezoek en met mijn verjaardag, zestien man, kinderen familie. En ik had al een paar keer gezien, als je de gang inloopt zie je zo hoe dat gaat. de deur gaat open, loop maar door zeg die bewaarder dan, en die andere deur open, loop maar door. Dus ik zeg tegen Frans, ik zeh: “neem nou die kleine, hoe heet die jongen die was nogal klein, ik zeg; dan neem je hem op je arm, en dan ga je zo dat die vent je gezicht niet kan zien, loop je zo met hem naar buiten toe. Even kijken of dat gaat. ze letten daar helemaal niet op. Ik zeg dan moet je ook tellen hoe lang je daar over doet. Hij zegt: : nog geen minuut dan sta je”weer buiten. Dus dat zag ik wel zitten weet je wel.

Nico:  Ha ha. maar hier zijn er helemaal geen mogelijkheden he koos. dat is ongelooflijk streng hier

Koos: Hier zit de EBI

Nico:  Ja de EbI zit hier ook ja.

Koos: Als die mensen van de EBI bezoek krijgen, dan gaan ze eerst tien minuten rondrijden ,dat ze  gedesoriënteerd  zijn. dat ze niet weten waar het zit. de ramen zijn geblindeerd allemaal.

Nico:  Oh voor die mensen die op bezoek komen

Koos: Voor de EBI ja. Die worden opgehaald met een busje, die zijn geblindeerd helemaal wit geverfd net een ziekenwagen.

Nico:  Joh dat weet ik niet eens.

Koos: En daar zitten ze dan in. En het bezoek rijdt dan tien minuten met hun rond, alsof het heel ver is, ze zien bij God niet waar ze zijn,

Nico:  Gewoon gedesoriënteerd.

Koos: De een lig daar … ja..

Nico:  Je weet het zelf niet eens ken je nagaan.

Koos: ja we lopen er langs.

Nico:  Ja jij loopt erlangs, want de kantine regel voor al de mensen hier.?

Koos: ja maar niet allen een mannetje of acht/negen.

Nico:  Ja natuurlijk, maar jullie maken dan de winkellijsten, die worden ingeleverd en jij doet alles in doosjes, of waar het ook in gaat.

Koos: Ja een winkel wagentje.

Nico:  Kareltje  zaal 13 boem boem boem.

Koos: Ja het maak niet uit wie Kareltje is unit !, Unit 2.

Nico:  Oh unit 1, unit 2 je doet alles tegelijk, je doet niet per persoon,

Koos: Nee het gaat per unit allemaal.

Nico:  Oh per unit, een unit besteld tien zware shag, dat dat  en dat, oh ja nou snap ik hem.

Koos: In ieder unit zitten er wel… hier zitten er 46 zeg maat, dit is unit 2 Dan heb je je daar nog een mam of 50/60 zitten en daar weer 70. karretjes  dan. ja niet voor mij, maar soms doen we vier/vijf afdelingen in een ochtend.
Nico:  ja dat is toch wel leuk werk da,

Koos: Ja en ze letten niet op weet je wel, ja  je moet niet kauwend naar de baas lopen.

Nico:  ja maar dat calculeren ze toch wel in Koos. dat ze zeggen pak maar eens wat.

Koos: hier heb je de lijst.

Nico: Oh de kantine lijst.. Die ken ik nog wel koos.. hier is niets aan veranderd.

Koos: ja maar het is wel veel hoor.

Nico:  De kantinelijst ja. dat weet ik nog van 94 precies het zelfde. alleen dat stond er niet boven, Oh ja ze hebben zat. Heb je nou voldoende geld hier?

Koos: Ik krijg 70 euro, nee 63 euro.

Nico:  Anders stort ik wel voor je hoor.

Koos: Als je wil…

Nico:  ja vertel nou eens wat.

Koos: Sokken meenemen kousen

Nico:  natuurlijk natuurlijk. Dan neem ik een stapel sokken mee. Ik heb vandaag geen seksfilms meegenomen, vergeten. Nee een stapel sokken, goed jongen, en geen ondergoed of wat?

Koos: Nee ondergoed heb ik zat. Ik heb een stuk of vijftien onderbroeken.

Nico:  dan neem ik sokken mee Maat? Maat 43.

koos: 44

Nico:  44 Oh ja 43/45

Koos: ja dat is goed, niet die hele dikke hoor, want..

Nico:  Nee nee de zelfde als deze die zijn goed.

Koos: ja van die dunne ja als je wil, ja?

Nico:  Hehe , neem ik voor je mee jongen.

Koos: Er is een gozer..Ik heb die gozer eh even wat anders tussen door. Er is een gozer hier en ja die is echt homofiel.

Nico:  ja ja.

Koos: Die zit aan de jongens, laten we het zo zeggen. heb ik hem die seksfilms gegeven en toen kwam hij ze terug brengen. Hij zegt: “ja kan je vragen aan je vriend..”

Nico:  Ja ja

Koos: Hij zegt: “of die een gay krantje mee wil nemen”

Nico:  Een Gay …. haha

Koos: Ken je die?

Nico:  Ja die haal i op tuurlijk tuurlijk.

Koos: Ja. en ik zeg ja. en ik zeg nog in mijn naïviteit van zo: ” je ken ze bellen man”

Nico:  ja.

Koos: Hij zegt: “ja maar dan moeten ze… en dan weten ze het.”

Nico:  Een gay krantje of Gay boekjes. Of alleen de gay krant.

Koos: Het gaat om de advertenties natuurlijk,

Nico:  Oh ja natuurlijk.

koos: hij wil die advertenties nagaan

Nico:  Haha ja dat zal kunnen toch?

Koos: Ja.

Nico:  Er zijn er zat die het voor elkaar krijgen hoor.

Koos: Hier is nog een stel getrouwd op de long stay

Nico:  Gek?

Koos: Ja. En en ..

Nico:  Twee jongens?

Koos: Twee jongens ja.

Nico:  Leuk.

Koos: Hier. die zijn hier getrouwd. Die zitten nou in Zeeland, in de corridor.

Nico;  Oh.

Koos: ja ik ken ze niet, maar..

Nico:  En dat is nooit naar buiten gekomen.

Koos: ja wel  op de tv van Manon en nog wat ja ik ken hem niet,

Nico:  ja film over de long stay

Koos: Die film is ergens op de tv geweest ik heb hem toen opgenomen.

Nico:  Nou dus hij zag die films en dat vond die wel wat?

Koos: ja.

Nico:  En een gay krantje nee die vergeten we niet. Heb hij nog wel een vriend?

Koos: Weet ik niet.

Nico:  Dat zal dan wel weer…

Koos: Nee daar praten we nooit over. Af en toe ga ik bij hem langs weet je wel,. Hij zit nou ook in resocialisatie waarschijnlijk hij zit vijf jaar binnen. Vijf jaar geleden is die door eh.. Hij wekte buiten in een bejaarde centrum als kok. Moet je nagaan hoe het gegaan is.

Nico:  Mmmm.

Koos: En toen ging hij terug naar de kliniek en toen kwam hij een psychiater tegen die daar was gaan werken. Die had nog een appeltje met hem te schillen.

Nico:  Oh.

Koos: En die heb hem weer naar binnen gehaald en die zegt “nee ik wil ook dat jij die modules gaat volgen, Hij zegt; “nee dat doe ik niet”ja die modules en dan therapieën of behandeling.

Nico:  ja ja.

Koos: In een bejaarden centrum.

Nico:  ja

Koos: Kok was hij. Mooie baan.  En zo winkeltje waar je allemaal tweedehands spulletjes hebt.

Nico:  Mmmmmm

Koos: ja dat is..tyfuslijer, ook kwaad weet je wel.

Nico:  En die hebben ze ook terug laten komen?

Koos: Terug laten komen.. ja die hebben ze terug geplaatst.

Nico:  Wat een galg bakken zeg.

Koos: Ja het zijn goden jongen. Echt.

Nico:  ja dat zijn Goden.

Koos: Ja goden.

Nico: Nou ja het komt allemaal wel goed.

Koos: Ja.

Nico:  maar als je nou iets nodig hebt koos dan ken je het geoon vragen joh.

Koos: Nee ja.

Nico: Maakt me niks uit man. Sokken neem ik zo mee. En wanneer kom je zuster nou weer.

Koos: Nou ik…Nou dat is ook zo raar dat is dan de vraag. maar als ik bezoek heb, kan ik met jou praten Nico, kan ik wel praten.

Nico:  Ja.

Koos: Met hun kan ik niet zo praten.

Nico:  Nee, je kan helemaal niks praten met ze.

Koos: Hun zitten in hun wereld weet je wel.

Nico:  ja ja.

Koos: Mijn zuster maakt zich meer druk, over dingen waar van ik denk: “waar maak je je druk om?”

Nico: Ha ha.

Koos: laat los weet je wel. En die Linda kan niet met een gesloten deur zitten. dan word ze helemaal gek.

Nico:  ja ja.

Koos: Misschien ze weleens opgesloten door me broertjes in de was kamer…

Op de gang praten we nog even verder.

Morgen weer verder met: Via Düsseldorf  vliegen Peter, Kees, Marco de camera man terug naar Thailand. Om het laatste stukje te filmen. Het laatste stukje te filmen!! ?  Peter zei toch op tv dat hij naar het krijgen van een e-mail van mij. Dat hij direct in het vliegtuig stap

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s