Het zou mijn zijn aangeraden om Nederland te verlaten!!

nicoDen Haag had al een vermakelijk boek over penoze, Haagse Penoze, dat goed is verkocht. Ook dat boek is geschreven door een ex-crimineel, Nico van Empel. Zijn boek bevat volgens insiders (lees: collega’s uit het vak) een hoop onzin. Nico woont al jaren in Thailand. Boze tongen beweren dat dit geen vrijwillige keuze is geweest. Het zou hem zijn aangeraden omdat dat zijn gezondheid sterk ten goede kwam. Aldus Bral.

Vorige week was ik even voor een paar dagen  Chiang Mai. Ik had een afspraak met een bekende crimineel die daar ook zijn oude dagen aan het slijten is. We kwamen  tijdens het gesprek op het boek Haagse Penoze. Dat volgens vele journalisten  onzin was van wat ik vertelde. Ik zei tegen hem:

Ik heb het wel vaker gehoord.. Maar lees nooit wat er dan daadwerkelijk onzin is. Het zijn vaak die jongens die zo reageren die jaloers waren. Dat mag. Daar zit ik ook niet mee. Het zal fijn zijn als ze nu eens aan kunnen tonen wat er dan  voor onzin  is uitgekraamd. Ik vind het allemaal niet zo belangrijk wat diegene vertellen. Ik weet wat ik heb verteld, dat het ook de waarheid is.  Het mes snijd hier aan twee kanten. Ze doen  nou net of Hendrik Jan Korterink geen onderzoek heeft gedaan van het geen ik hem heb verteld. En dat verdiend hij niet. Als er een is die alles onderzoekt. Is hij dat wel. Hij neemt geen genoegen met een enkele bron. Hij heeft meerdere bronnen benaderd. En zelfs bronnen waar andere verslaggevers bang voor waren om te benaderen. Dus die zogenaamde bronnen van die andere journalisten kunnen zo in de prullenbak.

Het zal mijn zijn aangeraden zijn om Nederland te verlaten.!! Klinkklare onzin. Waar dat vandaan komt mag Joost weten. In mijn criminele  tijd waren er weleens wat obstakels dat bleef altijd bij woorden of ik deelde een paar stompen uit of ontving ze. Ik loste dat zelf wel op. Maar ik weet wel waar die onzin vandaan komt.

Ik probeer het zo goed mogelijk en duidelijk te vertellen.

IMG_0677

In 1994 werd ik veroordeeld tot vijf jaren en zes weken gevangenisstraf.  Twee en twintig maanden in de Noordsingel twaalf maanden en zes weken in Banken Bosch. In september 1996 werd  ik overgeplaatst van Banken Bosch naar de  waag in Utrecht. Dat is een forensische geestelijke gezondheidszorg instelling. Ze zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen die een overschrijdend of strafbaar gedrag hebben. ( althans dat denken zij) Waar ik tot februari 1997 een dag behandeling onderging. S,morgens om negen uur daar aanwezig zijn en s,middags om vier uur weer naar huis. Weekenden en feestdagen vrij.  Ja vrij zijn. Maar voor hoelang? Nee ook de zware criminaliteit kwam om de hoek kijken tijdens die beperkte vrijheid. Kun je het je voorstellen? 40 maanden en zes weken vast hebben gezeten en bij de eerste dag van de dag behandeling alweer crimineel bezig zijn. Gedurende de hele behandeling dagelijks actief bezig geweest.

Ik weet nog precies toen ik uit de trein stapte in Voorburg en daar het koffiehuisje binnen ging en daar een aantal  criminelen binnen zaten die allemaal  mij van harte de hand schudden en zelfs omhelsden. Ik kreeg van een tiental personen geld toe geschoven. Het is een ongeschreven wet dat zodra je vrij komt en je mond heeft gehouden zij je weer op de rails zetten. Wat vaak gepaard gaat met een wederdienst. Want er valt immers weer geld te verdienen met de gek van Empel. De gebroeders laat ik ze zo maar noemen Nu niet echt van die zware jongens. Meer mee lopers. Maar niet achterlijk. Theo had een croissanterie in Rijswijk Zijn vrouw werd gesponsord door een vriend van een bekende tennisser. Ik werd door Theo en Henry de eerste dag even apart genomen. met het verzoek om voortaan niet meer in deze koffie tent te komen maar rechtstreeks naar de croissanterie te komen. Want er was veel geld te verdienen. En zij wilde niet dat die jongens in de koffietent wisten dat er wat te verdienen was. Dus vanaf die dag was ik daar dagelijks aanwezig. De verdiensten waren aantrekkelijk voor mij. tweehonderdvijftig gulden per week per tuin om even wat water te geven in de henneptuinen zeven tuinen dus 1750 piek was snel verdient. Maar ik had uiteraard liever een B.V. Schoenmaker blijft bij je leest. Nee  werd er gezegd we gaan eerst even wat anders doen. Daar is veel meer mee te verdienen en straks heb jij voor jezelf Engeland in je handen. Ik zeg: hoe bedoel je dat Engeland. ja dat vertel ik je wel als je akkoord gaat. De aap kwam uit de mouw. XTC vervoeren naar het buitenland. Die dachten dat ik uit een ei kwam of zo. Maar goed ik dacht: Ach over zes maanden doe ik het weer op mijn manier. Het geld bedrag was  op dat moment aantrekkelijk genoeg.

De XTC moet naar Mons in België. Partijen van 50,000, 100,000 tot 500,000 stuks achter in de kofferbak van een gehuurde auto. Ik heb die tassen nooit opengemaakt Misschien zat er wel coke in of wat dan ook. Het interesseerde me niet Om half vier vertrok ik uit de Waag. En met de trein naar Voorburg waar mijn auto stond geparkeerd reed ik dan naar de croissanterie.  Even wat eten een kop koffie en om half zes ging ik in het spits uur naar Mons. Met een kofferbak vol XTC pillen die waren bestemd voor Engeland. In Mons aangekomen liet ik de auto met de sleutel onder de vloermat liggen en ging in het restaurant zitten. Ik wilde die jongens niet zien. En zij wilde mij ook niet zien. Zij namen dan de auto even mee voor het verdere vervoer. Ik heb dat een tiental keren gedaan. Ik ben vier keer in Oostende geweest om het geld op te halen van de geleverde pillen die zij in consignatie hadden mee gekregen. De persoon(en) kwam dan met de veerboot daar naar toe. En ik zat dan al klaar in het café de Waterman. Tot zover ging alles goed. Maar leveren rechtstreeks naar Engeland leverde meer geld op. Dat was hun motto. Hoe dom kan je zijn. Het liep gesmeerd. Waarom veranderen? Maar het waren niet mijn pillen en zij besliste van hoe en wat. Een Peugeot 405 werd  aangekocht. Met gastank. 50,000 pillen in de lege benzine tank. In mijn garage op het karperdwaal 137 werden de pillen erin gestopt. Om 5 uur ging de persoon die ik had geregeld met de Peugeot naar Hoek van Holland om met de boot naar Engeland te gaan. Ik gaf een andere persoon die tegelijk tijd naar Engeland ging om een deal te sluiten voor de seksbeurs die aanstaande was in Nederland. Hij ging zaken doen met de afnemer van de pillen. Een bierviltje met het kenteken van  de Peugeot mee. En zeg tegen hem: hou die auto in de gaten want die man waar jij zaken mee gaat doen, pik die jongen met de Peugeot daar op. Kan je gelijk meerijden.

Engeland daar is hij wel aangekomen maar niet door de douane. Als ik ergens spijt van had was het wel dat ik die jongen heeft benaderd om te gaan rijden. Die ik beter had leren kennen in Bankenbosch waar hij ook vast zat voor drugs smokkel uit Columbia. Het was best wel een domme keuze van mijn zijde. Ik had moeten weten dat hij voor altijd geregistreerd zou staan als drug smokkelaar.

Bij aankomst in Engeland viel hij dan ook direct door de mand. De andere man met het bierviltje bleef staan wachten en had niet door dat  de bestuurder van de Peugeot staande was gehouden. En stond daar een uur te wachten. dat viel een beetje op bij de douane ambtenaren. Ze gingen hem dan even vragen naar zijn paspoort. Die hij uit zijn borstzak te voor schijn haalde. Maar tegelijk het bierviltje mee trok en op de de grond viel. Waarop hij zei: hoe komt dat nou in mijn borst zak terecht. Waarop de douane het oppakte, Ja dat was bingo. Want die herkende het kenteken waar  de douane de pillen in de Peugeot 405 hadden gevonden Hij heb ruim zes maanden voor de kat zijn kut vast gezeten. Hij had er helemaal niets mee te maken.

Drie dagen later. Ik was die avond op stap geweest. Ik was net ontslagen in de Waag  officieel drie dagen echt vrij. Helemaal dronken en mijn neus vol gesnoven. Om zes uur in de morgen werd mijn voordeur eruit geslagen. Ik heb niks gehoord. Ik hoorde dat pas achteraf op het politie bureau waar ik wakker werd. Ook het meisje wat bij me woonde werd meegenomen.

De volgende ochtend werd ik gehoord omdat ik, die dag niet aanspreekbaar was van de drank en het snuiven. Het verhoor leverde niets op voor de recherche. Een beroep op mijn zwijgrecht. Een vrouwelijk prodeo advocaat kwam mij vertellen dat zij die zaak niet kon doen omdat, zij daar geen ervaring mee had. Was wel eerlijk van haar. Ze bood mij aan, Tamara Trotman. Die de zaak graag wilde doen. Het verhoor was teleurstellend voor de recherche. Ik bleef me beroepen op mijn recht van zwijgen. Drie dagen later zat ik weer in de Noordsingel in alle beperkingen. Was weer eens wat anders. Alleen had ik het dossier niet. Dus het werd een potje schaken tegen mezelf en boeken  lezen. Ik werd weer even voor twee dagen gelicht. Maar ik bleef bij mijn eerste verklaring. Ik doe een beroep op het recht van zwijgen.  Weer terug naar de Noordsingel in beperking. Twee dagen later kreeg ik bezoek van de advocate. Een beeldschone Surinaamse vrouw zij werkten bij Wladimiroff en Spong. Ik kreeg direct te horen van haar dat zij het dossier had gelezen. En zei: Ik vind het ongelooflijk knap dat u tijdens u detentie, leiding heb gegeven aan een criminele organisatie. Ik zeg: nou daar schrik ik wel van.Wat u beweerd. Ik heb me wel schuldig gemaakt aan strafbare feiten maar leiding geven gaat mij iets te ver. Nou meneer van Empel  ik heb hier het dossier voor u meegenomen. En ik zeg er eerlijk bij, dat  het er somber voor u uit ziet. Die verklaringen die door alle personen zijn afgelegd en aardig overeenkomen. Zie ik toch dat u het brein in het geheel ben. Moet u toch gaan denken. En vooral dat u nog gedetineerd was. Aan een gevangenis straf van acht jaren en misschien nog wel meer als het bewezen wordt. Ik geef u het dossier. lees het rustig door. En dan kom ik vrijdag ochtend terug om u kant van het verhaal te horen.

Het voordeel dat je in beperking zit was dat ik alle tijd had om het dossier heel goed te kunnen lezen. Nou dat was even schikken. Zowel Henry zijn vrouw, twee dochters en twee schoonzoons, Theo en zijn vrouw, en sommige wietknippers. Vertelde bijna  allemaal het zelfde verhaal. In opdracht van Nico van Empel hebben wij wiet geknipt. Nico was in bezit van zeven wiettuinen. Nico regelde xtc pillen Nico regelde het geld Nico regelde  de transporten naar België Engeland en Duitsland. Dan waren er ook nog drie vrienden van Henry en Theo die ook zo beetje het zelfde vertelde. Ja en ook het meisje wat bij me woonden vertelde wel het een en ander. De telefoons waren allemaal afgetapt. Er waren foto,s en zelfs video opname gemaakt. ja dat hadden mijn mededaders van te voren al bekokstoofd. Als het fout gaat dan moeten we Nico ophangen. Die zit toch makkelijk. Sturen hem de eerste maanden wat geld. En later zoek hij het zelf maar weer uit. Nou niet dus. Ik wil veroordeeld worden voor het geen waaraan  ik me schuldig heeft gemaakt. Wie zijn kont brand op de blaren zitten. Maar van die smerige leugens was ik niet gediend. Er zat een verklaring bij van Theo. Dat ik wel een motief had om het te doen. Want ik had schuld van 25000,gulden bij een bekende drugs handelaar. terwijl zijn naam nergens in voor kwam. Ja die drugs handelaar was daar later heel boos over toen hij ook het dossier in handen had. gekregen. Ik wist voor mezelf dat het een moeilijke zaak ging worden. Ik wist niet zo goed wat te doen. Ik dacht: hoe vreemd het ook klinkt acht jaren is vijf jaren zitten. Hier in de Noordsingel zolang mogelijk blijven zitten. In die 22 maanden dat ik hier al had gezeten was het appeltje eitje. Dan naar Bankenbosch en weer naar de kliniek. Buiten had ik toch geen gezin meer. Dus was het een optie.Maar dacht tegelijkertijd de tering voor ze.

Vrijdag morgen komt de advocaat. En zij vraagt mij of ik het goed heeft gelezen. Ik zeg: ja en ben er best wel van geschrokken. Maar al die verklaringen daar klopt niets van.

Nou vertel u zijde dan maar zegt ze. Ik vertel haar het hele verhaal vanaf dat ik in de Waag zat. dat mijn ex vrouw er met de kinderen er vandoor waren gegaan. Dat ik er financieel slecht voor stond.  Hoewel ik een goede uitkering had. Maar de verleiding was groot om weer op het oude niveau te komen. Ze zegt: ik ben er geen voorstander van, maar je blijven beroepen op je zwijg recht dan gaat het helemaal mis. En zit er een langdurige gevangenisstraf op je te wachten. Het beste is om jou rol in het geheel te vertellen. Dan kom je er misschien van af met vier jaar of vijf jaar. Het moet natuurlijk allemaal wel bewezen worden zegt ze. Ik heb nog niet alle stukken binnen. Er moeten ook nog foto,s en film opnamen gemaakt zijn tijdens het onderzoek. Dus dat is nog even afwachten. Ik raad u aan om contact op te nemen met de recherche om u kant van het verhaal te vertellen. Laat het me in elk geval weten als je tot een beslissing ben gekomen. Ik ga er een nachtje over nadenken. En dan bel ik u morgen wel even. Die lange dag en nacht heb ik nogmaals het dossier gelezen. Alle voordelen en nadelen op een rijtje gezet. Het waren meer nadelen dan voordelen. Die nacht besliste ik aan de hand van de nadelen dat ik mijn zijde van het verhaal ging vertellen.

De volgende ochtend vroeg ik een gesprek aan om mijn advocaat te mogen bellen. Met veel pijn en moeite mocht dat wel maar moest nog wel even een uurtje wachten dat iedereen achter de deur zat. Tijdens dat wachten ging ik toch weer twijfelen. Twijfelen is wel creatief stilstaan is doen. Maar toch maar bellen. De advocaat gaat akkoord maar vertel er wel bij dat ik de andere getuigen moet proberen onderuit te halen. Vertel gewoon in je eigen woorden wat jou rol was in het geheel. En nog twijfelde ik om de haak van de hoorn te halen om de recherche te bellen. Dan ineens bel ik. Ik hou het kort en zegt: met  Nicolaas van Empel ik wil mijn rol vertellen van hoe en wat. Kom me hier maar verhoren. En hang op. Een uur en vijftien minuten later gaat mijn cel deur open. van Empel transport. Transport?

Waarheen? Hoofdbureau van Politie voor drie dagen zegt hij. Ja daar zat ik niet op te wachten. Ik wil hier verhoord worden. Sorry joh je gaat op transport. Gelijk dacht ik: krijgen ze de pleuris ik zeg helemaal niks. Drie dagen daar op dat bureau is minder leuk dan hier. Hier heb ik  een schaakspel, boeken. daar kan je de Donald Duck lezen. Maar het was niet anders. De recherche was blij dat ik mijn verhaal wilde vertellen. Wat ik dan ook uitgebreid vertelde wat mijn rol was in het geheel. De conclusie die zich opdrong bij de recherche was: dat ik een soort junken rol had gespeeld in dat geheel. De keuze die ik had gemaakt was maar goed ook. Want ik was gefilmd in Oostende  en was wel vijftig keer gefotografeerd met de jongens. waar de recherche niet blij mee was. Dat was dat ik geen andere namen wilde of kon noemen. Daar bleven zij maar op door hameren. Ik bleef bij het verhaal en weigerde andere namen te noemen. terug in de Noordsingel was ik uit de beperking. En nog dezelfde dag werd ik zonder dat er gedetineerden beraad aan te pas was gekomen werd ik reiniger. Samen met Ger Voogd, Cock Steenbergen, Ron Warta die alle drie me gelijk gaven na het lezen van heet dossier.

Het was wachten op de rechtszaak. Ik schreef nog een zeer openhartige brief aan de officier van Justitie en gaf een kopie aan mijn advocate. Ik kreeg nog even een brief van de huisbaas dat ik vier maanden de huur niet had betaald. Ik bel op en zeg: dat kan niet. Want het word automatische van mijn rekening geschreven. Nou dat was dus niet het geval. Mijn geld stond nog gewoon op de rekening. dat werd toen nog gewoon doorbetaald als je in WAO zat. Dus ik bel terug naar de woningbouw en zeg: ik ga het deze week nog even orde maken. Zij wilde liever even een gesprek in de Noordsingel met me hebben. Zo gezegd zo gedaan. Zij komen op bezoek. En vertellen me dat ik een wiet plantage boven had gemaakt.En daar niet van gediend waren. En dat zij graag zouden zien dat ik de huurovereenkomst zou beëindigen. Ik zeg dat zou mooi zijn. ik heb het huis voor meer dan 200,000 gulden verbouwd. Peper dure plavuizen met vloer verwarming, lamellen plafon, keuken van 70,000 gulden hoog glans wit met zwart marmeren blad en alle apparaten in gebouwd, een open haard van 25,000, een pracht badkamer, video bewaking, en rolluiken een tuin met  alles erop en eraan. Ik zeg dus daar ga ik niet even zomaar uit. Tenzij! je me honderd duizend gulden geeft. Die huizen werden toen makkelijk verkocht door de woningbouw vereniging. Ik kwam overeen voor zestig duizend gulden en de achterstallige huur werd kwijt gescholden. De buren even gebeld of zij zo vriendelijk wilde zijn om mijn kleren en persoonlijk spullen uit mijn huis wilde halen. De buurman is de sleutel komen halen tijdens een bezoek in de Noordsingel.

Maar zat wel zonder huis als ik vrij zou komen. Maar dat was voor later een zorg. Ik ging er van uit dat het toch wel vier jaren zal worden. En met die centen op mijn rekening en maandelijks mijn uitkering gestort. Was een andere woning vinden geen probleem.

De rechtszaak gaat beginnen. Ik mag als eerste.  je komt de zaal binnen en ziet een hoop boze gezichten van de familie van mijn mededaders. Het doet me niks. Ik vertel precies wat ik op het politie bureau heb verteld. Ik krijg nog wel vragen wie er nog meer bij betrokken waren geweest. Waarop ik antwoord: ik heb alleen zaken gedaan met wie ik in deze zaak vast zit. Andere personen weet ik niet die er misschien bij betrokken zijn. U heb toch wel een idee wie er meer bij betrokken waren. Nee was het antwoord. Ik heb alleen zaken gedaan met mijn medeverdachten. De rechter vraagt: U had toch een schuld van 25,000 gulden bij een bekende drug dealer? Ik heb dat in het proces-verbaal gelezen. Maar dat is niet waar. Ik weet niet waarom hij dat heeft verklaard. Maar u ken de drugs handelaar toch wel. Die ken ik wel. Maar ik heb geen geld van hem geleend. heb u dan van een andere persoon dat geld geleend. Ik zeg; ik heb van niemand geld geleend. Maar u zat toch op zwart zaad? ja inderdaad en daarom heb ik die tuinen verzorgd en die tassen weggebracht. En zodoende zat ik niet meer op zwart zaad zoals u het verteld. En in die tassen daar zat XTC pillen in. ja daar ging ik vanuit. Er kan ook geld of coke hebben ingezeten. Ik heb ze nooit opengemaakt om te kijken wat erin zit. Ik heb zelfs de kofferbak nooit geopend.  Ik ben zo met die gehuurde auto naar Mons gereden Bij de benzine pomp geparkeerd de contactsleutel op het voorste  autowiel gelegen, Na een aantal uren weer ingestapt  toen ik het sein kreeg om terug naar Nederland te rijden. Thuis aangekomen  ben  ik gaan slapen, En de volgende ochtend met mijn eigen auto naar Voorburg gereden om daarvandaan  met de trein naar Utrecht te gaan om me te melden in de kliniek.  Dan geeft de rechter het woord aan de officier.

De officier. Ja een officier wil altijd gelijk hebben. Al hebben ze geen gelijk. Zij vond dat ik wel terdege wist wat er in die tassen zat. En zij wist ook wel zeker dat ik ze had opengemaakt om te kijken wat er in zat. Zoals meneer van Empel al zei: misschien zat er wel coke in of geld. En heb ze niet opengemaakt? En meneer van Empel is verslaafd aan coke. Dus die wil wel even kijken wat erin zit. Meneer van Empel was erbij dat in zijn huis de Peugeot volgestopt werd met xtc pillen. Dus hij weet wel terdege dat alles draaiden om de xtc pillen en dat de hennep tuinen maar een bijzaak waren.  En dan het verwijt dat ik tijdens de detentie direct weer aan de slag was gegaan in het criminele circuit. en de waag een oor had aangenaaid. Zij vond een straf van vier jaren op zijn plaats met het aftrek van het voorarrest.

Het pleidooi van mijn advocate was in een woord geweldig. Ik herinner me, dat ze zei: Ik ben het niet gauw eens met het OM maar hier is inderdaad sprake van een criminele organisatie. Ik dacht wat krijgen we nou. Ze zegt verder, een criminele organisatie met een vast patroon. Waar duidelijk is te zien wie hoog op de ladder van de hiërarchie staat. En wie er onder aan die ladder staat. het is overduidelijk dat meneer van Empel zich schuldig heeft gemaakt aan het verzorgen van de wiet tuinen en ook zijn kleine wiet tuin op zolder in zijn huis.  Meneer van Empel is volgens zijn eigen zeggen naar Mons gereden om daar tassen af te geven. Maar wat er in die tassen aanwezig was kan ik uit het proces verbaal niet opmaken. vermoedens dat er XTC pillen hebben ingezeten, Daar kan ik niet zoveel mee. Meneer van Empel ging er van uit dat er xtc pillen inzaten. Maar hij heeft nooit een tas geopend. Dus het is en blijft een vermoede. Ook de xtc  pillen die in het huis van Meneer van Empel in de Peugeot 405 werden gestopt. Is het onmogelijk dat Meneer van Empel dat heb gezien. Om de doodeenvoudige reden dat meneer van Empel op die vrijdagmiddag boodschappen aan het doen was. De kinderen van hem zouden dit weekend komen slapen. En dat was belangrijker dan kijken hoe de xtc pillen in de benzinetank van de Peugeot 405 werden verstopt.

Zij vraagt dan ook vrijspraak van het vervoeren en uitvoeren van de  xtc pillen. Meneer van Empel is in Oostende gefilmd. We zien  hem  op de video opname met de groene Opel Calibra aankomen op de parkeerplaats in Oostende. Hij loop naar het café de Waterman. nuttig daar een kop koffie. Zoals de recherche die daar binnen zat. Dat hebben gezien. Meneer van Empel  krijgt een persoon naast hem zitten die hem een aantal pakketten overhandig. Die meneer van Empel in zijn meegenomen schouder tas stopt. Meneer van Empel betaald de koffie stap in de Calibra en gaat direct door naar de woning in Scheveningen van zijn opdrachtgever. Waar hij in de nacht om twee uur verschijnt. Vijf minuten later is hij alweer op weg naar huis. Zonder zijn schoudertas aldus het proces-verbaal want de volgende ochtend moet hij weer vroeg op. Om naar de Waag te gaan. Ook hier vraag ik vrijspraak van het aannemen en vervoeren van geld. Meneer van Empel heb nooit kunnen zien wat er in die pakketjes heeft gezeten. Het vervoeren van hennep en het verzorgen van de henneptuinen zijn wettelijk en overtuigend bewezen. En vraag de rechtbank rekening te houden met de openhartige brief en de omstandigheden waartoe alles heeft geleid. Een taakstraf zal hier op zijn plaats zijn. Mocht de rechtbank anders beslissen en dat er een gevangenisstraf op zijn plaats is. Dat, dat dan alleen voor de wiettuinen is.

Op weg terug naar de Noordsingel was ik al aan het rekenen wat mijn ontslag datum zou worden. Al met al viel de eis mee.

Ik dacht misschien een jaartje er af bij de uitspraak.Ik kon denken wat ik wil. Maar als reiniger vergeet je snel, je ben tijdens je werk je gevoelens aan het verplaatsen. Je draait simpelweg de knop weer om. Ik hoorde die avond van Ron Warta die veel contact had met Marco van Eijk, Dat er Zes jaar was geëist tegen de hoofd verdachten. En vier jaar voor de andere en achttien maanden voor de jongens die hand en span diensten hadden verleend. Het was afwachten er over nadenken had weinig zin. Over veertien dagen weet ik de uitspraak.

De uitspraak: De rechtbank had waardering dat ik op de zitting voet bij stuk was gebleven bij mijn verklaring aan de recherche. Ondanks dat ik was bedreigd met de dood via een postkaartje die zij hadden gestuurd een week voor aanvang van de rechtszitting. Dat is ook tevens de enige dreiging geweest die de komenden de jaren daar op volgde.

Ik werd vrijgesproken van het vervoeren van xtc pillen. en het vervoeren van drugs geld.

Achttien maanden gevangenisstraf met aftrek van het voorarrest had ik verstaan. Er was wat emoties van woede bij de kijkers. je krijg dan een briefje in je hand waar alles opstaat. En kan terug naar je cel.Je kan begrijpen dat ik erg opgelucht was met deze uitspraak. Je kijk er niet na. je stop het in je bovenzakje van je overhemd. Ik heb die briefjes zo vaak in mijn handen gehad. Ik werd terug gebracht naar de Noordsingel. Maar voor dat ik daar was was er even een fikse scheldpartij in de lift. De hoofdverdachte stond ook in deze lift de ene ziekte naar de andere ziekte wenste we elkaar toe. Totdat de parketwacht in de gaten had dat wij elkaar niet mochten zien.

In de Noordsingel waren ze dan ook wel benieuwd wat de uitspraak was. Ik zeg Achttien maanden Cock Steenbergen de zoon van de bekende Cock steenbergen. Die zegt: dat geloof ik niet. Ik zeg: nou kijk maar. En geeft hem het papiertje uit mijn overhemd zakje. Hij zegt: krijg de tering Achttien maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ik zeg: niet dollen joh

Nee kijk maar zegt hij. En ja hoor. dat was lekker. Voor het eerst in mijn leven gingen ik hopen dat de officier niet beroep zal gaan. Het waren veertien spannende dagen. Die gelukkig in mijn voordeel werden. De officier ging niet in beroep.

De hoofdverdachte kreeg vier jaar en de andere staf gelijk aan voorarrest, vrijspraak en taak straffen.

Ik bestelde vijf grote taarten voor de jongens.En blikjes alcoholvrije bier (wat toen nog mocht) En bestelde bij de kapper voor 1100 gulden aan Cartier parfum voor de advocate. Dat zij zich nog goed kon herinneren. Toen ik in 2010 tijdens de opname van Koos Hertogs haar opbelde om te vragen of zij dat dossier nog in bezit had.

Waarom wil ik het bovenstaande publiceren. Wel om de dood eenvoudige reden dat bepaalde journalisten maar denken te weten van hoe of wat. En die dan de zogenaamde wijsheid in pacht hebben van hun bronnen!!!!!

Nou die zogenaamde bronnen kan je in de prullenbak gooien. Die schrijven dat ik gevlucht ben naar Thailand voor mijn eigen veiligheid. Met een klein beetje googelen waar ze zo goed in zijn. Hadden ze simpelweg kunnen zien dat ik helemaal niet naar Thailand ben gevlucht.

Toen mijn straf erop zat ben ik eerst een hoer gaan neuken in de Geleenstraat. Daar vandaan een maandje naar Thailand gegaan. Terug in Nederland  ben ik in contact gekomen met Ger Voogd in Rotterdam. Die  daar een huis voor me had op Katendrecht. Heb daar enkele maanden samen wat werkzaamheden gedaan. Toen Loek Hofman gebeld of hij een woning beschikbaar had. Ja was het antwoord kom maar gelijk hier heen. Toen terug naar Den-Haag. En kreeg een woning op de Paulkrugerlaan. Ik ben toen voor Loek gaan werken in de woning renovatie. Ik kwam toen in alle koffiehuizen waar al de bekende jongens ook kwamen.Sommige wilde tekst en uitleg en andere zeiden weer: ja ze hebben je er in willen luizen. Je heb het goed gedaan. Sommige keken me niet meer aan. Dat waren voornamelijk familie leden van de hoofd dader. ik ben toen ook gaan werken voor Victor het Hoofd, die later helaas werd vermoord. jack van Veen. En nog een drietal makelaars. Het verdiende geld, en dat was niet weinig, stuurde ik deels naar mijn Thaise bankrekening. (De kopieën daarvan heb ik nog steeds) De bedoeling was dat ik twee jaar hard ging werken en met het millennium naar Thailand  om daar het te vieren. Samen met Jan de Graaf  die daar samen met mij een bar wilde openen. Hij was daar al met zijn Thaise vrouw die zwanger was van hem, al mee bezig. Helaas werd hij naar enkele maanden in leiden dood geschoten In 1999 kreeg ik last met de FIOD. Uiteraard konden de makelaars mijn geen werk meer aanbieden. Ik ging dan maar weer een BV opstarten die ik tussen de sloopwerkzaamheden  al had geactiveerd. In een pand van Jack van Veen. Ik deed daar zaken met Paul en Fred Ros. In december 2000 ben ik naar Thailand gegaan.

Dat is een heel ander verhaal. daar kom ik nog een keer op terug.

Maar om het geheel even af te maken.

Vanaf 1997 tot december 1999 is er geen enkel dreigement geweest. Er is niet gevochten. Er is niet op me geschoten. Ik heb me overal laten zien. In elk café waar de  bekende jongens kwamen. Ik heb zelf mijn mededaders opgezocht. Waarom het nodig was om mij op te hangen. waar sommige zelfs hun excuus aanboden. De jongen die Engeland werd gearresteerd heb ruim een jaar bij me gewerkt. Ik ben niet gevlucht naar Thailand.  Ik ben niet bedreigd in Thailand. Waar ik vaak half Den Haag tegen komt. Ik ben in 2001 weer terug gekomen naar Nederland en ben toen gearresteerd op Schiphol voor de BV. En daar een jaar voor heb gezeten. IK vond toen dat het tijd werd om een andere weg te gaan bewandelen. En de criminaliteit voor zo ver mogelijk achter me te laten. En ben toen in Thailand gebleven en een gezin gesticht. En zo is het. En niet anders.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s