Ex Bewaarder noordsingel en EBI reageert op corruptie en wantoestanden.

Het plan was om vandaag de corruptie te laten lezen van wat ik zelf heb meegemaakt in het huis van bewaring de Noordsingel in Rotterdam. Waar ik ruim veertig maanden heb vast gezeten.Vierentwintigg maanden op de inkomsten de A vleugel. 1994 een jaar in 1997 en zes maanden in 2003. Maar een gesprek met een ex-bewaarder heb me even doen besluiten om daar eerst even wat over te schrijven.Op zijn verzoek wil hij met messenger een video gesprek voeren. Ik ga daarmee akkoord. Het is een interessant gesprek. Ik ben van de meeste gevallen op de hoogte van wat hij verteld. Maar de verhalen over de EBI zijn voor mij onbekend. Ik heb er nooit vastgezeten. Hij begint te vertellen : Ik herken hem direct.
Ik heb je een aantal jaren meegemaakt als gedetineerden. Noordsingel A vleugel. En heb je nog gesproken in Thailand tijdens mijn vakantie in 1998. je zult nu wel weten wie ik ben? Ik weet dat je veel heb gezien, gehoord, meegemaakt in de Noordsingel. Ik weet niet wat je allemaal bekend wil maken. Maar laat mij erbuiten. Ik heb fouten gemaakt dat kan ik niet ontkennen. Dat is verleden tijd ik ben met pensioen mijn vrouw is ernstig ziek en ik woon in een kleine gemeenschap. Ik zal het op prijs stellen mijn naam niet te noemen.

Ik zeg ja dat van Thailand weet ik nog goed te herinneren. Ik gaf je het adres op de B vleugel verder is het ook niet de bedoeling om jou en hun namen te vermelden. Maar het zal duidelijk zijn wie ik bedoel voor degene die er hebben gewerkt en misschien er nog wel werken.Sluit ook niet uit dat gedetineerden van toen ook wel weten wie ik bedoel. Hij zegt; wat heb je eraan om een beerput open te trekken de meeste zijn al met pensioen. Ik zeg voor mij is het meer om het verleden van me af te schrijven. Ik kan het niet goed afsluiten. Ik zit nog met te veel bepaalde feiten, die ik dan wel weer wil vertellen en dan denk.Nee toch maar niet. Je vergeet ze niet maar het leven gaat door. Er zijn veel herinneringen er is niks mis mee met herinneringen maar als ze negatief zijn, kan dat weleens pijnlijk zijn. Iedereen verwerkt het op zijn eigen manier. Het gaat om hoe je op het verleden reageert. Als ik bepaalde feiten blijft opkroppen lijkt zelfs de meeste grove reactie gepast. Alle mensen en ook jij reageren op de uitdagingen van het leven. Sommige vechten tegen de dood en andere ontarmen de troost die hij geeft zoals me vriend zei in zijn laatste brief voordat hij zelfmoord pleegde. Sommige verzoenen zich met het lot en andere doen er alles aan om het te veranderen. Soms voldoen we niet aan de verwachtingen en andere keren overtreffen we ze. Ik dacht altijd als je maar trouw blijft aan je zelf. Maar ook dat lukt me niet. Ik doe wat nodig is en ik reageer zo goed en zo kwaad als het nodig is. Helaas, pas op. Soms kan het middel erger zijn de kwaal. Hij zegt: ja dat is wel zo maar je weet zelf wel, de werkdruk was hoog, het loon was nu ook niet om naar huis te schrijven, het personeel was ook haat en nijd onder elkaar. Als iemand werd afgewezen voor dienst geleider dan was de haat en nijd nog groter. Ik denk hij is nu de rol van slachtoffer aan het spelen.

Het gesprek verder over de EBI

Hij zegt; zelfmoord is niet tegen te houden zelf niet als we 24 uur voor de deur gaan zitten is een paperclip al voldoende om er een eind aan te maken.Hij zegt:de verhalen over de EBI zijn vaak onzin en overdreven. Neem het verhaal over Willem Holleeder klinkklare onzin. Ik geef toe het is een zwaar regiem. En of het nut heb! Ik weet het niet. Ik denk meer dat het doel van de EBi is om de gedetineerden te breken. Maar je We creëren meer haat dan liefde als ze weer terugkeren in de maatschappij.
In de EBI is het niet mogelijk om een misdaad buiten deze muren te laten plegen. Ik erger me rot aan sommige stomme journalisten die dat zo maar publiceren.  De gedetineerden worden verdurend onderworpen aan onderzoek naar aanwezige contrabande. Overall zijn camera’s dus ieder beweging komt in beeld. Daar is geen ontkomen aan. De beelden worden geregistreerd, genoteerd en geanalyseerd. Bij gedetineerden overleg zijn er wekelijks gesprekken en komen dan de vragen en antwoorden over de situatie van hoe, wat, waar, waarom, wanneer. Ik kom er later op terug

4 gedachten over “Ex Bewaarder noordsingel en EBI reageert op corruptie en wantoestanden.

  1. Stefan Wolvers is de informant Paul,geen wonder dat de TCI hem bestempeld als onbetrouwbaar
    Hij gaat trouwens een Martin Kokkie doen proberen geld te verdienen met zijn website
    http://www.undercoverworldwide.com, alleen de dombo heeft zijn whois gegevens niet afgeschermd
    Gooit ook Twitter vol met idiotery,denk dat ie eerdaags ook naar de eeuwige jachtvelden verhuist

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s