Pieter Hoovers.

Pieter Hoovers 54 jaar en zijn 21-jarige Thaise vriendin Tae onder verdachte omstandigheden om het leven gebracht. Pieter was eigenaar in Thailand van restaurant De Hoek van Holland, in Tjom Tien. Recht tegenover de politie post.

Ik leerde hem kennen in de jaren 90 Die toen  een goed lopende zaak was. Waar ik vaak de telegraaf kwam lezen en een ontbijt nuttigde. Waar ook dikwijls aanwezig was John Mieremet. Er kwamen veel mensen uit heel Nederland waarvan je gerust mag stellen dat die niet hun boterham verdiende als glazenwasser. Als er wat te bespreken was, wat voor andermans oren niet bestemd waren, werd er een strandwandeling gemaakt. Ook Jack de politie man, die ik in 1980 leerde kennen kwam er dagelijks. Ik heb hem nooit zien betalen. Niet alles was rozengeur en maneschijn voor Pieter, er waren veel mensen die behoorlijk boos op hem waren met als gevolg een mat partij op het strand waar Pieter heel wat klappen kreeg. Pieter dacht in die jaren 90 dat hij het had uitgevonden, kreeg vaak ruzie met Haagse jongens die geld wilde wisselen. (er waren toen niet zoveel wissel kantoren) De koers was toen 17,000 Bath voor duizend gulden. En hij dan de mensen maar 13,000 Bath in hun handen drukte. Jan de arbeider accepteerde dat wel die wisten niet beter. Maar jongens van de gestampte pot die namen dat niet. Dan werd er veel gescholden, gevloekt en dan gaf hij snel het geld terug. Veel van de jongens bleven er ook bij hem weg omdat hij vaak te vinden was in het tegenover gestelde politie post.

De laatste jaren werd hij ook voor pedofiel uitgemaakt om dat hij toch wel interesse had in minderjarige meisjes. Zijn vriendin was zestien toen ze werkte als masseuse en die hij Tae noemde (wat betekend in Nederlands kiekeboe) Vlak voor zijn vertrek naar Nederland heb ik nog enkele uren met hem gesproken. Hij heb De hoek van Holland verkocht en heet nu BBC Beach café. Maar het is in en in triest zowel voor hem en de 21 jarige om zo om het leven te komen.

R.I.P

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s