List, bedrog, leugens. Bij het proces Holleeder. De media gaan als Jakhalzen op de prooi Willem Holleeder af, en de aasgieren snabbelen een beetje mee.

Het is een fundamenteel beginsel van het strafrecht dat iemand alleen kan worden veroordeeld.  Als het wettelijk en overtuigend bewezen is. En daar schort het nog wel eens aan In Nederland. Het moet dus niet zo zijn van: zo dat hebben we weer voor elkaar, en of daar nou list en leugenachtige verklaringen worden gebruikt, dat zal het OM een zorg zijn.

Niemand staat boven de wet, ook het OM niet. Maar als je een groep mensen bij het OM hebt, die zonder tegenwerking de media, rechters, politici kan manipuleren. Dan zullen dat soort mensen, altijd boven de wet staan.

Laten we eens beginnen met de zusters Astrid en Sonja Holleeder.

Die komen in het nieuws, dat ze gaat getuigen tegen haar broer. Als jakhalzen duiken de  misdaad verslaggevers op de prooi Willem Holleeder. De opgenomen bandjes die de media krijgen te horen krijgen,  die geknipt en geplakt zijn. Doen Willem van knuffel crimineel  tot monster crimineel  veranderen.  Het zijn  vloeken en schelden opnames, een echt bewijs is er niet te horen. Vanaf het begin zie en lees je, dat er een complot gaande is. Waarbij de hulp van Peter de Vries en John van der Heuvel duidelijk aan meewerken. John van der Heuvel heeft nog een appeltje te schillen met Willem. En Peter steekt graag Willem een mes in de rug. Ze hebben maanden lang zich kunnen voorbereiden om het vieze spelletje te spelen. Stap voor stap hebben Sonja en Astrid contact met het OM, om de scherpe kantjes van het verdwenen Heineken geld uit het dossier goudsnip te houden. In plaats van overall beslag op te leggen, wat bij de kleinste crimineel wel gebeurd, mogen de dames blijven genieten van crimineel verkregen geld en goederen.

Dan is het tijd om het boek Judas  te schrijven. En dat had ze beter niet kunnen doen. Ondanks dat het een goed gelezen boek is geworden. Maar de ene leugen en verzinsel komen snel boven water drijven. Maria Mosterd is er niets bij vergeleken.

Dan de onbetrouwbare getuigen Fred Ros en Peter La Serpe. Laat het duidelijk zijn, dat betaalde  kroongetuigen niet door de beugel kunnen. Maar het OM vind dat van wel. Althans die geven een hele andere draai aan die zak met geld die ze  meekregen.

Wie spreekt nu de waarheid Ros, La Serpe, Peter de Vries? La Serpe vind ik de meest onbetrouwbare van die drie. Maar uiteraard spreekt hij op veel punten de waarheid. Persoonlijk denk ik dat het verhaal over de ontmoeting. De ontmoeting met Peter de Vries, La Serpe, Jesse R, en volgens zeggen van La Serpe, ook met Holleeder. Wat Peter dus ontkend. Holleeder was daar niet bij. Hier liegt Peter de Vries. Simpelweg dat hij toen nog goede vrienden was van Holleeder. En dus Holleeder zijn hand boven zijn hoofd heeft gehouden. Nu hij geen goede vriend meer is van Holleeder, is het niet mogelijk, om dat nu te veranderen, want dan zou hij meineed hebben gepleegd. En Willem kan niet zeggen dat hij er wel bij was. Want dan belast hij zich zelf.

Maar al met al blijf ik La Serpe onbetrouwbaar vinden.

Fred Ros: Liegt net zo hard als La Serpe, ze vegen hun eigen straatje schoon. Maar is wel eerlijk wat betreft Holleeder, die heeft hij nog nooit ontmoet,  nooit geen opdracht van gehad, nooit geld van hem heeft gekregen.Maar zijns inziens, denk hij, dat Holleeder er wel wat heeft mee te maken. Maar weet dat niet zeker. Wat hij wel zeker weet is dat. Hij nooit heeft gesproken  met van de Bijl, en dat het nieuw is voor hem, wat Astrid beweerd. Wat Astrid Holleeder eerder heeft afgelegd, waarin zij zei: dat Thomas van der Bijl toenadering had gezocht tot Fred Ros, met de vraag Willem Holleeder te vermoorden. Ros zou met die boodschap naar Holleeder zijn gestapt, die de opdracht vervolgens zou hebben omgedraaid. Dus wederom een een leugen en fantasie verhaal van Astrid.

De volgende leugen van Astrid. Astrid beweerde dat Advocaat Onno de Jong, op het kantoor van Stijn Franken is geweest. Onno de Jong laat even weten, dat hij niet op dat kantoor is geweest, toen niet en nooit niet.

Arien kaale verteld over de verhouding Cor en Astrid

Op Astrid had hij het niet zo. Hij vond haar een hele gemene vrouw. Nog gemener dan Willem.

Dat  komt bepaald niet overeen met het beeld dat Astrid zelf schetst in haar boeken en verklaringen. Daar vertelt ze dat ze  heel goed omging met zwager Cor.  Volgens iemand die het kan weten, is die haat tegen Astrid ontstaan, doen zij hem manipuleerden om zijn kindje van down niet te laten opgroeien bij hem en Sonja.  Kortom Cor had een hekel aan haar. Cor  vertelde aan Arien ook nog. Dat Astrid erger was dan Willem. Cor had een hekel aan Astrid, hij zei altijd dat ik wel zou merken hoe ze waren als hij dood was. Tja  dat hebben wij onderhand wel gezien en gelezen, hoe laag en gemeen zij is. Dus weer een leugen van Astrid.

Dan komt ook haar voormalige advocaat collega, met de keiharde woorden Astrid liegt. En gelijk duiken de twee jakhalzen de Vries en van der Heuvel op hun prooi.  Die vinden het onzin wat die advocaat verteld.Peter is de grootste manipulator. Peter de Vries. Is de hardloper in de media, overal waar hij verschijnt noemt hij wel even de naam Willem Holleeder. Zelfs als Hazes Junior  optreed in Vught, moet hij zeggen: maar Willem Holleeder mag niet kijken hoor. Het is niet wat hij zegt, maar hoe hij het zegt. Hij praat op een toon van: ” dat begrijp je toch wel” ” daar ben je het toch wel mee eens” En schuw ook niet om te zeggen, Zo stom ben je niet om dit niet te weten hé.” Waar het bij hem omdraait is:‘Kijk eens hoe knap ik ben’ of ‘Bevestig me dat ik gelijk heb’ of iets dergelijks. En de presentators knikken en durven geen tegen woord te geven.

De broer van Cor, Ad van hout, doet ook nog even een duit in het zakje. Die verteld: dat Sonja en Astrid twee leugenaars zijn, die veel meer geld van de verkochte panden in Alkmaar hebben gekregen. En wij zijn nooit aan de deur geweest om geld.  Je hoef geen makelaar te zijn, om te weten dat die panden, minimaal 7 miljoen waard waren.  De twee zussen plegen gewoon meineed. Maar dat zou wel te maken hebben, met het goudsnip dossier, waar een  deal mee is gemaakt. Dus wil het OM ze niet vervolgen voor meineed, dan gooien ook, hun eigen karretje om.

Over Johan Verhoek liegt ze ook alles, en als die sociopaat Astrid, even een vervelende vraag krijgt  van Advocaat Janssen, schreeuwt ze hysterisch, blijft door praten, echt een gewetenloze vrouw, die waarschijnlijk geen eigenwaarde kent.

Kortom: de zussen komen met een verdraaiing van feiten, kwade opzet, manipulatie, vieze smerige leugenaars, die meineed plegen, en Astrid zelfs haar geheimhouding als advocaat zijnde schend.

Als de jakhalzen hun werk hebben gedaan, komen de aasgieren in de media, even vertellen  hoe erg Willem wel niet is, hoe gewetenloos hij wel niet is, een monster is. Hoe Willem vanuit de gevangenis een opdracht heeft gegeven om Peter en Astrid te vermoorden. Wat dan al weken bekend was dat het een broodje aap verhaal was. Maar toch steeds weer in de media te roepen. Het zijn vaak de vrouwelijke journalisten, die graag ook een duit in het zakje willen doen. Om die leugens van het boek te verheerlijken.

Dan Officier Sabine Tammes, die gaat wel heel ver, om leugenachtige kroongetuigen te beschermen. Ik wil niet beweren dat zij geen kunde heeft, ze weet in veel zaken, wettelijk en overtuigend bewijs te leveren. Laat daar geen misverstand over bestaan. En zo hoort het ook. Maar in het Holleeder proces gaat ze wel heel ver, het haar niet uitmaakt hoe ze het doet, als ze maar win. Het is toch te gek voor woorden, dat ze Hendrik Jan Korterink  beticht van op zoek te zijn naar de verblijf plaats van Fred Ros. Dan met het argument kom.  aanzetten, dat de stem van Fred niet gehoord mag worden. Ik woon ruim 17 jaar in Thailand, en spreek de taal redelijk goed, eveneens veel andere buitenlanders die hier wonen,  die ook de taal spreken. Maar zodra wij onder Nederlanders zijn, komt er geen woord Thais aan te pas, ergo we vergissen ons nooit. Thais is Thais, Nederlands is Nederlands. Ook moet Hendrik Jan, zijn telefoon inleveren, zij vermoed dat hij de gesprekken opneemt. Waarschijnlijk heb zij nooit van steno gehoord. Maar Saskia Belleman mag wel haar telefoon houden, en alles door twitteren, wat in het belang kan zijn van Peter de Vries, die het dan later weer, met Sonja en Astrid  een tegen offensief kunnen beramen. Saskia Belleman beaamt dat ook, in een Twitter verslag. En Peter zegt dat ook op Televisie toen hij een dag niet mocht komen.

Wat ik ook gek voor woorden vind. Dat Peter de Vries, gewoon als vaak opgeroepen getuige in de recht zaal mag zitten.

Het is onmogelijk dat ik op de stoel van de rechter gaat zitten. Maar is het geen tijd, voor rechter Wieland, om de zusters  opnieuw eens goed aan de tand te voelen. Over wat er nu aan, aantoonbaren  leugens boven water zijn komen drijven. Misschien ook eens vragen naar haar kogelwerend vest en kraag. Want zover ik weet is er niemand die het ooit heeft gezien.

Maar als het wettelijk en overtuigend is bewezen, dat Holleeder opdrachten heeft gegeven. Dan is levenslang op zijn plaats. dat telt ook voor de huurmoordenaars, die voor slecht 65000 de man iemand van het leven beroven.

Ben benieuwd.

 

 

Een gedachte over “List, bedrog, leugens. Bij het proces Holleeder. De media gaan als Jakhalzen op de prooi Willem Holleeder af, en de aasgieren snabbelen een beetje mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.